Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19, je danes obiskal cepilno mesto v zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca.

Jernej Završnik, direktor zavoda dr. Adolfa Drolca Maribor, se je uvodoma Jelku Kacinu zahvalil za njegov obisk v Mariboru. "Ta obisk razumemo v smislu tega, da je bil Maribor prepoznan kot sistem dobre prakse organizacije cepljenja. V Mariboru smo do današnjega dne pocepili 17.500 s prvim odmerkom, imamo 5000 ljudi, ki so prejeli že dva odmerka in 161 ljudi, ki so prejeli cepivo in so v celoti nepokretni," pravi Završnik.

V enem tednu sposobni precepiti 17.000 ljudi

Tako v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca trenutno cepijo z desetimi ekipami v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, ena ekipa zdravstvenih delavcev pa cepi neposredno v zdravstvenem domu, in sicer starostnike starejše od 75 let. 

"Pred nami so veliki izzivi. Tisto, kar je za naši zdravstveni dom pomembno, je, da smo se organizirali tako, da lahko vsa cepiva, ki jih prejmemo, tudi porabimo. Mi smo v Mariboru sposobni na dan ta trenutek pocepiti 3000 ljudi, če cepimo šest dni, to pomeni, da smo v enem tednu sposobni precepiti 17.000 ljudi. In tisto ključno sporočilo je, da prej, ko se bomo cepili, prej se bomo lahko vrnili v neko normalno življenje," še dodaja Završnik.

Kacin pohvalil delovanje mariborskega zdravstvenega doma

Jelko Kacin je uvodoma čestital direktorju zdravstvenega doma in ekipi za doslej dosežene rezultate. "Kot veste, imajo v vseh sosednjih državah težave z novimi sevi. Ti novi sevi izpodrivajo dosedanje seve, in če želimo obdržati šolo v šoli do konca šolskega leta, je potrebno v rekordnem času precepiti vse vzgojitelje in vse učitelje za to, da bi nadoknadili, kar smo v preteklem letu izgubili," pravi Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19.

Pri tem je napovedal tudi prihod četrtega cepiva v Slovenijo, gre za cepivo proizvajalca Johnson & Johnson, katerega cepivo pri cepljenju zadostuje že en sam odmerek. Tako je poudaril, da je pri cepljenju potrebno misliti ne samo na zaposlene v vzgoji in izobraževanju, temveč tudi na kronične bolnike.

"To akcijo pospeševanja cepljenja želimo pospešiti, kolikor je le mogoče in želimo, da tisti, ki so pri tem uspešni, kar posebej velja za Zdravstveni dom Maribor, dejansko to pozitivno energijo delijo in sevajo tudi v druga okolja, kjer je treba pokazati, da v tem trenutku ni priložnost, da različne zdravstvene institucije med seboj tekmujejo in komplicirajo in si izmišljujejo razloge, da se nekaj ni zgodilo, ampak da se vse tisto, kar se je zamudilo, čim prej nadoknadi," je ob obisku dejal Jelko Kacin.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Saaššš (nepreverjen)

Ka za v Prekmurje pa nema vize v pasoši?

Čengiz (nepreverjen)

Jelko Cepilko malo hodi naokrog. Kmalu bo moral tudi na Krk, da pripravi vilo za prihajajoče poletje.

smrkci (nepreverjen)

Osli se sprehajajo,ker ne vedo kje jim je paša.

miloš (nepreverjen)

Koji k....c je pa Kacin in ka ima on koga ocenjevati

Saaššš (nepreverjen)

Na kratko, je dispečer za cepivo, nej pa nekši koordinator, pa tak dale, bla, bla, bla...

In reply to by miloš (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Naduti desnuharji so šli malo na teren, ker jim je v pisarnah dolgčas.

Vmes se še ustavijo v kakšni bolnišnici, da se malo poslikajo.

čarni vrag (nepreverjen)

Nova cepiva proti koroni povzročajo nenavadno veliko neželenih učinkov in smrtnih primerov. Od 26. februarja je bilo v ZDA znanih 1136 smrtnih primerov in 32.409 resnih neželenih učinkov. V Združenem kraljestvu so do 31. januarja poročali o več kot 32.000 primerih resnih neželenih učinkov, med njimi 54 možganskih kapi, 13 ljudi je po cepljenju oslepelo, osem splavov in 236 smrtnih primerov.

Zlasti v Evropi je cepivo AstraZeneca povzročilo posebno veliko smrtnih primerov in neželenih učinkov. Nekateri so postali znani, na primer 23 smrtnih žrtev na Norveškem. V Avstriji je iz bolnišnice Zwettl znana samo ena smrt in resna bolezen zaradi pljučne embolije. Očitno pa je bilo umrlih bistveno več, zlasti v domovih za ostarele, vendar ti še niso bili objavljeni.

Cepiva ki jih vsiljuje Jelko Kacin-Angel smrti, so nej ravno super. Bole je podobno ruski roleti.

Starejše novice