Društvo za zaščito živali Maribor opozarja na goljufa, ki se pretvarja, da zbira denar v njihovem imenu.

V zadnjem obdobju je v Mariboru na delu znova goljuf, ki po blokovskih naseljih zbira denar pod pretvezo, da gre denar za pomoč živalim. Gre za človeka, ki naj bi v preteklosti že deloval in bil prijavljen policiji, ampak je sedaj ponovno aktiven.

S sabo ima mapo in fotografije psov, okoli vratu pa celo na traku izkaznico, ki naj bi dokazovala njegovo kredibilnost. Gre za moškega višje rasti, srednje fit postave, poznih let, urejenega videza, ki se obnaša zelo prijazno in je fino pogovorljiv. Lahko ima tudi očala, navadno pa ima kapo s šiltom. 

»Res nam je tako zelo hudo pri srcu ob tem. In se počutimo kar nemočne in malo obupane nad vsem. Da tega ni moč zaustaviti.  Ko nekdo podari denar in misli, da daruje denar za živali. A sploh ni res. In dajo denar temu človeku. In to ne majhni zneski. Mi bi z njimi poplačali veliko stroškov, ki nas pestijo. In vsakodnevno, preverjeno in znano pomagamo živalim. Pa sploh ne gre za to. Gre za to, da se nekdo okorišča na njihov račun. Živali pa od tega nimajo nič.  Ne dajajte denarja od vrat do vrat. Pa opozorite starejše in vse, ki FB ne uporabljajo. Pomagajte razširiti to novico,« pozivajo v Društvu za zaščito živali Maribor.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice