Z začetkom oktobra se je v Murski Soboti začel prvi sklop napovedane prenove mestnega središča. V naslednjih dneh se bodo začela dela pred Zvezdo.

Na občini pravijo, da obnova Slovenske ulice poteka po okvirnem terminskem načrtu. Na območju 1. faze gradbišča med hotelom Diana in križiščem z ulico Arhitekta Novaka so bila izvedena vsa zemeljska in instalacijska dela. Trenutno, kljub nižjim temperaturam nemoteno poteka tlakovanje površin.
 

Po zaključenem tlakovanju površine za promet, bo sledilo odprtje ceste za promet med Slomškovo, Slovensko in ulico arhitekta Novaka, ob ugodnih vremenskih razmerah bo to naj bilo konec februarja

Začetek del pred Zvezdo

V začetku naslednjega tedna se bo gradbišče odprlo tudi pred Hotelom Zvezda, kjer bo izvedena meteorna odvodnja s ponikanjem v ponikovalnico, sledilo bo tlakovanje javne površine pred objektom. 

Gradbišče bo ustrezno ograjeno, za pešce bodo urejeni varni koridorji, glavni vhod v hotel in restavracijo Zvezda bo dostopen, prav tako bo urejen dostop do lokala s hitro prehrano Fast food Beli. 

Dela na tem območju bodo predvidoma zaključena do konca meseca marca, ureditev pa bo, kot pravijo na občini, ohranila izgled obstoječega senčnega vrta v središču Murske Sobote.  

Sicer pa bodo izvajalci del zaporo gradbišča od Ulice arhitekta Novaka do Zvezne ulice prestavljali postopoma in v ožjih pasovih. 

PREBERITE ŠE:

Cesta še vedno odprta za motorni promet

Trenutno se na tem območju izvajajo linijski izkopi za komunalne vode - vodovod, elektrika, kabelska, kanalizacija, javna razsvetljava, priprava jam za drevesa. V tem času bo del cestišča še vedno odprt za dostop motornih vozil na parkirišče namenjeno hotelu Diana, Vzajemni, Zavodu za zdravstveno zavarovanje in stanovalcem bloka.

Šele, ko bo vgrajenih večina komunalnih vodov, bo v tem delu sledila zapora prometa za avtomobile v območju med križiščem z Ulico arhitekta Novaka do Zvezne ulice. Tedaj bo dostop na omenjeno parkirišče stekel po tlakovani površini iz smeri Slomškove ulice. 

Dostopi možno do vseh objektov

Na občini pudarjajo, da so kljub gradbišču možni dostopi do vseh objektov in sicer:

  • Slovenska ulica je v celoti odprta za pešce in kolesarje, samo v območju gradbišča je zaprta za motorni promet, celotni ostali del Slovenska je odprt tudi za motorni promet,
  • obvoz - izvoz za motorni promet je urejen po Zvezni mimo knjižnice,
  • dostop do vseh lokalov, trgovin, poslovnih objektov je nemoten in vse obratuje,
  • brezplačno parkiranje na Slovenski ulici je podaljšano na 1 uro
  • na Gregorčičevi je označen obvoz do Slovenske ulice za obiskovalce od drugod.

Komentarji (22)

Franc666 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tej kostanji so kul ali vse me straj kakšoga neurja, ka tej prejke vejke kumi kaj napravijo. Varnost občanof je verjetno na prvon mesti....

helmut (ni preverjeno)

se pravi ti bi jih kar poseko ????

In reply to by Franc666 (ni preverjeno)

podjetnikx (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ge bi jih,
in v prihodnosti jih bomo ti tele nad menof!

In reply to by helmut (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Mi lejko kdo od občinarov pojasni, zakoj je potrebno menjati tlakovce pred Zvezdo. Na sliki izgledajo še čista vredi. De zdaj po novom vsaki novi župan gor trgo in na novo tlakoval? Za volo mene lejko, če plača iz svojoga žepa. Več kak eno leto trajajoče tlakovanje Slovenske ulice de dokončno uničilo še tistih par lokalov, ka še obratujejo v središču mesta. Tak kak je za časa delanja znamenite klančine zaprla vrata knjigarna.

picek

Tej tlakovci pred Zvezdo so ze stari. Trbej menjati. Samo se bunite.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Topoip (ni preverjeno)

Stari si tij, picek in te se nismo zamenjali.
Ni problem staro ali novo, ampak dotrajano ali uniceno, le tisto se zamenja.

