FOTO: arhiv Sobotainfo
Že četrto leto zapored bo imelo trideset mladih brezposelnih priložnost izobraževanja v okviru programa dodatnega podjetniškega izobraževanja BTC Campus.

Tega organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in Mestno občino Murska Sobota. 

Letošnji program, ki se bo osredotočal na vsebine s področja naprednih tehnologij ter njihov vpliv na spreminjanje obstoječih poslovnih modelov in pristopov, se je pričel 22. marca 2019 in bo potekal v BTC Cityju Murska Sobota. Skoraj istočasno pa je s programom začela tudi sedma generacija udeležencev predavanj v Ljubljani. Direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota Mitja Horvat ob tem izpostavlja: 

"BTC Campus je program edinstvenega sodelovanja med akademsko in gospodarsko sfero, ki mladim predaja kompetence, ki so ključne na današnjem trgu dela. V zadnjih letih so se namreč znanja, ki jih iščejo delodajalci, spremenila. V družbi BTC želimo tako mladim podati tiste podjetniške veščine, s katerimi bodo bolj konkurenčni kandidati za zaposlitev".

Želijo si več takih programov

Izbor tridesetih mladih, ki so končali visokošolski študij in iščejo prvo zaposlitev, je pripravila Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje v Murski Soboti. Kriterij izbora je bil izkazan interes brezposelnih diplomantov za dodatno izobraževanje, mreženje in iskanje zaposlitvenih priložnosti. 

"Območna služba Murska Sobota že več let sodeluje pri projektu BTC Campus, saj želimo mladim brezposelnim omogočiti, da pridobijo nova znanja in usmeritve, s katerimi se jim bodo povečale zaposlitvene možnosti oz. jih bodo lahko uporabili na samostojni podjetniški poti. Odzivi udeležencev preteklih let so izredno pozitivni, prav tako je realizacija zaposlitev oz. samozaposlitev udeležencev zelo visoka. Glede na pretekle izkušnje in rezultate ocenjujemo, da je program izredno strokovno in motivacijsko naravnan. Daje možnost pridobitve novih znanj in kompetenc, ki so na trgu dela izrednega pomena. V Pomurju si takšnih programov želimo še več, saj na ta način omogočimo mladim, da se opolnomočijo in bolj samozavestno vstopajo na trg dela," je povedala Stanislava Perčič iz Območne službe Zavoda RS za zaposlovanje v Murski Soboti.

Mladim omogočajo nova znanja

Program letošnjega BTC Campusa sledi globalnim smernicam trga dela. Tako se osredotoča na vsebine s področja naprednih tehnologij ter bo ponujal pregled njihovega vpliva na spreminjanje obstoječih poslovnih modelov in pristopov. Znanj bodo udeležencem predajali predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Rok Stritar, Blaž Zupan in Marjan Kramar. 

"Mestna občina Murska Sobota je že več let partnerica pri projektu BTC Campus, s katerim želimo mladim omogočiti pridobitev novih znanj, razvoj novih ideje in spodbujati njihovo ustvarjalnost. S takšnimi projekti kot je BTC Campus dobivajo mladi priložnost, da se dodatno izobražujejo, lažje najdejo zaposlitev in s tem prispevajo tudi k razvoju naše občine. Tudi v bodoče si želimo podpirati in sodelovati pri tovrstnih projektih," pa pravi Nada Cvetko Török, vodja oddelka za negospodarske dejavnosti na Mestni občini Murska Sobota.

Komentarji (2)

Milkaasslll (ni preverjeno)

Živeli pedro

Goričanectoniy (ni preverjeno)

verjen) 21 ur 42 minut nazaj
Janko flisar???
Leta 2017 sem spoznal osebo, ki je naredil doktorat iz " Kako prinest okrog malega človeka" Ta oseba je bila na začetku zelo prijazna in je za vsako stvar najdla rešitev. Je direktor javnega zavoda, v pomurju ima speletno stran Po ....c, ima nekaj zasebnih zavodov in še bi lahko našteval. Pred volitvami se je o njem razpisal gospod Anton Štihec bivši župan mestne občine Murska Sobota in imel je popolnoma prav. Ta oseba izvaja psihično nasilje nad zaposlenimi. V tem zavodu je zaposlenih veliko mladih punc, ki se ga bojijo in ga ne želijo prijaviti gleda mobinga. Punce se bojijo za svoje delovno mesto in za svoj socialni staus. S to osebo sem se prijavil na en razpis, Na tem razpisu smo bili uspešni in jaz sem imel čez delavnice. Meseca augusta sem zaključil z delavnicami. Udeleženci teh delavnic so večina bili romski srednješolci , katerim bi naj iz tega denarja plačal inštrukcije. Tega denarja ne bom dobil in tudi inštrukcij romskim dijakom ne bom mogel plačati. Sem oseba, ki želi najti rešitev po mirni poti z dialogom ampak na žalost s to osebo ni možno najti neko mirno pot. Zato bo ta oseba z imenom Robert Celec Usrani dobil po pički, da si bo za vedno zapomnil, da ni tako noči da se ne bi pojavil enkrat dan

Starejše novice