David Klar je 17-letnik, ki ima na najhitreje rastočem družbenem omrežju že čez 300.000 sledilcev. Več od njega ima v Sloveniji le svetovno znana akrobatska skupina Dunking Devils.

Verjetno vas je večina že slišala za priljubljeno spletno družbeno omrežje TikTok, ki je ravno pred kratkim preseglo mejo milijardo uporabnikov. Družbeno omrežje, ki deluje na principu deljenja videoposnetkov, je v lasti Kitajskega podjetja ByteDance in priljubljeno predvsem pri mlajši populaciji. 

V začetku avgusta je ameriški predsednik Donald Trump, na vrhuncu tehnološke hladne vojne s Kitajsko, dal izvršni ukaz, da morajo ameriška podjetja končati sodelovanje s TikTokom zaradi domnevnim varnostnih pomislekov. TikTok bo tako v ZDA v uporabi le pod pogojem, da preide pod ameriško lastništvo. Med najbolj verjetnimi kupci se pojavlja Microsoft, zanimanje pa je pokazal tudi ameriški Twitter, a ameriški predsednik je nazadnje podporo pri morebitnem prevzemu dal razvijalcu programske opreme Oracle.

Ne glede na to, kako se bo razpletel, več deset milijard dolarjev vreden prevzem, pa si David Klar na račun TikToka obeta bleščečo kariero. Je namreč na dobri poti, da postane profesionalni TikToker.

Objavlja šale v angleščini

David je, kot večina njegovih vrstnikov, hitro sledil valu novega popularnega družbenega omrežja in svoje prve videoposnetke začel objavljati lanskega septembra. Ob ogledu vsebin enega izmed TikTokerjev z milijon sledilci, je namreč pravilno sklepal, da je tega sposoben tudi sam.

V začetku je posnel okoli 30 videoposnetkov, nato pa je navdih dobil pri TikTokerju Gustavu, ki je uspeval z videoposnetki, v katerih je objavljal različne šale in vice. Tako je David tudi sam začel objavljati videoposnetke različnih šal, ki jih ponavadi 'pobere' s spleta. V posnetkih nastopa pred 'green screenom' v dveh vlogah, ob glasbeni spremljavi pa se na zaslonu izpisuje tekst, ki pripada posamezni vlogi.

Svojega glasu zaenkrat še ni vstavil v posnetke, obljublja pa da bo to storil v enem izmed naslednjih svojih 'izdelkov'. 

300.000 + sledilcev ga uvršča v slovenski vrh

Danes ima čez 300.000 sledilcev, njegovi posnetki pa so bili všeč skoraj 25 milijonom uporabnikom TikToka. Več sledilcev od Davida imajo v Sloveniji le Dunking Devils, ima pa David skoraj 5 milijonov več všečkov.

Večina sledilcev ima iz tujine, okoli 60 odstotkov jih je iz ZDA, dobrih deset odstotkov je Angležev, ostalo pa so Avstralci, Kanadčani in šele nato pridejo sledilci iz Slovenije. Med sledilci prednjačijo ženske, ki jih je 55 odstotkov, med tem, ko je 45 odstotkov sledilcev moškega spola.

Gustava iz Latvije, ki mu je služil kot inspiracija, je že davno presegel.

"Recept za rast? Konsistentnost. Za doseganje hitre rasti moraš objavljati med šest in deset videoposnetkov dnevno," razkriva David, ki je sicer naglo rast dosegel v času 'karantene', ko je bil, logično, tudi najbolj aktiven. Za izdelavo enega videoposnetka potrebuje v povprečju pol ure, vse pa poteka znotraj aplikacije TikTok, kjer ima na razpolago vse za svoje delo. Na njegovem profilu lahko najdemo že čez 600 posnetkov.

Ko čez noč postaneš slaven

Ocenjuje, da bo ob zavzetem delu in rednem objavljanju novega materiala do konca leta dosegel magično mejo milijon sledilcev. Takrat namerava tudi v večjem obsegu na račun TikToka služiti denar. Prihodek namreč TikTokerji, kot drugi 'influencerji' dobivajo z oglaševanjem in sponzorstvi.

