V petek so v Domu starejših občanov opravili 18 novih testiranj, vsi testi so se izkazali negativni, ozdraveli pa so trije stanovalci in zaposleni.

Kot so sporočili na družbenem omrežju Facebook, so včeraj prve stanovalce po dolgem času odpeljali na skupne balkone in v domski vrt, nasploh pa se epidemiološka slika v domu izboljšuje. Trenutno je s koronavirusom okuženih še 14 stanovalcev v domu. Polovica zaposlenih še zmeraj manjka, se je pa v dom vrnila vodja zdravstvene nege Andreja Bogdan in še nekaj drugih zaposlenih.

Zdravstvena ekipa Splošne bolnišnice Murska Sobota je s 3. majem zaključila z delom v domu, ob tej priložnosti se jim je zahvalil direktor doma Tomislav Nemec, je razvidno iz objave na družbenem omrežju.

Obenem pa so še napovedali, da so v dom povabili strokovno ekipo iz UKC Maribor, ki se je vabilu tudi odzvala in bo svetovala v odločilni fazi izkorenitve virusa na podlagi izkušenj, ki so jih strokovnjaki pridobili na bolnišničnem Covid oddelku v UKC Maribor. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

V ton ljutomerskon domi so nekši čudaki. Za njih izgleda ne obstajajo ne zakoni, nej pravila. Delajo po lastni pameti, pa kakšna koli že je.

Ne laži (nepreverjen)

samo da ne pridejo iz ptujske

janko špehsvinjski (nepreverjen)

jaz pa zaupam ptujskemu kranken hauzi
za malico čebula in paprika špeh
pa to odžene vse tegobe vstran

Bonge (nepreverjen)

kaj imajo za malico

In reply to by janko špehsvinjski (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

čokolino

In reply to by Bonge (nepreverjen)

boreci (nepreverjen)

Direktor je isti ,ali drugi , svojci umrlih ga morajo toziti ....

Starejše novice