Fotografija je simbolična
Škoda po potresu na Hrvaškem tudi v Pomurju.

Vsi se še spominjamo potresa, ki so ga seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili 29. decembra 2020. Šlo je za zelo močan potres na Hrvaškem, okoli 149 kilometra jugovzhodno od Ljubljane. 

Škoda tudi v Pomurju

Po preliminarnih podatkih evropsko-sredozemskega seizmološkega centra je imel potres magnitudo 6,1. Potres so čutili posamezni prebivalci celotne Slovenije, škoda je bila zabeležena v 88 občinah, tudi dveh pomurskih.

Po prvih zbirnih ocenah bo škoda presegala 0,3 promile državnega proračuna, zato je izpolnjen pogoj za izdajo sklepa o pričetku ocenjevanja škode.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je že pozvala prizadete občine, da si ogledajo in prijavijo prvo ocenjeno škodo. Ministrstvo za kulturo pa je konec decembra Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje pobudo za popis in ocenjevanje škode na kulturni dediščini.

To so vse občine, ki so utrpele škodo ...

Neposredna škoda na stvareh se na podlagi sklepa ministrstva za obrambo prične z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na stavbah v občinah Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Sevnica, Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Radeče, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kostel, Osilnica, Trzin, Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Hoče - Slivnica, Kungota, Lenart, Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Ruše, Slovenska Bistrica, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Šentilj, Gornja Radgona, Ljutomer, Črnomelj, Dolenjske Toplice, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo Mesto, Semič, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Straža, Trebnje, Žužemberk, Postojna, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Ptuj, Središče ob Dravi, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Trnovska Vas, Videm, Zavrč, Žetale in Slovenj Gradec.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

evo, se ze dela scena:)

apikabu (nepreverjen)

kdo je zdaj spet bil tak idiot, ko pa sam vem za več poškod nepremičnin v eni občini, ki je tu ni na seznamu,. kretenizem se začenja, ja

Macekmuri123 (nepreverjen)

V lendavi je pol grada razpadnilo... Hehe 😀😜

In reply to by apikabu (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

moji babi se je sisak pomaknil zaradi potresa več kot 10 cm navzdol
Ali leiko dobim odškodnino
jaz ne ona
ona je itak kokoš

prekmurec75 (nepreverjen)

norec Prekmurski

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

damir b (nepreverjen)

Radgona,Ljutomer? Prekmurje?

Starejše novice