Včeraj so v Pomurju zabeležili dve novi okužbi s koronavirusom, in sicer v občini Črenšovci in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Situacija v občini Odranci, kjer so od petka v tamkajšnjem vrtcu potrdili pet okužb, ostaja nespremenjena. Okužene so pomočnica vzgojiteljice, vzgojiteljica, fizični spremljevalki ter pomočnica ravnatelja. V karanteni ostaja 71 ljudi.

Ulice Odrancev so tudi danes bolj prazne, ljudje se držijo doma, nekaj vrveža je le v industrijski coni. Nekaterih koronavirus v vasi ne skrbi preveč, drugi se zaradi okužb počutijo ogrožene, in so zaradi tega bolj previdni. 

Okužbe v radenskem domu starejših

Strah pred koronavirusom pa ni prisoten samo v Odrancih, ampak tudi v Radencih, kjer so se okužbe razširile v domu starejših občanov, kjer je trenutno v karanteni skupno enajst zaposlenih.

"Trenutno najbolj sporna točka nam je dom za ostarele. Po zadnjih informacijah, ki jih imam, imamo tri okužene med zaposlenimi, ki so na neki način ločeni od ostalih stanovalcev," pravi Roman Leljak, župan občine Radenci.

Okužene niso imele neposrednega stika s stanovalci, saj delajo v domski kuhinji, kjer so po potrjenih okužbah uvedli dodatne ukrepe. 

"Takoj smo vpeljali ukrepe dodatnega razkuževanja in čiščenja kuhinje. In pa, kljub temu, da je veliko zaposlenih v kuhinji zdaj v karanteni, torej odsotnih, smo znotraj kadrovskih kapacitet prerazporedili delo," nam je pojasnila Sanda Gavranovič, regionalna direktorica SeneCura Slovenija.

Ena okužena v domu, prihaja iz občine Sveti Jurij ob Ščavnici, dve pa iz občine Radenci, kjer so pred dnevi zabeležili prvo okužbo od začetka epidemije. Dom v Radencih ostaja do nadaljnjega zaprt za obiskovalce, resnost situacije v Odrancih pa bo jasna v naslednjih dneh. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Medeja123 (nepreverjen)

Malo čudna izjava, da kuharice ne bi imele stika z varovanci, toje najslabša možna varianta. S kujinjo so namreč vsi povezani. V Ljutomeru so se okužili nekateri, ki so samo hrano iz doma dobivali. Malo razmislite ...

čarni vrag (nepreverjen)

Ulice Odrancev so tudi danes bolj prazne, ljudje se držijo doma, nekaj vrveža je le v industrijski coni. Nekaterih koronavirus v vasi ne skrbi preveč, drugi se zaradi okužb počutijo ogrožene, in so zaradi tega bolj previdni.

Če so domnevno okuženi v karanteni, kak naj okužijo zdrave. Pravilno bi bilo, ka se starejši in bolniki držijo bole za sebe. Za mlajše pa je virus preci menje nevaren kak gripa. Tak ka je ta cirkus nepotreben.

čikapajo (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjen
ali samo takrat ko ti pride striček
iz Velike Nedelje na obisk
in ti po risanki zvečer
vtakne v gobček banano

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si nekakšen peder, ki svojo bolno fantazijo izživljaš na sobotainfo. Marš nesnaga!

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Starejše novice