Program dodatnega podjetniškega izobraževanja BTC Campus letos že tretje leto zapored mladim iskalcem zaposlitve v Pomurju omogočil pridobitev podjetniških kompetenc, širitev mreže poznanstev ter jih opolnomočil z novimi veščinami.

Cilj programa, ki ga je mladim omogočila družba BTC v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Mestno občino Murska Sobota, je izboljšati zaposlitvene možnosti mladih in jih motivirati za prepoznavanje kariernih priložnosti.

Okrepitev samozavesti mladih

V Murski Soboti je 34 brezposelnih diplomantov starih do 30 let, ki jih je izbrala Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje v Murski Soboti, uspešno zaključila program BTC Campus. V okviru tega edinstvenega izobraževanja, ki ga je v treh letih v Murski Soboti skupaj zaključilo okoli 90 udeležencev, so mladi nadgrajevali znanje z obravnavo konkretnih poslovnih izzivov in dobrih praks. Letošnji program je mladim ponudil tudi vpogled v sodobne tehnologije in podjetniške pristope. Novo znanje in poznanstva so prispevala k okrepitvi samozavesti mladih, jih motivirala za iskanje kariernih možnosti ali jih celo spodbudila k razvijanju lastne podjetniške ideje.

»Vedoželjnost in sposobnost prepoznavanja priložnosti sta med ključnimi spodbudami, da mladi aktivno zagrizejo v razvoj kariere ali vstopijo v svet podjetništva. Veseli me, da smo v sodelovanju s partnerji projekta BTC Campus tudi letos skupini mladi pomagali okrepiti podjetniške in družbene veščine in izboljšati zaposlitvene možnosti. S projektom krepimo karierne priložnosti mladih diplomantov v Pomurju in prispevamo k zmanjševanju brezposelnosti mladih v naši regiji,« je ob zaključku BTC Campusa poudaril Mitja Horvat, direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota.

Program je potekal v okviru šestih srečanj v prvem nadstropju BTC Cityja Murska Sobota. Udeleženci so znanje pridobili skozi 36 učnih ur, ki so jih izvedli predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani Rok Stritar, Blaž Zupan in Marjan Kramar. Ti so o programu povedali:

»Kljub dosedanji praksi, da v BTC Campus sprejmemo 30 mladih, smo zaradi velikega zanimanja letos prvič omogočili izobraževanje 34 udeležencem iz Murske Sobote z zelo različnimi kariernimi interesi. Med njimi je kar nekaj takih, ki načrtujejo kmalu ustanoviti lastno podjetje. Na srečanjih smo se z mladimi intenzivno ukvarjali s kariernimi načrti, saj marsikdo kljub izobrazbi in izkušnjam ne najde delovnega mesta in je zato potrebna sprememba taktike pri iskanju želene zaposlitve. S pomočjo primerov in nalog smo razvijali podjetnost udeležencev, ki so za zaključek pripravili konkretne in na terenu preverjene predloge za razširitev ponudbe dogodkov v BTC Cityju Murska Sobota

BTC Campus, ki je tudi letos potekal hkrati tudi v Ljubljani, je dober primer povezovanja akademske sfere, gospodarstva in države. Uspešnost dokazujejo podatki, da se je od skupaj 210 udeležencev po izvedbi programa zaposlilo ali začelo svojo podjetniško pot več kot 80 odstotkov mladih. Številna pričanja zadovoljnih preteklih udeležencev kažejo, da so poleg ključnega znanja okrepili samozavest in dobili dodaten zagon za uresničevanje svojih kariernih ciljev.

Komentarji (14)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Samo, da nekdo dobro zasluži, haska pa nobenega. PRIPELJITE V SOBOTO NEKAJ INVESTITORJEV Z NOVIMI DELOVNIMI MESTI ! Ne pa nekaj nakladačev, ki so sami sebi namen !

Panjuli (ni preverjeno)

Izvoli bokšoga župana döh

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

kaj pa dolgovi (ni preverjeno)
Luiso de Funesoffski (ni preverjeno)

Među ljudima budi čovjek, među psima budi vuk,..,

müjra (ni preverjeno)

ste resno nej normalne. takšni programi so v razvitih državah (tan kama ste vij očitno še nej stopile) neka najbole običajnoga in tude davlejo rezultate. prekmurje nuca podjetništvo in pa predvsem samoiniciativno razmišljanje...nej pa čakanje na politike pa ne ven koga ka neka naprave...čakate že več kak 25 lejt in kakšni so rezultati toga?

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Kaj hudiča ti delaš, da si vedno tako pameten ? Verjetno si večni študent !

In reply to by müjra (ni preverjeno)

müjra (ni preverjeno)

če nemaš nobenoga argumenta te rajše nič ne pijše...ka van takšne iniciative idejo v nos je samo še en indikator več ka se ne zavedate v kakšnon ekonomskon okolje živete in kak to okolje izkoristite sebi v prid...san že 100 krat pravo in mo še naprej ponavlo...edina rešitev za prekmurje je ka država sakšnome ka v prekmurje žive predpiše obvezno služenje v tujine...sakšen prekmurec bi mogo ite za minimalno 5 lejt živet v kakšno razvito državo. samo tak se lejko ta nazadnjaška in za gospodarski razvoj regije povsem neprimerna miselnost spremeni.

In reply to by DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Daj, bodi enkrat moški, povej kaj delaš in kakšno izobrazbo imaš. Po resnici ! Nabijaš kot dete v tretjem razredu OŠ - ati, jaz bi tudi liziko, ker jo Janezek ima.

In reply to by müjra (ni preverjeno)

bigo (ni preverjeno)

le čevlje sodi naj kopitar, ge san nej tan bil pa je nej fer ka komenteran-nabijan prazno slamo

gost... (ni preverjeno)

ej ni to Marjan Kramar, ki je bil direktor NLB-ja in naredil takšno bančno luknjo da glava boli pa pobasal 1,3 MIO nagrade. Ta ve dosti povedat..

Jeje (ni preverjeno)

on se nič ne spomni

In reply to by gost... (ni preverjeno)

trollbusta (ni preverjeno)

njin je šefe pokazo kak se da lokal v BTC v najem za 500 EUR pa te čez pol leta zvišaš najemnino na 800 brez razloga? ali pa kak se recimo dobi novoga najemnika v lokal pa se njemi ponudi tudi pomoč pri opremljanji (knauf, police itd.), samo ti nišče ne povej, ka je tej knauf majster šefov pajdaš? predračun je že itak naviti, zato ka si lejko preostanek preplačanoga keša njeva v žepe zbašeta. še izda si pa car, ker se ti v enon leti vsaj trije/štirje najemniki menjajo v enon pa iston lokali. uprava je cejla zelejna, kda je lokal prazen. mičo pa samo pravi "nega problema". in se ponovi štorija - nizka najemnnina za privabljanje novih naivnežov in seveda nudenje dodatnih storitev prejk svojoga pajdaša. in tak se cikel skoz ponovi. več kak je različnih najemnikov, več je remonta, več pejnez ide njima v žep. uprava BTC pa srečna ka majo tak sposobnoga vodjo v soboti, ka lejko prazen lokal hitro da ponovno v najem.

je bilo kakšo takšo predavanje?

Tujec2-pijanček (ni preverjeno)

Moj kolega Desni komunist je rekel, da ni nič narobe, če si ga redno merim

DESNI KOMUNIST (ni preverjeno)

Mora biti pri merjenju prisotna mlada školnica. Meriti pa morata vsak dan.

In reply to by Tujec2-pijanček (ni preverjeno)

Starejše novice