FOTO: Arhiv SBMS
Za pomoč v Ukrajini je 1145 zaposlenih v soboški bolnišnici zbiralo sredstva.

Kot je prejšnji teden napovedala strokovna direktorica Splošne bolnišnice Murska Sobota Manuela Kuhar Makoter, so se zaposleni v bolnišnici odločili pomagati Ukrajini. 

Zbrali 4000 evrov, nakupili najpotrebnejše stvari

Za pomoč v Ukrajini je 1145 zaposlenih v soboški bolnišnici zbiralo sredstva. Z zbranimi sredstvi je soboška bolnišnica nakupila osnovne dobrine, ki so v tem času najnujnejše.

»Imamo kontakt z zdravnico na področju porodništva v bližini Lvova. Na tistem območju je veliko sirotišnic, v zaklonišča pa hrana ne pride dovolj hitro.

Tako smo dobili spisek najnujnejših stvari, ki jih potrebujejo. Zato smo jih kupili in jih bomo s svojim kombijem preko Madžarske odpeljali na ukrajinsko mejo,« je povedala Kuhar Makoter. 

Zaposleni v bolnišnici so zopet dokazali, da skupaj zmorejo veliko.

»Za pomoč Ukrajini, natančneje sirotišnici v Lvovu, smo zbrali 4000 evrov in v tej vrednosti nakupili najpotrebnejše stvari, kot so otroška hrana, higienski pripomočki za otroke in odrasle, hrana v konzervah, topla oblačila, tehnični in medicinski pripomočki v skupni teži 1500 kilogramov,« pojasni. 

FOTO: Arhiv SBMS

Vest o akciji se je hitro razširila

V Pomurju se je hitro razširila vest o naši akciji, ki so se ji pridružili v Pomurskih lekarnah, Evangeličanski cerkvi Gornji Slaveči, Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota ter Rdečem križu Ljutomer. 

»Naša neposredna povezava z Ukrajino je bila zdravnica, porodničarka Tanja Kružinska in Užgoroda, ki nam je zagotovila, da bodo zbrane stvari prišle do pomoči potrebnih ljudi. Naši zaposleni Peter Brenčič, Peter Brenčič mlajši ter Matej Kumin so se brez pomislekov javili, da zbrano odpeljejo v Ukrajino. 

Donacijo so predali zdravnici Tanji Kružinski, ki je v zahvalo povedala sledeče: »Zelo sem vesela, da sem spoznala dobre ljudi, kolege iz sosednje države, ki pomagate nam Ukrajincem v tako težkih časih, kot je vojna. Iskrena hvala za vašo pomoč in podporo.« 

Vodstvo bolnišnice se srčno zahvaljuje vsem, ki so donirali po svojih najboljših močeh in pomagali tistim, ki to sedaj najbolj potrebujejo. 

FOTO: Arhiv SBMS
FOTO: Arhiv SBMS
FOTO: Arhiv SBMS

Komentarji (2)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
kanžor

Res je .Hudo je ,da je današnji čas nekje vojna .Ampak po mojem mišlenju se pre več vsega spet namenja samo Ukrajincem .Ljudje niso krivi nekam morajo bežati in rabijo pomoč .Če pogledamo realno v Sloveniji nikoli ne potekajo tako obsežne in velike akcije za reveže v Sloveniji .Reveži nismo postali po svoji krivici .Reveže nas je naredila država pohlepni ljudje in tisti ,ki vodijo državo .

Vestni_opazovalec

Vse vojne so problematične, nepotrebne, ker se kasneje vsede za mizo in tam dogovori, a življenja so šla v nič, je pa problem, da pred tem tega nočemo priznati. Pomoč (nabirke), definitivno JA, ampak, če bi bila družba organizirana tako kot je treba, tega sploh ne bi bilo treba! Kar moti je hipokrizija (žal ima človek spomin zlate ribice), saj pomagamo samo tistim, ki jim mediji pomagajo narediti veliko zgodbo, tistim, ki so v soju žarometov, ostale pa gredo mimo, neopaženo, pa niso nič manj tragične. To pa me osebno zelo moti.

Starejše novice