"Nekdo, ki ima milijon sledilcev na TikToku lahko zasluži od 1000 do 10.000 evrov na mesec, odvisno, kako močno se razprodaja. Zdaj, ko sem še 'manjši', se tega ne želim lotevati, saj bi tako posledično izgubljal na ugledu," pravi David, ki ima v mislih že tudi svojo blagovno znamko, katere ime pa za zdaj še ne bi razkrival. 

Največjo prednost TikToka vidi v tem, da ta nudi enako možnost vsem, da njihova objava postane viralna, tudi tistim, ki so praktično brez sledilcev.

"TikTok ponuja zlato priložnost, da iz nič, postaneš nekdo. Obstajajo TikTokerji, ki so čez noč dobili 10 milijonov všečkov in pol milijona sledilcev z enim videoposnetkom," pojasnjuje mladi Prekmurec, ki dodaja, da je bilo podobno z družbenima omrežjema Youtube in Instagram pred desetimi leti, a ta priložnost je odšla. "Kdor želi to izkorisiti, ima še malo časa," opozarja David. 

@david.klar

Grandma told me the joke long before she was gone😊. And this video got over 593,000 likes😇 it's repost ##comedy ##funny ##usa ##english

♬ original sound - david.klar

TikTok je prihodnost

Da je postal prava TikTok zvezda, pa dokazuje odziv okolice, saj se nemalokrat zgodi, da ga na cesti prepoznajo mimoidoči in se želijo z njim fotografirati. Priljubljen je, kot pravi, predvsem pri mladih, ob začetni skepsi pa ga podpirajo seveda tudi prijatelji in družina. V stilu slavnih spletnih osebnosti pa si je David zadal, da si bo ob pridobitvi milijontega sledilca obril obrv in to delil s svojo publiko z videoposnetkom. 

Kaj pa če Trump prepove TikTok v Ameriki? David se je pripravil tudi na to in svoje sledilce že (pre)usmerja tudi na svoj Youtube kanal, ki je po njegovem mišljenju, poleg TikToka prihodnost v svetu družbenih omrežij, saj vsa ostala, z Instagramom na čelu, precej izgubljajo na moči.

Največ sledilcev na TikToku ima sicer 16-letna Charli D'Amelio iz ZDA, ki je zaslovela lansko poletje, ko je začela objavljati posnetke, v katerih pleše na priljubljene glasbene uspešnice. Danes ima 78,5 milijona sledilcev. 

Komentarji (61)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Gost5 (ni preverjeno)

Vau, spet eden zbluženi najstnik, ki ga doma niso nič pametnega naučili.

Tale tiktok in ostala socialna omrežja so pa za poneumljanje ljudi. Deloma je izjema youtube kjer se najde ogromno dobrega materiala, samo poiskati je potrebno.

reži (ni preverjeno)

Na vse se spoznajo nimacke kak siti komentator, verjetno si ti bole zbluženi kak of prijeten deček?

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

Burger123 (ni preverjeno)

Kak so eni fauš sploj ti neje nika napravo pa valda bole normalen od tebe.

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

DvajctiPrvi (ni preverjeno)

Ne podpiram TikToka, želim pa vseeno našemu Prekmurcu, da uspe. Vso srečo

Gost69 (ni preverjeno)

Negdo pameten ki ne sinfa ampak podpira naše uspešne ljudi

In reply to by DvajctiPrvi (ni preverjeno)

ZnanKaManPraf (ni preverjeno)

Uspešne lidi!? ..se prave ka če zaj ge prešten vic v slovenskej novicaj pa ga v angleščino preveden, mo tudi uspešen? ..eni pa mata rejsan nizke standarde za "uspešne" lidi.

In reply to by Gost69 (ni preverjeno)

tovaris.jansa (ni preverjeno)

Je že bil čas da dobimo nekoga slavnega tudi v prekmurju na svetovni ravni. Bravo vsaka čast.

Gost99 (ni preverjeno)

Otroka sta mi kazala njegove videje pa san se nasmejo zaj pa man tiktok zaradi njega.

trač (ni preverjeno)

cringe

In reply to by Gost99 (ni preverjeno)

MariborvsMura (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hahaha v živo lepše zgleda to neka boga fotografija😂 je prava sex mašina😇 pa punce instagram ma david.klar dodajte sam da neote prevec mokre😏

kotok.. (ni preverjeno)

kako plitki so šele tisti, ki to gledajo in se ob tem naslajajo. vsekakor gre za vojerje.
p.s. slikah sodeč tisti, ki to gledajo nimajo smisla za humor.

