V tem šolskem letu je bilo državno tekmovanje iz logike sprva načrtovano 7. novembra lani, a je bilo zaradi epidemije in šolanja na daljavo večkrat prestavljeno.

Tekmovanje iz znanja logike organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije v sodelovanju s šolami. Poteka na dveh ravneh, in sicer kot šolsko in državno tekmovanje. Na državno tekmovanje se uvrstijo prvouvrščeni tekmovalci s šolskega tekmovanja v posamezni skupini, če dosežejo vsaj 66 odstotkov možnih točk, in tisti, ki jih na podlagi rezultatov določi komisija. 

Šolskega tekmovanja iz logike, ki je potekalo 24. septembra 2020, se je udeležilo 67 dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Bronasto priznanje je prejelo 34 dijakov. Na državno tekmovanje se je uvrstilo šest dijakov in bi moralo potekati na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Njihova mentorica in profesorica matematike Natalija Horvat je povedala, da so se kljub vsem prestavljanjem tekmovanja in čakanju na zmanjšanje števila okužb ter odprav omejitev na ZOTKS odločili, da državno tekmovanje izpeljejo na posameznih šolah v četrtek, 25. marca 2021. 

Udeležilo se ga je tudi pet dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, in sicer Filip Zver in Julija Kronvogel iz prvega letnika, Nela Copot in Rene Žižek iz drugega letnika ter David Pučko iz četrtega letnika. Najbolje sta se odrezala Filip Zver, ki je osvojil zlato priznanje in Nela Copot, ki je osvojila srebrno priznanje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)
Pax (nepreverjen)

Bravo! Čestitke👍🏻

Starejše novice