Foto: Aljaž Novak
Dogodek, ki so ga pripravili občina Šalovci, društvo Stopaj in Zveza za turizem, šport in kulturo Šalovci je bil včeraj, 16. junija, na prireditvenem prostoru Volčin.

Obiskovalci so si lahko ogledali predstavo gledališča Ku-Kuc O kužiju in bolhi, ki je otroke na zabaven način pritegnila k razmisleku o čustvih, o sprejemanju samega sebe in o razdvojenosti med tem, kaj čutijo in kaj jim svet pravi, da je 'prav'. Otroci so lahko tudi risali na asfalt.

Zvečer so predstavili mobilno razstavo Konec sveta - pogled kvišku avtorja Bojana Jandrašiča, ki je del projekta Zeleno Goričko

Turizem na podeželju in doživetja narave temeljita na visoki stopnji ohranjene narave na Goričkem predvsem v številu sončnih dni in nizke stopnje svetlobne onesnaženosti, kar predstavlja odlične pogoje za opazovanje nočnega neba.

Razstava pojasnjuje dogajanje ob popolnem Sončevem mrku 1999 in razloge, zakaj na Goričkem gledamo kvišku.

Za glasbeno doživetje je poskrbela Julija Fajhtinger s koncertom pod zvezdami.

Zeleno Goričko prepleta naravno in kulturno dediščino Goričkega

Vaška jedra območja LAS Goričko skrivajo izjemno bogato kulturo in so se v veliki meri razvila na podlagi naravnih danosti v njihovi neposredni bližini.

Z operacijo Zeleno Goričko želijo preplet naravne in kulturne dediščine Goričkega ter vpliv te na razvoj vaških jeder oziroma turizma.

Skozi interpretacije dediščine, ki v veliki meri temelji na virtualnih doživetjih, želijo ohraniti biotsko raznovrstnost ter naravno in kulturno dediščino.

Partnerji projekta so Agencija Idea, TIC Moravske Toplice, RZ Puconci in Društvo Stopaj.

Komentarji (1)

mišo 1o (ni preverjeno)

Fajn ka se kaj dogaja

Starejše novice