AAAAAAAA (ni preverjeno)

Večinoma nevoščljivih komentarov, ge tou nemo uporabljo pa dečkoja podpejran. Pameten či de služo pejneze na tak razmeroma lejki način. Vij keri pa šinfate ste v življenji navadni luzeri ka ste nej pa niti nete v življenji dosegnoli nika omembe vrejdnoga.

Okioko (ni preverjeno)

vsak ima pravico delat to,kar ga veseli. Nihče pa nima pravice nekoga zalit. Tu se vidi ,kaki narod smo pomurci. Sram nas je lahko,sama negativa...

gormit (ni preverjeno)

Viden ka so ene fejst faoš v komentaraj

nithdil (ni preverjeno)

kul kul, samo tiktok je cancer to je dejstvo

Njusi (ni preverjeno)

Bravo David. Na glupon folki se najlezej sluzi. Poglente samo zasluzke gere s klikami glupoga folka sluzijo Kmetije pa podobni primitivizmi. Zelim ti sreco, samo tak dale.

Strudlj (ni preverjeno)

Kak se van da sinfate vse mlade slovenske upe od ziga lacija do toga pri muri ka priso v reprezentanco zaj pa se toga mala vecina vas je ampak ste resno nori pa ljubosumni

Oj-oj (ni preverjeno)

Pošlite ga k meni...meklo v roke dobi ka de se navčo delate

Oj-oj-oj (ni preverjeno)

Tako delo je psihicno utrujajoce. Zato so ponavadi delavci v pisarni bolj utrujeni psihicno kot pa gradbeniki

In reply to by Oj-oj (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

TikTok je ena resno idiotska zadeva... Grozljivo, kam gre človeštvo... "Zvezdniki" in "influencerji" so v glavnem brez kakršnegakoli talenta, vsebine enostavno ni. Cel čas posnetka samo čakaš, kaj dobrega se bo zgodilo in na koncu se seveda nič zanimivega ne zgodi... Edini PLUS vsega tega bo, če bo dečko s tem kaj zaslužil. To mu privoščim!! Ampak, da bi bilo to "delo" ugledno, pomembno, zanimivo... Daleč od tega. Te vsebine so na isti ravni kot Kardashianovi... Ampak tiste butaste kokoši dobro služijo. In to je grozljivo-butaste kurbice so nagrajene za nič talenta z mnogo denarja. Marsikdo pa je z mnogo dela in odrekanja (npr.športniki, glasbeniki,....) praktično lačen!!

Ampak to je Amerika: kjer policaji veljajo za negativce, kriminalci pa so ugledni in "žrtve"... To prihaja in je že pri nas... Tudi v obliki retardiranega TikToka

Nuhuj (ni preverjeno)

In to napise osebek keri je celi masten ob clankih o Niki Zorjan kera je cisto ista kategorija kak tej decko. Njena scena pa glih tak plitva kak tiktok.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Nuhuj.... hahaha, tou, ka tij ne vijdiš razlike med trolanjem in resnim pisanjem, TOU je plitvo, hihi. Če tij misliš, ka san ges fan Nike Zorjan, si zabiti kak štanga... Ges samo napijšen "Nika je najbokšejša na svetu, hihi! ", pa se že narodi zmejša. Ges se pa rejdno smigen z vsega toga... No, muzika je vsekakor višje, kak nekši bedni posnetki. Nikina scena pa nej dosta višje, tou pa ti zdaj napišem, ka boš tudi tij razmo!! Je, kar je!! Muzika za deco!! Nobelove nagrade verjetno ne dobi, ali??

In reply to by Nuhuj (ni preverjeno)

Luple (ni preverjeno)

Ali Nika ma bar bedrače. Pa tou kakše... juhh..

In reply to by Nuhuj (ni preverjeno)

Milovinek (ni preverjeno)

Nika,ja,hmmmm
Ženska,ker bi si vsak zelo v postele bar enkrat,tisti ker pa jo sinflete,pa verjetno nimate možnosti dobite vsaj približek Niki.

In reply to by Luple (ni preverjeno)

Koli (ni preverjeno)

ne razmen,kakšen osebek moreš biti,ka žališ lidi okoli sebe. Delajo to,ka njin pase,verjetno isto tudi vi,ka jih kritizirate.

