V BTC Cityju Murska Sobota je pretekli teden 30 mladih iz Pomurja uspešno zaključilo četrto izvedbo programa BTC Campus v regiji.

Gre za dodatno podjetniško izobraževanje, ki ga organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in Mestno občino Murska Sobota. Letošnji program se je osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij, pri njegovem izvajanju pa so sodelovali tudi pretekli udeleženci BTC Campusa.

Trideset mladih brezposelnih diplomantov, ki jih je izbrala Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje v Murski Soboti, je pretekli teden uspešno zaključilo program BTC Campus. Ta je od sredine marca potekal v BTC Cityju Murska Sobota. Cilj programa je preko pridobivanja novih podjetniških znanj, širitve mreže poznanstev in osvajanja novih veščin izboljšati zaposlitvene možnosti mladih.

Program mladim prenaša tiste podjetniške spretnosti in znanja, ki so danes ključna na trgu dela. Po opravljenem BTC Campusu udeleženci tako postanejo bolj konkurenčni kandidati za zaposlitev oziroma so opremljeni z znanjem in samozavestjo za uresničitev lastne poslovne zamisli.

Ob zaključku programa je Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, izpostavil: "V družbi BTC prepoznavamo pomen mladih za gospodarski in družbeni razvoj, zato v okviru programa BTC Campus, ki v Ljubljani poteka že od leta 2013, v Murski Soboti pa od 2016, naslavljamo problematiko zaposlovanja mladih v Sloveniji. Gre za program, ki prenaša znanje med akademskim in poslovnim svetom, udeleženci pa skozi reševanje poslovnih izzivov in pregled dobrih praks pridobivajo znanja, ki jih motivirajo za prepoznavanje kariernih priložnosti".

V ospredju napredne tehnologije

Letošnji program se je vsebinsko osredotočal na napredne tehnologije ter njihov vpliv na spreminjanje obstoječih poslovnih modelov in pristopov, mladi pa so lahko znanje nadgrajevali tudi z obravnavo konkretnih poslovnih izzivov. Tako so med drugim razvijali predloge za dogodke v okviru BTC Cityja Murska Sobota, ki so jih predstavili tudi vodstvu družbe BTC.

Pri razvoju idej so se lahko posvetovali z lanskoletno udeleženko BTC Campusa Nino Cuk, ki je svoj predlog za prireditev v trgovskem središču tudi uresničila. Tako je lahko iz prve roke svetovala udeležencem, kako naj načrtujejo dogodek, da bo ta uspešen. Svojo karierno pot od udeležbe BTC Campusa pred dvema letoma do današnje samostojne podjetniške poti pa je delila tudi Barbara Muhič. V kratkem v svojem podjetju načrtuje prvo zaposlitev, letošnji udeleženci programa pa so dobili izjemno priložnost, da se Barbari predstavijo na zaposlitvenem razgovoru.

Direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota Mitja Horvat je dodal: "Ob četrti izvedbi programa BTC Campus v Pomurju smo še posebej veseli, ker poleg zadovoljnih udeležencev, ki po udeležbi na programu v večini uspešno pridobijo zaposlitev oz. stopijo na samostojno podjetniško pot, opažamo tudi, da se ustvarja skupnost udeležencev pomurskega BTC Campusa. Posamezniki, ki so se programa udeležili v preteklih letih, si namreč medsebojno pomagajo na karierni in podjetniški poti, svoje znanje in izkušnje pa so letos delili tudi z novimi udeleženci".

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
tuncika

Pred desetimi leti sem bil tudi sam udeležen "podobnega šolanja" in lahko povem samo eno. Od takega šolanja ni kruha-rezultatov. Če, pa jih ne morete prešteti niti na prste ene roke.
Zelo dobro pa služijo predavatelji in Zavod za "nezaposlovanje".
Mladi poprijeti za vsako delo, vztrajno napredovati in pamet ter glavo v "svoje roke".

Peter1 (ni preverjeno)

Ne morem se strinjati s teboj. Tudi sam sem se udeležil omenjenega predavanja pred leti v BTC. Gre se za razmišljanje in drugo perspektivo na podjetništvo, kot tudi zaposlitev. Za nekoga, ki si želi postati podjetnik je to bila izjemna priložnost, da se sooči z vprašanji in izzivi. Na ZRZS bi te s takšnimi vprašanji gladko odslovili, ker nimajo časa. Roko na srce, tuncika. Tukaj opraviš nekaj tednov izobraževanj. V šoli si jih koliko? Pa koliko znanja dejansko maš s šole?

In reply to by tuncika

Anon2103 (ni preverjeno)

Tuncika ma praf, to ka tu delajo je prodavanje megle, nič več in nič menje.

In reply to by Peter1 (ni preverjeno)

Landini

Vsa ta neformalna izobraževanja imajo dve strani. Kar je pozitivno pri njih je, da vedno slišiš kaj novega in predvsem spoznaš ljudi na katere se lahko obrneš ali celo z njimi sodeluješ. Če pa misliš, da ti da nekdo certifikat, ker si opravil nek tečaj in boš samo zaradi tega Bezos, se pa prekleto motiš.

In reply to by tuncika

butalec (ni preverjeno)

Mene pa zanima, koliko in katera danes uspešna podjetniška imena so izšla iz teh vaših kampusov?

Tunčika zgoraj ima čisto prav, a ne?
Demantirajte me!

janez grmovšek (ni preverjeno)

OLGA

In reply to by butalec (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

Ja, ova na B, geli?

In reply to by janez grmovšek (ni preverjeno)

janez grmovšek (ni preverjeno)

to je vse skupaj eno veliko sranje
Ali si predstavljate da to usposabljanje obiskujejo zdravniki ali pa pripadniki zaporniške policije

Starejše novice