Slika je simbolična.
Zdi se, da podražitvam še kar ne bo konca. Ste vedeli, da so cene kave na desetletnem vrhuncu?

Podražitve nas zadnje leto spremljajo na vsakem koraku. Od mesa do drugih osnovnih živil in pa, seveda, elektrike. Pravi kavoholiki pa ste verjetno že opazili, da se je podražila tudi ta razvada. 

Finančni portal CNBC je že decembra lani poročal, da so cene kave kot surovine na desetletnem višku. 

Analitik trga je za CNBC takrat povedal, da na ta skok cen kave vpliva neugodno vreme in dejstvo, da se višajo tudi logistični stroški

Bomo tudi v Murski Soboti pili dražjo kavo? 

Obrnili smo se na soboške gostince in jih povprašali, ali bodo višali cene kave in za koliko se bo dvignila cena skodelice glede na to, da se je kava kot surovina podražila. 

V baru Il Cafe so pojasnili, da se je s 1. januarjem dvignila nabavna cena številnih artiklov, dobava Illy kave je višja za približno pet odstotkov. 

»Zaradi višje dobavne cene kave in dviga cen v ostalih kavarnah smo se tudi mi odločili, da dvignemo cene kavnih napitkov, in sicer za 10 centov. V prihodnje bomo zaradi dviga surovin najverjetneje za nekoliko podražili tudi žgane pijače«. 

Kavne napitke in ostale pijače so bili primorani za nekaj odstotkov podražiti tudi v kavarni Renome. O podražitvi napitkov razmišljajo tudi v baru Pilar Inn.

V kavarnah Pomaranča so nam odgovorili, da trenutno cene kave še niso zvišali, ob tem pa dodali:

»Glede na dvig dobave surovin ter stanje na trgu smo naredili določene analize in primerjave, v prihodnje bomo najverjetneje primorani cene nekoliko zvišati oziroma prilagoditi«. 

Iz kavarn Metropol pa zatrjujejo, da za zdaj ne nameravajo podražiti kavnih napitkov. Glede na primerjavo cen imajo trenutno v kavarnah Metropol približno enake cene toplih napitkov, kot v zgoraj omenjenem Il Cafe. 

Cene napitkov ostajajo zaenkrat enake tudi v kavarni znotraj nakupovalnega centra BTC ter v kavarni Caffe Park.

Pomurski gostinci ob tem poudarjajo, da gre pri podražitvi kave zgolj za nekaj centov, tako kljub podražitvi cena kava v prihodnje ne bo preveč visoka.

Dodajajo, da sta se poleg surovin in dobave kave ter ostalih pijač prav tako podražila tudi elektrika in plin, kar po njihovih besedah zelo vpliva na oblikovanje končnih cen.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
34218 (ni preverjeno)

Boli nas patka. Ne pijem kave, odkar sem odkril cikorijo in še bolj zdravo je.

Ljubljancan (ni preverjeno)

Kava zakisa telo. Samo stran od kave!

In reply to by 34218 (ni preverjeno)

Moravcan (ni preverjeno)

V renomeu je najdražja kava v Soboti a ni illy kava pa tudi druge pijače so v ceni Ljubljane osebje pa neprijazno pa Nej zamerit

Kukec341 (ni preverjeno)

Pa kupice so zamazane tak ka te srat stisne kda jo gledas

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

Longgone (ni preverjeno)

Dober Renome je bil nazadnje kda ga je mela ova blontna ka je govorila, te je prisla debela blontna pa je doj slo, te pa je priso tej ka se nej v zraso pa je slo se bole dol ga niti wcja nej znal spucati. Zdaj pa ga ma pa lastnik? No vglavnon poden od podna.

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

Lulek (ni preverjeno)

Nej,cenejsa de🐴

Kavicaa (ni preverjeno)

Mogoce za to scejo meti farmacevti pa doktori vecjo placo… ka do si lejko kavo privoscili :)

turk

Najboljša kava v baru pri Darinki. Pa fejst kelnarce....

Aggav (ni preverjeno)

Pa sefica kera me prek vse ozenjene moske . Ze zato nejden ta

In reply to by turk

Itak, (ni preverjeno)

najboljše je vse prevaliti na končnega potrošnika , naj poiščejo notranje rezerve , sicer pa bi rad , da neki gostinec razloži razrez cene , kako se pride za dva požirka kave do cene od 1,2 do 1,4 eur.San pozabo , vej pa ges itak ne pigen kave.

Goričanec 39 (ni preverjeno)

Metropol ja… hahaha… barcafe najcenejsa kava pa jo z mlejkon odavlejo za 1,60 evra!! Kvaliteta pa niksna. Pa kupice tak ka ne vijdis skauzi. Majo sreco ka je lokacija super…

eh (ni preverjeno)

Barcafe je nej najcenejsa. Najcenejsi je bar 2000

In reply to by Goričanec 39 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

nede dražja, vodo do van samo coj lejvali. za eno leto de še samo voda.

upokojenec70 (ni preverjeno)

Jaz sem že dolgo na svetu, pa nisem še doživel, da bi se v gostinskih obratih kdaj kaj pocenilo. Vedno se cene samo dvigujejo. Spomnite se samo uvedbe evra. Kava s smetano je takrat stala 120 tolarjev (50 centov), naslednji dan, ko so uvedli evro, pa je stala okroglo en evro (240 tolarjev). No, jaz po gostilnah ne hodim, zaradi mene je lahko kava deset evrov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice