Lendavski dom starejših je od včeraj v družbi še devetih domov v Sloveniji s certifikatom kakovosti E-Qalin.

V Domu starejših Lendava je včeraj potekala slovesnost ob svečani podelitvi certifikata evropskega sistema kakovosti E-Qalin.

E-Qalin (European quality-improving learning) je vseevropski model upravljanja s kakovostjo v ustanovah socialnega varstva, katerega razvoj je v okviru sklada Leonardo da Vinci podprla Evropska skupnost. Nastal je zaradi zahteve razvoja sodobne družbe, socialne politike in sistema socialnega varstva. Njegov nastanek so pogojevale zahteve razvoja socialno varstvenih organizacij, njihove potrebe po standardih kakovosti in po specifičnem modelu obvladovanja kakovosti, ki bi bil nacionalno in evropsko priznan.

Za vpeljavo sistema kakovosti E-Qalin so se v lendavskem domu starejših odločili leta 2012, nato pa tri leta spremljali procese dela, vpeljevali spremembe in izboljšave v svoje delo ter uvedli tri večje projekte. V sistemu kakovosti so sodelovali zaposleni, stanovalci in njihovi svojci.

V lanskem letu je družba Bureau Veritas opravila presojo in ugotovila, da je dom zadovoljil vsem kriterijem za podelitev certifikata kakovosti. Tako se je Dom starejših Lendava pridružil desetim domovom v Sloveniji, ki so že prejeli ta certifikat.

Komentarji (2)

Vipko
Tujec

Pohvalno.Lahko bi našteli teh deset domov. Žalostno v naši državi je pa to, da človek, ki je delal polnih štirideset let ne more v dom, ker ima prenizko pokojnino. Žalostno, res žalostno.

upokojenecaa (ni preverjeno)

poleg tega pa imajo njhovi otroci prenizke plače za domove

Starejše novice