Foto: NTK Sobota
V športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota organizirali Državni prvenstvi v namiznem tenisu.

Zaradi nerazumnih odločitev na Namiznoteniški zvezi Slovenije so v sezoni 2021/2022 slovenski klubi namiznega tenisa skoraj ostali brez ekipnega državnega prvenstva v kategorijah kadeti (U-15) in mladinci (U-19).

Na razpis za pripravo Državnega prvenstva v namiznem tenisu, ki bi se moralo odvijati že v začetku leta, se namreč ni prijavil noben organizator, ki bi bil pripravljen organizirati ekipno Državno prvenstvo. Nato pa so se za organizacijo prvenstva odločili v Namiznoteniškem klubu v Murski Soboti

V športni dvorani tretje osnovne šole v Murski Soboti sta bili tako v mesecu juniju organizirani dve Državni prvenstvi iz namiznega tenisa.

Ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete (U-15)

Prvo Državno ekipno prvenstvo v Murski Soboti je bilo za kadetinje in kadete v kategoriji U-15. Potekalo je v soboto, 4. junija, in v nedeljo, 5. junija, v športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota. Na tekmovanje je bilo skupno prijavljenih 15 ekip pri kadetih ter 10 ekip pri kadetinjah. 

Med pomurskimi klubi so igrali samo kadeti in kadetinje Keme Murexin iz Puconcev. Ekipo fantov je sicer prijavil tudi Namiznoteniški klub Murska Sobota, a so jo morali odpovedati, saj sta bila od štirih v ekipi, zaradi drugih obveznosti, dva igralca odsotna.

Igralke Keme Murexin, Ema Crnkovič, Živa Dogar, Ana Gergek in Lana Maučec, so prvi dan dosegle štiri zmage in se brez težav uvrstile na nedeljski finalni del prvenstva.

Fantom iz Puconcev pa uvrstitev v nedeljski del žal ni uspela, saj so izgubili vse tri svoje dvoboje, a so bili z dvema porazoma 2:3 zelo blizu velikega presenečenja. Za kadete so igrali Jaka Zelko, Tai Puhan in Filip Šinko.

V nedeljo so igralke Keme najprej v polfinalni skupini dosegle tri zmage, nato pa v razigravanju še zmago proti Mengšu s 3:0. V zadnji tekmi dneva so izgubile proti novim državnim prvakinjam, ekipi iz Novega mesta in tako postale letošnje podprvakinje.

Ekipno državno prvenstvo za mladinke in mladince (U-19)

Minuli vikend, 11. in 12. junija pa je v dvorani tretje osnovne šole v Murski Soboti potekalo še drugo Državno prvenstvo v namiznem tenisu, in sicer za mladince in mladinke v kategoriji U-19

Prijavljenih je bilo 18 ekip mladincev ter sedem ekip pri mladinkah. Ekipe so bile razporejene v štiri enakovredne skupine iz katerih sta se v finale uvrstili po dve najboljši ekipi.

Tako je mladincem Keme Murexin uspelo brez težav s štirimi zmagami osvojiti 1. mesto v svoji skupini in se uvrstiti na finale, kar pa ekipi Namiznoteniškega kluba Sobota ni uspelo, saj so v svoji predtekmovalni skupini z eno zmago proti ekipi Arrigonija iz Izole s 3:2 in dvema porazoma, najprej proti Savinji II z 0:3 in nato še proti ekipi kajuh-Slovan z 1:3, zasedli 3. mesto.

Dekletom Keme Murexin sobotnih kvalifikacij ni bilo potrebno igrati, saj se je vseh sedem prijavljenih ekip v nedeljski finale uvrstilo brez kvalifikacij. Identično, kot fantje, so tudi dekleta Keme Murexin na koncu osvojile 2. mesto, v finalu so jih premagale igralke Fužinar-Interdiskont z rezultatom 3:1. 

Za mladince so igrali Nino Šegula, Jure Smodiš , Jan Lipič, Jaka Zelko in Tai Puhan. Za mladinke pa Blažka Harkai, Ema Crnkovič, Ana Gergek, Živa Dogar in Lana Maučec.

Za ekipo Sobote so igrali Luka Šantavec, Nejc Titan, Aljoša Grčar in Maks Bagari. 

Starejše novice