Foto: Klavdija Dominko
60 let škofa Štumpfa.

V sredo se je v stolnico vila procesija bogoslužnih sodelavcev, čez štirideset duhovnikov in osem škofov. Pesem s kora je zadonela Bogu v čast in v pozdrav soboškemu škofu Petru Štumpfu ob njegovem godu in 60-letnici življenja.

Ob njem so se ob oltarju zbrali njegova ekscelenca apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Jean-Marie Speich, nadškof Alojz Civkl, škofje Andrej Saje, Maksimilijan Matjaž, Jurij Bizjak, Anton Jamnik in Stanislav Lipovšek.

Zahvala za službo v okviru Slovenske škofovske konference

Pridigal je apostolski nuncij in spregovoril o apostolih Petru in Pavlu, ki sta vsak na svoj način hodila skozi življenje in pričevala za Kristusa.

V Gospodovo molitev je uvedel nadškof Alojz Cvikl, k pozdravu miru pa je povabil škof Maksimilijan Matjaž. Ob koncu svete maše je škofu Štumpfu ob življenjskem jubileju voščil predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje in se mu zahvalil za službo, ki jo opravlja v okviru Slovenske škofovske konference.

Zahvala škofa vsem, ki ga spremljajo na življenjski poti

V imenu duhovnikov in redovnikov, ki delujejo v soboški škofiji, je čestitke izrekel škofov vikar za narodnostne skupnosti in dekan Franc Režonja, dekana Ivan Kranjec in Boris Kučko pa sta mu izročila štiri mašne plašče.

V zahvalnem govoru je škof Peter Štumpf izrekel zahvalo staršem, svojim domačim in vsem, ki so ga spremljali na življenjski in še posebej na duhovniški in škofovski poti.

Po zahvalni pesmi in blagoslovu se je praznovanje nadaljevalo za pogrnjeno mizo, kjer so škofu izrekli čestitke še drugi, mu voščili s pesmijo in mu pripravili prijetno praznovanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice