Turizem na Goričkem naj bi dobil novo ponudbo. Že prihodnje leto želijo postaviti turistično naselje iz pravih prekmurskih cimprač.

Etno vas bo ležala v občini Moravske Toplice, v Motvarjevcih ob cesti Prosenjakovci - Kobilje - Dobrovnik, nedaleč stran od Bukovniškega jezera, na zasebni, dobrih šest tisoč kvadratnih metrov veliki parceli.

Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je lastnik parcele Sašo Žnider, projekt Etno vas Motvarjevci pa je pripravilo podjetje As faktor s sedežem na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti.

Devet hiš v prekmurskem slogu

Etno vas bo zgrajena kot glamping turistično naselje, ki bo sestavljeno iz devetih samostojnih enot, zgrajenih v slogu prekmurske cimprače, razlaga Žnider.

Turistično naselje bo po napovedih projektantov imelo lastno recepcijo ter naravni ribnik, v katerem se bo mogoče kopati ali voziti z romantičnimi čolnički.

FOTO: Etnovas.si

Etno vas v sožitju z naravo

Lokacija etno vasi naj bi bila idealna za sprehode, v okolici je tudi veliko makadamskih poti za kolesarje in ribnikov primernih za ribolov.

Etno vas bo ponujala odmaknjen aktivno-turističen produkt, ki bo omogočal spoznavanje lepot Prekmurja, dodaja Žnider.

Etno hiša bo zgrajena iz naravnih materialov, v slogu stare cimprače, pokrita s slamo. V pritličju hiše bodo kuhinja z jedilnico, spalnica ter kopalnica s straniščem. V nadstropju pa bo spalnica za dve osebi. Hiša bo sicer lahko sprejela štiri osebe

Zunaj bo pokrita terasa, k hiši pa pripada še petdeset kvadratov zemljišča in eno parkirno mesto.

Če bo šlo po načrtu, gradnja prihodnje leto

Hiše bodo naprodaj, in sicer se bo cena gibala okrog 89 tisoč evrov, možen pa bo tudi zakup hiše za daljše obdobje.

Projekt etno vasi je v začetni fazi, po besedah Žniderja so v pridobivanju občinskega podrobnega prostorskega načrta, in če bodo dobili vso potrebno dokumentacijo napoveduje, da bi v drugi polovici prihodnjega leta lahko začeli gradnjo.

FOTO: Etnovas.si
Motvarjevci-lokacija etno vasi. FOTO: Etnovas.si
FOTO: Etnovas.si

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mrogi (nepreverjen)

Super ideja za promocijo Prekmurja.

lolp (nepreverjen)

pa ne sredi njiv

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Najlepše de gda do okoli škropili z herbicidi pa malo veter ovi do se paa naamakali v ribniki super oddih.

In reply to by lolp (nepreverjen)

mojemnenje (nepreverjen)

Hm. Firma AS faktor ima po podatkih AJPES-a ustanovni kapital 8.763,14 EUR. Ob koncu leta 2019 je imelo 25.076,31 EUR sredstev. Tega leta je imela 3.000 EUR prihodkov.

Kredit bo moral biti zelo masten.

projektant1 (nepreverjen)

Neje ti nekak jasno kak tej stvari funkcionejrajo, je tak? :)
Če se gradi na zasebnon zemljišči in imaš naprimer polovico kapactet v naprej prodanih (ka mislin ka v ton primeri nede problem glede na ceno in lokacijo), maš strošek gradnje skoraj pokriti že pred začetkon. Enostavno je to in nej trbej nekše znanosti in pobiranja podatkov iz AJPES-a.

In reply to by mojemnenje (nepreverjen)

mojemnenje (nepreverjen)

Ja, banka ti more dati kredit, šteri more bitri zavarovani, tak ali ovačik. Ena takša kučica košta gvušno med 50 in 70 gezero (z opremo). x 9 = pol milijona, najmenje. Banke ne davlejo kreditov samo tak, razen če... :-D

In reply to by projektant1 (nepreverjen)

Jack000000 (nepreverjen)

Ideja dobra, cena pa kar visoka.. to je enih 30m2 uporabne površine pa cena 89.000? 3000 eur/m2 je malo prehudo za Motvarjevce?

In reply to by mojemnenje (nepreverjen)

projektant1 (nepreverjen)

To so nej stanovanjske enote, ampak turistični nastanitveni objekti. Tu se cene malo drugače računajo.

In reply to by Jack000000 (nepreverjen)

projektant1 (nepreverjen)

Prijatelj, banke majo trenutno telko pejnez ka ne vejo ka bi z njimi. Za takšen projekt dobiš na sakši banki investicijski kredit. Še celo, če maš dosti objektov prodanih v naprej. Ker je to nej rizični projekt se banka tudi nebo sekejrala, če investitor na konci propadne. Turistične kapacitete ne spadajo pod rizične zadeve, še celo nej na takših lokacijah.

In reply to by mojemnenje (nepreverjen)

Ajpesas (nepreverjen)

Ka pa ostale firme v lasti ali solasti toga cloveka? To tuj pogledni, ce ajpes obvladas tak ;)

In reply to by mojemnenje (nepreverjen)

mojemnenje (nepreverjen)

Jap. to je pa že drugače... tam so pa že miljoni... Hitri prsti.

In reply to by Ajpesas (nepreverjen)

bca (nepreverjen)

Se spomnim , da so neko sanjsko naselje v Moravcih pred leti tudi že prej prodali kot so ga zgradili. Le kje je tisti denar. Naselja sigurno ni.

Motvarjevci71 (nepreverjen)

Panonska vas obstaja.

In reply to by bca (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

No eno so načrti. Drugo pa je kaj bo nato povedal Krajinski park Goričko, ki bo tudi eden izmed soglasodajalcev. Za ribnik pa ne vem če si ga lahko tak samo zamisliš in ga skopaš. Pa tudi projekt je sredi njiv in ne vem če do na ministrstvu za kmetijstvo zato pogledali skozi prste.

777 (nepreverjen)

Pohvalno! Naj vama grata!

Mokoca (nepreverjen)

Tudi otroci imajo radi domišljijo,pa še strici od ozadja bi radi nekaj zaslužili.

1331 (nepreverjen)

Ka če bi se Matko vključo? Podoben poslovni model kak v panonski vasi. Sakšo kučo na svoje socialno podjetje pa udri brigo pa davke pa državo u k... :)

Gost1 (nepreverjen)

Pa invalide za delovno silo, še subvencije dobijo od države, namesto ka bi pošteno plače davali. Socialno podjetništvo ja

In reply to by 1331 (nepreverjen)

Alchemist (nepreverjen)

Tocno tak kak pravita, izkorisca drzavo pa srmake invalide, place pa vsi minimalce, tiste ka jih ima v Radencaj, na Arconti pa se ger indri, pa zveze na inspekciji ka njemi javijo gda do kaj preverjali.

In reply to by 1331 (nepreverjen)

Aero1 (nepreverjen)

Če se nič ne dela, je vse zabačeno. Če se dela, je pa pa to nej dobro ka se dela. ¯\_(ツ)_/¯

Tatamata (nepreverjen)

Vse mate prote ,kakoli se dela novoga,ka ste za lüjde! Sama navoščlivost!

afta he (nepreverjen)

Kdor ima denar naj zida tudi če grad, samo da je v skladu s prostorskimi načrti. Če se bo pa moral prostorski načrt prilagajat investitorju pa je že druga pesem. Mogoče bo Orban tudi kaj prispeval.

Načrti (nepreverjen)

Če v tem primeru gre za njivske površine, celo zaščitene, bo potrebno nekje mastno podmazati, da pride do spremembe namembnosti! Ni pa nemogoče, smo videli pri golf igrišču v MT.

Tu je soglasje Krajinskega parka. Tudi to je varovalka proti pozidavam.

Ribnik: to je poseg v vodno telo in so potrebna soglasja države. Spet bo potrebno vleči veze in vezice in dati nekaj papirja, ki ga nekdo ne potrebuje.

Investitor je kapitalsko "močna" firma, ni kaj! Zaupanje vanj je približno na istem nivoju kot v one Egipčane, ki bodo pri Turnišču zgradili tovarno električnih avtomobilov!

ManU (nepreverjen)

Etno vas. Kakšno ime je pa to?! Po ogledu načrtov ne bi rekel, da so investitorji brez idej, zato bi se tudi pri imenu lahko bolj potrudili.

ANN123 (nepreverjen)

ŽNIDER'S d.o.o.

Motvarjevci71 (nepreverjen)

Fajn, ampak TO BO vse propadlo !!! Reklama je super, realnost pa:
Opusceni zarascen ribnik, to je poplavno obmocje, propadla vas z propadlo gostilno, pa to je na koncu vasi bogu za hrbtom. Saj tujci majo radi sozitje z naravo, ampak majo pa tudi dolocena pricakovanja, malo civilizacije in urejenosti.
Nimas ne plocnika, niti trgovine, niti nujne zdravstvene oskrbe blizu, nic! Veliko uzitkov ob komarjih, smrdeci bioplinarni, nepokosenih zapuscenih parcel in posestva, ki tam zaradi bioplinarne izvaja intenzivno kmetijstvo.

To je samo biznis. Poceni parcele, poceni zidano, zdaj ko grejo cene gor. Realno se bo hisa postavila za 30-40 jurjev, zdaj se govori o prodajni ceni 90k, te pa bodo rekli, ja cene so sle gor pa inflacija pa bo prodajna cena 120 jurjev.
Naivnezi bodo pokupli, potem pa cez 5 let vseskup crkne.

Mimogrede, Motvarjevci so zaselek, kjer se vse propadlo kaj so se meli 20 let nazaj. Se spomnim casov, ko je se bla trgovina, mocen nogometni klub, velke tekme, gostilna nabito puna, biljard, nogomet. Zapomnite si, da od teh projektov vascani ne bodo odnesli nic.

To si bo samo nekdo zepe nafilal, ker je poceni do parcele prisel. To so verjetno tisti, ki so poleti imeli zurko doli Motvarjevci 71 !!!!

Motvarjevci71 (nepreverjen)

Nebi se cudil, ce ma tu prste vmes ribiska familija pa lastniki gostilne, to so edini, ki imajo od tega kakrsnokoli posredno korist.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice