Foto: Loris Cipot
Na Trgu zmage v Murski Soboti so tradicionalno postavili prvomajski mlaj.

Mestna občina Murska Sobota je s pomočjo podjetja Elektro Maribor in Javnega podjetja Komunala na Trgu zmage postavila tradicionalni prvomajski mlaj. Postavljanje mlaja se je začelo ob 10. uri v centru mesta. 

V večernih urah sledijo postavljanju mlaja še številna kresovanja, v jutranjih urah pa bo občanke in občane pozdravila tudi prvomajska budnica.

Slavnostni govor župana ob spremljavi Pihalnega orkestra

Postavitev mlaja je s svojimi zvoki spremljal Pihalni orkester Murska Sobota. Ob tej priložnosti sta vse prisotne nagovorila tudi župan Aleksander Jevšek ter generalni sekretar STUPIS Tone Rozman.

»Vesel sem, da po dveh letih zopet lahko praznujemo skupaj. To je tradicija, ki mora ostati. Zaradi tega, ker prvi maj je praznik dela in, ko govorimo o delu, lahko povemo, da je to žal vedno manj vredno.

Pred nami državnimi in lokalnimi politiki je velik izziv, da bo vredno delati in, da bo delo postalo vrednota,« z nagovorom začne Jevšek.

Kot še doda v nagovoru, pomeni ogenj na nek način upanje, pa tudi upor.

»Prepričan sem, da bodo v prihodnje tudi sindikati, ki zastopajo delavstvo v novi vladi dobili sogovornika in, da bodo uporni ter se bodo borili za pravice delavcev, ker je daleč od tega, da so pravice že zagotovljene.

Danes bodo po krajevnih skupnostih goreli kresovi. Skupaj z Zvezo svobodnih sindikatov in krajevno skupnostjo Černelavci smo se odločili, da bo letos skupni kres v Černelavcih, zato vsi vljudno vabljeni na kresovanje od 17. ure naprej. Živel 1. maj, imejte prijeten praznik,« zaključi Jevšek.

Komentarji (14)

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Fararca požegnjala mlaj?

Mlghj (ni preverjeno)

Da BO, zanimivo. Kdaj. Cez 50 let? ali ko mi vec ne bomo na oblasti, ali mogoce ko ne boste vec uvazali poceni balkanske delovne sile.??

Tecumseh (ni preverjeno)

Bravo župan, spet ena tvoja cvetka! Da bo delo postalo vrednota in da bo vredno delati? Torej do sedaj ves trud delovnih ljudi, kmetov na poljih, vinogradnikov ni bilo vrednota? Župan, to dvoje vendar vcepi v galvo svojim levičarjem! Največ jih je v nevladnih organizacijah, katere večina so same sebi namen. Največ jih je v raznih nepotrebnih inštitutih, kateri itak nič koristnega ne delajo. Največ jih je za vsakim vogalom in se igrajo kulturnike, "razumnike"! Ja, dragi župan, pravo delo tvoji levaki ne spoštujejo, da bi bilo vrednota pa bi jih prisililo k temu, da bi morali res začeti delati!

. (ni preverjeno)

Tecumseh z komentaron si pokazo ka si Janšov hlapec bolij te ka ste pogrnolj na cejli črti, nikdar več na oblasti nete.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Gara delavski narod, kateri je tako levo usmerjen, kakor desno. Na Goričkem je bil tako v parlament npr. izvoljen predstavnik SD-ja.
Taka izjava Jevška omalovažuje vse in ni mi jasno, kaj ima sedaj Janša s tem! Nikjer nisem omenjal ravno politike?
Pa ne skrbi, Golob bo hitro kaj zamočil. On je vzgojen v komunistični direktorski družini, obnaša se ošabno, napuhlo, energetika ni vodenje države. Moral bo imeti kup dobrih "šepetalcev", da se ne zamota že pred počitnicami. Ta "tvoja" opcija je napovedala zvišanje davkov, prej niso gradili donov za ostarele in jih tudi sedaj ne bodo, niso gradili bolnišnic in glej ga čuda zate, sedaj jih bodo? Pa bom nehal... da se ne razpočiš od besa?

In reply to by . (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

Jevšek govori o delo in o vrednotah le tega. Celo življenje se napaja iz proračuna. Kot župan ni naredil nič,saj tudi od takega človeka nemoreš kaj pričakovati. V življenju ni ustvatil enega evra s svojim delom,preko politike je napredoval v policiji,tako tudi do župana in tak človek govori o delavcih in vrednotah. Marš!

. (ni preverjeno)

Munt glavno ka tvoj Janša že cejlo življenje gara ka spokradne narod.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Bron (ni preverjeno)

Ka se tan dogaja z vijolčnen nejbon LOL

tanja flaškon p (ni preverjeno)

Tudi jaz potrebujem pregled mednožja
Kaj te čaka leni Dejan svinskogglavi da ne opravlja več redno pregledof mednozja

In reply to by Bron (ni preverjeno)

Gigi govedina, (ni preverjeno)

Eh, škoda ka nej bilo majskih hroščov, sigurno so se zmantrali na dosedanjih smotrah okičeni z raznoraznimi medaljami.

Mama mia (ni preverjeno)

Lopovskim direktorjem,kot jih imamo v pomurju in v Sloveniji nikoli ne bo vrednota ne dober delavec in ne samo delo.Zakaj?.Zato ker v pomurju imamo kar nekaj firm,kjer direktorji nimajo pojma kaj delo je in kaj in koliko časa zahteva delo za kvalitetno opravljeno delo.

Ministrant (ni preverjeno)

Zanimivo.... sindikati se borijo za delavca... tako, da so proti povečanju plač in zmanjšanju davkov... Razumi, kdor more...

Jozae (ni preverjeno)

Cipot pijan ko cep v Gancanih. Lejko zrikta se kaksni sponzor kaj pejnez za Muro?

ŠMELC (ni preverjeno)

Prava izjava znanega lenuha 🤣🤣🤣

Starejše novice