Aeroklub Murska Sobota pod okriljem Letalske zveze Slovenije organizira XXX. Državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju za člane in mladince ter Mednarodno odprto prvenstvo »Murska Sobota Open«, ki med 17. in 25. julijem poteka v Murski Soboti.

Zaradi dobrih pogojev letenja, so prvenstva v Murski Soboti vedno popularna in pribavijo pilote od daleč in blizu. Slovencem so se letos pridružili tudi piloti iz Hrvaške, Avstrije in Estonije. 

»Tekmovanje je odprtega razreda, tako da so se ga udeležili tudi tujci. Poleg Slovencev imamo tekmovalca iz Estonije, Hrvaške in Avstrije, smo pa zadovoljni z udeležbo, saj je prisotnih 43 letal, kar je za taka prvenstva dobro,« je povedal Kristian Ravnič iz Aerokluba Murska Sobota. 

Državnega prvenstva v jadralnem letalstvu se je udeležil tudi pilot Edvard iz splitskega kluba. 

»Bila je prilika, da pridem malo letet v Slovenijo, se družit s prijatelji. To je prvo, da se družimo, drugo pa je letenje. Super je. Resnično sem zadovoljen. Vsi ljudje so prijazni, tako da je resnično zelo lepo tukaj v Sloveniji,« je povedal Evdard, ki leti pod hrvaško zastavo.

Za visoka mesta se potegujejo tudi piloti soboškega Aerokluba

Med konkurenco, ki se na tekmovanju bori za najvišja mesta, so tudi piloti iz murskosoboškega Aerokluba.

»Trenutno imamo pilote ki nastopajo na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Damijan Korpič je recimo tak pilot,« je dodal Ravnič. 

Med piloti murskosoboškega Aerokluba te dni iz letališča v Murski Soboti vzletajo še Rajko Grčar, Marjan Medić, Peter Podlunšek, prvič pa se v mladinski konkurenci tokrat meri pilot Jernej Jurhar. 

»Z letenjem se ukvarjam zdaj že šesto leto, tekmujem pa zdaj prvič. V tej klubski kategoriji, kot zdaj jaz letim, smo včeraj leteli komaj prvič, ker smo imeli čez vikend kar slabo vreme in je bilo kar vredu. Lahko bi bilo boljše, ampak sem zadovoljen s svojim rezultatom,« pove pilot Jernej Jurhar.

Tekmovanje se bo zaključilo v nedeljo, 25. julija 2021, ob 10. uri na letališču Aerokluba Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice