V Mariboru bo jutri že tretje leto zapovrstjo zaživel koruzni labirint, ki ga je doslej - a vsako leto v drugačni obliki - raziskovalo okoli 10.000 radovednežev.

Ta konec tedna v Mariboru vrata odpira največji slovenski tematski park Labirint Maribor, ki se razprostira na kar 3,6 hektarja koruznega polja in vsebuje tri kilometre poti.

Otroci, ki si upajo zakorakati v labirint, bodo naleteli na petnajst orientacijskih točk v obliki poučnih postaj, na katerih lahko urijo spomin, rešujejo uganke in krepijo timski duh. Cilj je ponovno, da telefoni ostanejo v žepih in zmaga pustolovski duh.

Labirint v obliki strašila preganja vse, kar je negativnega, celo viruse.

Za izjemnim projektom, ki prebuja pustolovski duh v mladih raziskovalcih, že tretje leto zapored stoji društvo Labirint.

Letos je labirint še posebej zahteven. »Na zemljevidu smo del poti prekrili, prekrili smo ga z bučami, tako, da bo zadeva nekoliko bolj skrivnostna in tudi bolj zahtevna in zabavna,« pojasnjuje Nataša Drozg iz društva Labirint. 

Nismo prvi, ki smo za trenutek izgubili orientacijo ali celo samega sebe. To je tudi namen celotne izkušnje. In pa predvsem učenje.

Še preden stopimo v žrelo skrivnostnega se moramo opremiti. Z zemljevidom, seveda. A letos tudi ta ne bo pomagal.

Lani jih je obiskalo skoraj 10.000 radovednežev, ki so iskali orientacijske točke in premagovali takšne ali drugačne ovire. Cilj je v vsaj enem doživetju premagati buljenje v telefone.

Otroci imajo dobro orientacijo, a jo le rekdo kje lahko uporabljajo: »Velikokrat celo priporočamo, da dajo starši otrokom zemljevide in tako celo preprečimo, da tečejo naprej, da jih potem ne iščemo in lovimo.« 

Suvereno vstopimo v koruzni labirint, a kaj ko si kmalu poti postanejo zelo podobne.
Obiskovalci labirinta bodo iskali tudi skrite postaje, ki pa niso le točke, ampak so prave telovadnice za možgane in ponujajo zabavna doživetja.
Se še spomnite igre spomin?

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nevtralen (nepreverjen)

obično sranje

Maska., (nepreverjen)

SIROMAK.....

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Siromak ti je otac ki ima mala jajčka
zato pa je tvoja mati nastavila Šiptarčini

In reply to by Maska., (nepreverjen)

vbvfb (nepreverjen)

Oča ti je verjetno pijanec bil, mati pa ti, pa več bitiva kak sitiva... Inteligenčni kvocient maš na nivoji stopinj zmrzovalnika. Saj si si nej san kriv, če sta se dva bumbara pražila.

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Janošik (nepreverjen)

Prelepa ženska.

Čengiz (nepreverjen)

Z njo bi bilo fajn kukurco lüjpati.

inokss (nepreverjen)

LANI SEM BIL IN TOTALNO RAZOCARANJE. NE SVETUJEM

. (nepreverjen)

ki te to je čuj?

Starejše novice