V soboški bolnišnici so se pridružili vseslovenski akciji in zapeli s srci.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so podprli akcijo Vseslovensko petje s srci in danes ob 11.00 zapeli na ploščadi med kirurškim in internim oddelkom ter pred infekcijskim oddelkom skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan pod vodstvom Edvarda Jakšiča.

Pesem ima pozitivno moč

Učenci so zaigrali na harmoniko in zapeli več slovenskih pesmi, pridružili so se jim tudi zaposleni in pacienti.

Direktor bolnišnice Bojan Korošec je ob tem dejal, da ima pesem pozitivno moč tako med bolniki in tistimi, ki skrbijo zanje, ter da ga veseli, da toliko mladih z veseljem sodeluje pri takih akcijah. 

Metka Lipič, pomočnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici, se je učencem srednje zdravstvene šole zahvalila za sodelovanje in pohvalila sodelovanje z njimi pri prostovoljnih akcijah in drugih dogodkih. Tudi ona je poudarila, je to še posebno pomembno v teh koronskih časih, ko pacienti poleg strokovne pomoči in zdravstvene nege potrebujejo tudi dogodke, kot je današnji, saj jim polepšajo dan.

Po besedah pobudnice akcije Matee Brečko so se ji pridružili v vseh slovenskih bolnišnicah, številnih drugih zdravstvenih ustanovah, šolah, domovih za starejše, zaporih, društvih, organizacijah … 

O akciji je bila obveščena vsa Slovenija, ki se je množično odzvala, še pravi Brečkova. 

Komentarji (18)

corona fu.. (ni preverjeno)

Tak je popejvlemo, zdaj bi še lejko zaplesali na tisto *žaljiva vsebina je bila odstranjena*..g jerusalemo...zdaj ko je pritisk nekoliko popustil.

realnoo (ni preverjeno)

Super, eni delamo ko bud*** za druge. Ta drugi pa ga pojejo:)
Sem slovenc, delam in ne jamram! To je nas slogan!!!

Draš (ni preverjeno)

Ja, res je. Eni v bolnišnici delamo, medtem ko se drugi zabavajo, pojejo, naslednjič bodo verjetno uprizorili mini folklorni festival pri vhodu v bolnišnico.

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

mickamicika (ni preverjeno)

Draš, jezik ti dol visi, tak delaš. Pa spejvali so 15 minut, da razveselijo bolnike, ki so ze eno leto " not zaprejti" in nemajo obiskov in za nas, ki res delamo, da so 14 minut pokazali da nas cenijo in so solidarni..
Draš, ti pa pazi na svoj jezik, ka si ga kje notri ne zapreš.

In reply to by Draš (ni preverjeno)

mickamicika (ni preverjeno)

Draš, jezik ti dol visi, tak delaš. Pa spejvali so 15 minut, da razveselijo bolnike, ki so ze eno leto " not zaprejti" in nemajo obiskov in za nas, ki res delamo, da so 14 minut pokazali da nas cenijo in so solidarni..
Draš, ti pa pazi na svoj jezik, ka si ga kje notri ne zapreš.

In reply to by Draš (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Še dobro, ka ti v službi nemaš pavze, v šteroj lejko delaš, ka ščeš. Po zakoni je namreč obvezna :)

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

-- (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si mimo dela nej bejžal. Tvoje edino delo je cejle dneve pijsati glupe komentare. Prekleti socialni problem.

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

sonjakolic (ni preverjeno)

Realnooo.. za koga ti delas? za druge? haha..
Ti delas za svoj žep..
Oni pa spevljejo ...dijaki.. iz srca in zastonj..

