Začeli s cepljenjem zaposlenih v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Minulo nedeljo se je v Sloveniji začelo cepljenje oskrbovancev in zaposlenih v domovih za starejše. Danes so cepivo prejeli tudi v soboški bolnišnici in začeli s cepljenjem zaposlenih.
 
V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes dobili prve odmerke cepiva proti covidu-19 in najprej cepili najbolj izpostavljene zdravstvene in druge delavce, ki še niso zboleli za to boleznijo. Cepila sta že se tudi direktor Bojan Korošec in glavna medicinska sestra bolnišnice Metka Lipič Baligač.

Dobili 45 odmerkov od 550

V bolnišnico so dobili 45 odmerkov od 550, kolikor so jih razdelili po slovenskih bolnišnicah.

Direktor bolnišnice Bojan Korošec je ob tem povedal, da se pridružuje tistim, ki pravijo, da začetek cepljenja pomeni luč na koncu predora, ob tem pa upa, da se bodo tudi zaposleni cepili v velikem številu.

»Približno 300 jih je že preživelo infekcijo in dobro bi bilo, da se cepi preostalih približno 500, 600 zaposlenih, da bi tako dosegli kvorum okoli 60 odstotkov cepljenih in bi bili tako zavarovani pred infekcijo,« je povedal Korošec.

Poziv ljudem, naj se cepijo

Strokovna komisija v bolnišnici je za cepljenje izbrala tiste, ki so najbolj izpostavljeni pri delu z bolniki in virusom, in to vse profile, od zdravnikov, negovalnega in tehničnega osebja do vzdrževalcev in čistilcev, ki so dobili prvi odmerek.

»Izkoriščam priložnost in pozivam ljudi, da se cepijo v čim večjem številu, saj bo le tako to uspešno. Tudi zato sva se z glavno sestro bolnišnice odločila, da se cepiva med prvimi in tako s svojim dejanjem podpreva cepljenje,« je pojasnil Korošec.

Ob tem pa poziva ljudi, naj ne nasedajo zlonamernim informacijam o cepljenju, ker podatki v ZDA in Veliki Britaniji kažejo, da velika večina po cepljenju nima nobenih komplikacij.

Baligačeva s cepljenjem želi pokazati, da zaupa stroki

Zelo redki so primeri z alergično reakcijo, vendar je to nepomembno oziroma zelo majhno tveganje glede na to, kar vidimo in doživljajmo v bolnišnici s težko obolelim, nekateri pa žal tudi omagajo, je še povedal direktor.

»To, da sem danes cepljena, je privilegij, s tem želim tudi drugim pokazati, da zaupam stroki, ki cepljenje svetuje predvsem kot orodje, da zaščitimo sebe in druge, mi zdravstveni delavci tako svoje družine kot naše bolnike, in s tem tudi poskušamo epidemijo čim prej ustaviti,« pa je po cepljenju povedala glavna medicinska sestra bolnišnice Metka Lipič Baligač.

Ker je stanje v bolnišnici izjemno težko vse te mesece, imajo, kot poudarja Lipič Baligačeva, samo eno željo – da spet vsi zaživimo normalno življenje.

Od 750 povprašanih, ali se bodo cepili, jih je v bolnišnici 18. decembra pritrdilno odgovorilo 459, vendar bodo zdaj sestavili nove sezname.

Komentarji (8)

KikiRiki2021 (ni preverjeno)

Zdaj se lahko slikajo za medije kot ponavadi

Kageste orginal (ni preverjeno)

Nemajo rokavic, pa na igli je gor pokrov. Teoretiki zarot hitro na fb razširiti novico!

Pfujjj (ni preverjeno)

Banda ena. Med prvimi so se cepili, ovi ka pa z najbole beteznimi delajo do pa itak nazadnje prisli ka so nej v 60.placilnon razrede.. Pfuj

JanezWTF (ni preverjeno)

Več kot polovica kirurgov je pozitivna oni pa se prvi cepijo

gnavator (ni preverjeno)

Kupi kdo rabljen kombanj? Za kositi virus..Haha

C19 (ni preverjeno)

cepiti se dam zaradi sebe, nej zavolo teva, ka se samo slikata za medije,, nej je vse zlato ka se svejti

Jooozkoo (ni preverjeno)

Vi se samo cepite s temi kemikaljami bo vas vsaj prej pobralo podkupljenci retardirani.

kanžor

Dva glavniva še falijta od teh štirih,ki se imajo ,da je bolnica njihova last .Tu se kažejo ka se uni cejpijo ka mislijo ,da smo teleta in mo se mij tudi cepili .Hvala še doze moje družine jim odstopim .

Starejše novice