In reply to by Nuhuj (ni preverjeno)

reži (ni preverjeno)

a si ti nore gobe jedel
da si tak fuknjeni

In reply to by Koli (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

NE BO NAS POKOPAL VIRUS, AMPAK NEUMNOST! kako že gre Einsteinova?

trač (ni preverjeno)

e = m*c^2 ?

In reply to by Slom (ni preverjeno)

lisicazver (ni preverjeno)

Mene bi samo zanimalo, koliko zasluži, če ima toliko sledilcev?

sving (ni preverjeno)

za 2mio sledilcov si naj še vüja kraj vrejže

ferguson (ni preverjeno)

lepo vas prosim, ne podpirajte to glupost od TikToka!

PetardoMaVriti (ni preverjeno)

Se pa da lepo z tega zivet in ima zveste obozevalce za razliko od vas ki ste fauš tam se na Luko dončica spravljate tu pa na njega sama faušija je v pomurju

In reply to by ferguson (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

Za 3 milijone pa si naj cüjcka fkraj vreže

In reply to by PetardoMaVriti (ni preverjeno)

Livion (ni preverjeno)

Keroga pa ti ,nazalost nemas...ali pa nevejs zakaj ga mas.

In reply to by Slom (ni preverjeno)

TvojPajdas (ni preverjeno)

Samo tako naprej ne zmeni se za hejterje na sobotainfo ker celi dan samo sinfajo vse ki jim uspeva vsak dan ker sami so ljubosumni na uspehe ostalih medtem ko nič za sebe ne naredijo.! Verjamemo v tebe pa povej kaj dobrega o prekmurju ko ti uspe!

Hjk (ni preverjeno)

Kama smo prišle🤦🏻‍♂️

grobari (ni preverjeno)

comedy za u12... njajte dece veselje naj se obrije obrvi ka kece še tak nede mel 5 let

gost4321 (ni preverjeno)

in te se folk pijta zakoj mladi neščejo delati...
saj če jemi rata vsaka čast... pijtanje kak dugo de ga držalo... pa če jemi slava ne stopi v glavo...

Gost0 (ni preverjeno)

Tu lahko v 2 letih zasluzi zadosti za celo zivljenje

In reply to by gost4321 (ni preverjeno)

Prekmurec34567 (ni preverjeno)

Haha smešni so komentari tu. Vsaksi ka ma kaj proti tik toki je star prejk 30 let in to je dejstvo. Ce ga pitas zakoj sovraži tik tok ti nede mogel dati dobrega odgovora razen ka te poneumlja... Nas ka, nekda je bilo 90% butavij lidij ka so nej meli interneta, te pa pa pitaš isto toga človeka ka je delau kda je bul mladi pa ti nede drugo razlagal kak kaksne pizdarije je delau... eh daj stari idi se malo v tovarno delat ker drugoga življenja itak ne poznas. in ci se sce sto sprostiti pa iti malo na tik tok te naj to dela + mladi so vse bole pametni skozi vsakso leto zato jih ne kritizejrati ker so naša prihodnost

Davidius (ni preverjeno)

Hm, dečko se po Soboti hvali kak si na raznih platformah hacka lastne profile in si nabija oglede in sledilce. Dečko je fake ka bole fake nemre biti, sobotainfo pa ostali naivneži pa v ekstazi kak ma on prej 300.000 sledilcev. 😂😂😂 Što ga pozna njemi je vse jasno. Ista fora kak gda si ova pofarbana kupi milijon ogledov videospota na arabskih serverjih, sobotainfo pa te to razglaša kak svetovni fenomen. 😂😂😂

Americann (ni preverjeno)

Samo faušija. Poznam njegove starše in je garal da je prisel do tega poglej komentarje in preveri sledilce na tiktoku. Dečko je prava stvar in ne širi laži ker nisi tam kjer je on

In reply to by Davidius (ni preverjeno)

TončekK (ni preverjeno)

😂😂😂😂😂

In reply to by Americann (ni preverjeno)

Odg_Americann (ni preverjeno)

Ka je garal? Ka se snema med ten ka čobe odpejra, pa da bi bar odpero tak kak piše v teksti...