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

soul hunter (ni preverjeno)

daj ne serite

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Ges včasik rejsan ne razmin, od kejc tu gnev nekaterih do zaposlenih v bolnicaj? Na čen tej temelji? Na zavisti? Ajde, do doktorov še razmin, ampak san poznan zadosta doktorov, od začetka študija, do službe. In telko odrekanja med študijon in tudi v časi zaposlitve ges osebno kak tehničar nejsan nikdar mel. Ka ne dodamo odgovornosti, če se kaj zgodi. Poleg doktorov pa maš po bolnicaj zaposlenih dosta več medicinskih sester, čistilk, negovalcov, šteri prvo kak prvo ne zaslužijo glih pretirano dobro in majo več kak zadosta težko delo. Toga sovraštva pa ne razmin. Kak da od vas nikdar nebi nišče bil v bolnici pa opazuvo delo medicinskih sester. Pa nej z 30-letnikon po eni rutinski operaciji, temveč s 70-letnikon, po možnosti na intenzivnoj negi. Nej glih pretirano lepa služba. Še posebej pa nej za to plačo. To se vidi predvsem zaj po koroni. V sosednjih državaj, pa Nemčiji odpovedi davle na tisoče zaposlenih na takšnih pozicijaj, pa drugi negovalci. Verjetno nej od super-dodatkov pa nič dela med korono, kak trdite eni, ali?.. Zadnjič so na enoj nemškoj televiziji glih pokazali en film o 8-urnon šihti na intenzivnoj, ge so enoj sestri kamero montejrali na majico. Eto posnetej: https://www.youtube.com/watch?v=n7XIeBG5t7w... Torej, zakoj to sovraštvo?

sovrag. (ni preverjeno)

Sovraštvo? Gda tej isti doktori s svojo aroganco, kero jin bajdevej vcepljajo od prvoga dneva faksa, niti z oko ne trznejo gda jih razkrinkajo kak delajo v ton korona časi, oziroma ne delajo in za to svojo nedelo dobivajo takšne zneske ka se meni ka man končani strojni faks in dobro plačano službo v glavi zavrti, se je nej čuditi ka se večini populacije zamegli pred očmi gda vidijo takšne fore. Še celo gda jih mediji cele dneve šopajo s ten ka se trbej držati nesmiselnih in z logiko skreganih ukrepov, zaradi toga ka je zdravstveno osebje pregorelo, bolnice pokajo po šivih in nan ob vsem tem grozi še kolaps zdravstvenoga sistema. Ge sicer ne spadem med tej ljudi ali mislin ka ljudje ne sovražijo telko medicincov, ampak so bole jezni na njih. Glede šolanja pa tak, sakši se zavestno odloči ka de šou študejrat. Ti si se za svoj faks, ges za svoj, ovi pa pač za medicino. Sakši zna ka ga čaka in kakšna so odrekanja. In če se ti izšolaš za zdravnika potem je pač pričakovano ka boš delo v takšnih situacijah od kerih je večina stresnih in zahtevajo celoga človeka z fizično in psihično kondicijo. Nej so zdaj oni nič več od koga koli drugoga zaradi toga, edino ka opravljajo drugačen poklic. Težko bi jih kak koli zagovarjo v teh primerih.

In reply to by Hmmmmmm (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Čestitke, ka si zaj zaradi verjetno 5% najvišjih doktorov diskreditejro 95% vseh drugih doktorov in še valda petkrat več drugih zaposlenih v bolnicaj. Svaka čast...

In reply to by sovrag. (ni preverjeno)

Suzyka (ni preverjeno)

Pa ljudje, pa podprimo dobre akcije! 10 minut so peli, nam bolnikom polepšali den..
Zakaj mota vedno biti v Sloveiji pri vsaki stvari zraven hudobija?? Pa dajte ze. enkrat kaj pohvaliti!! Ja, odlicno bolnico imamo v Pomurju!!

100-100 (ni preverjeno)

Nikšoga pozitivnoga razmišljanja, ka se je za boga miloga zgodilo z prekmurcami , ka sploj ne gučin od ostalij slovencov. Rejsan smo nej vredni svoje države ali kak je mislo Balaševič bečki konjušari.

Ninjaaa (ni preverjeno)

Zakoj of nema maske? Dol si zemite te maske. Nej ste še gor prišli ka sami sebe budale delate?

Suzyka (ni preverjeno)

Odlična gesta. Cestitamo

Suzyka (ni preverjeno)

Odlična gesta. Cestitamo

sanjanin (ni preverjeno)

Odlična gesta, svaka čast za bolnike. Kapo dol

Starejše novice