In reply to by picek

naftaš (ni preverjeno)

Samo neka ščete napravite pa nič ne na napravite☹.

Lubrikantis (ni preverjeno)

Se pravi vse ka je na male potace zdaj po slovenskoj odpade...vej pa bakican ka odijo v blagovnico z nakupovalnimi torbame na male potace, bilice do douma v smetano stepej...deca na skirojaj, roleraj ali rolka, pa zgleda itak nejso zazeljene...bravo ekipa.

BB

Seveda ka nej - dela se umirjen center mesta ge do paradirali določeni sloji ter se zmagoslavno družili. Vse ostalo pa itak da ni važno :(

Me pa zanima nova omejitev hitrosti na novoj cesti, ker po skici sodeč je 30 prehitro...

In reply to by Lubrikantis (ni preverjeno)

Ata (ni preverjeno)

Guči se, ka do ob objektih-izložbah še vedno v širokem pasu položene ravne granitne plošče (podobno kak zdaj bilou).
Po takšnon za bajce pa deco nega nevoule. Ali? Mo vidli....

In reply to by Lubrikantis (ni preverjeno)

muraII (ni preverjeno)

ponikovalnico v vsako vas #facepalm

monster2019

Fajn ka se neka dela?ale lejko be prlej ceste zriktale(zakrpale) kak trbej...

Benisulemanij (ni preverjeno)

Beli >>>šipko pa bejli???se sploh spitavlete kak je v tou stavbo zaščiteno doubo šipko mesto?????poulek je pa zvejda z prekmursko hrano in prestavitev kulinarike????spakejrat tej čobane nazaj na planino vsi so isti muslini ....samo drek skup mejšajo .Prijdejo z eno fejk adidasovo trenirko pa že za eno leto kupivlejo >vsega v Ms priseljenih je kriv (pederček )sladoledar )

S... (ni preverjeno)

Komaj cakan ka de cela slovenska zrihtana.

Hrib (ni preverjeno)

Celotno slovensko ulico dol zapreti pa pespoti napraviti..nic enosmerne ceste. Soping kak je mercator pa bi lahko dol zaprli pa npr. Mcdonald napraviti potem bi center zazivel.,zdaj pa samo propada vse

Gost4523 (ni preverjeno)

Na zijmo delat tlakovanec, ko so tla zmržnjena. To pa bo, neven če de niti zdržalo do otvoritve, ka se vse že posede.

Eskim1 (ni preverjeno)

Ka ti na antarktiki zivis ka mate tla zmrznjena? V Soboti mamo zmrznjeno samo v zmrzovalnikaj zadnje case.

In reply to by Gost4523 (ni preverjeno)

Gost30 (ni preverjeno)

Zadnji mesec je vsak dan -5, naj me vrag ka so tla trenutno nej primerna za taka dela, no, dajmo času čas, bomo videli, ka nete en mesec po otvoritvi jokali kak je vse v k*rci.

In reply to by Eskim1 (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Titova ulica de po prenovi rejsan lejpa, tej granit je svetski. Bravo. Edino ka me moti je tou, ka Pomgrad z deli že preci zamuja, opažan ka zadnje tri kedne sploj ne polagajo tlakovanca. Po načrti bi tlakovanec v prvon deli pred Diano že mnogo biti položeni 1. decembra., zdaj pa pravijo ka de komaj konec februarja. Torej zamujajo že tri mejsece.

Gost30 (ni preverjeno)

Vse je preračunano ka se do naslednjih volitev izide.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Izgleda, ka imajo eni glave iz granita.

Ful klikov (ni preverjeno)

Na toj terasi v leti nemres gesti, ker vse živo kaple v tanjer. Pa dober tek!

Starejše novice