In reply to by Americann (ni preverjeno)

Odgodg_Americanu (ni preverjeno)

Treba tekst pripraviti se preoblacit... snemat.... Kaj mislis da se film iz hollywooda posname v 1 dnevu? Ne snema se 6 mescev do 1 leto

In reply to by Odg_Americann (ni preverjeno)

Sloncek30 (ni preverjeno)

Hčerka mi kaže njegove videje cejli cas pa se vkuper nasmijeva dečko nama polepša den. Samo naprej. Tau ka so pa eni fauš pa neka se spravlajo na vse pa ste resno navadni bedniki.

Tak pač je... (ni preverjeno)

Mladih mij ne razmimo. Lejko si programer, serviser, super mizar, lejko slikar, lejko super v bazah podatkov, lejko fotograf, lejko snemalec, lejko super ne ven ka v delu ... pa danes NE BOŠ uspel, ampak boš životaril zaradi davkov in sistema.
Uspel boš z t.i. 'bedarijami' na soc. omrežjih. Pa naj mu prinese to denarja če se že trudi, upam da ne zabluzi, ker so taki mladi in hiter uspeh, zelo dobra kombinacija za propad. Od mladih glasbenikov naprej. Zlati primer Britney Spears in podobne....
Problem pa je tistih 99% mladih, ki isto probajo in ne uspejo, nič se ne naučijo, nimajo delavnih navad, straši delajo namesto njih, doma niti ne odnesejo koša v smeti, sposobni niso ničesar in potem ko bo pri njegovi zibleki 40-tih starš umrl?! Potem bo komaj problem. Stopnje kriminala, brezdelja, sociale se viša ravno zaradi teh omrežij in enega posameznika na milijon, dva prebivalcev, ki mu je uspelo.
tak da naj mu uspe, samo te pa pamet v glavou! Denar je obveza, je breme, je odgovornost!

Slavkoo (ni preverjeno)

Kak ste eni smejsni😂 bravo decko samo dale.

nagicigan (ni preverjeno)

DOBRO JAZ SEM TUPASTI CIGO, VI PAMETNI ZDAJ MENI DAJTE ODGOVOR, KAK SE S TEMI OBJAVAMI SLUŽI IN KELKO EVROV ON ZASLUŽI NA MESEC ????

Pomocnagemuciganu (ni preverjeno)

Glede nato da se nima oblek, pa se ne prodaja zelo sponzorem kar je pametno pozneje zacnes vec sluzis. Realno gledano pri 1 milijon sledilcev bi lahko dobil 3000€ na mesec z malo truda ce pa ma sreco pa kakih 5000€. Naslednje leto pa zacne tiktok placevati europejskom ustvarjalcem in z tega bo na mesec dobil glede na 1 milijon sledilcev dodatnih 3000€-8000€ na mesec. Takda ja dosti. Za 3 leta je lahko milijonar ce se bo trudo

In reply to by nagicigan (ni preverjeno)

PomocNagemuCiganu (ni preverjeno)

Glede nato da se nima oblek, pa se ne prodaja zelo sponzorem kar je pametno pozneje zacnes vec sluzis. Realno gledano pri 1 milijon sledilcev bi lahko dobil 3000€ na mesec z malo truda ce pa ma sreco pa kakih 5000€. Naslednje leto pa zacne tiktok placevati europejskom ustvarjalcem in z tega bo na mesec dobil glede na 1 milijon sledilcev dodatnih 3000€-8000€ na mesec. Takda ja dosti. Za 3 leta je lahko milijonar ce se bo trudo

CarovnikIzOZa (ni preverjeno)

Navidezna služba

nagicigan (ni preverjeno)

se pravi ..... tudi jaz imam na YT narejen (ne posnet) videospot za pesem in 258.247 ogledov bom tudi jaz kaj zaslužil ali to za YT ne velja in kdo bo meni plačal in kako, ko bo ne vem koliko ogledov.

feri11 (ni preverjeno)

Kak dugo te toga tiktok nimaka ešče gor mele? Kelko van je plačo?????

Beli pes (ni preverjeno)

Nikoga nega na njegovi ravni v prekmurju samo nika zorjan. Meni je pomembna novica pa naj ostane se 1 keden

In reply to by feri11 (ni preverjeno)

Mučačos (ni preverjeno)

Če je tak enostavno pa probajte, zakoj bi delali v fabriki. Dečko neka zna in to njemi nišče nemre kraj zejti. Nega razloga ka bi njemi bil fauš.

Gost44 (ni preverjeno)

Bravo

umberto (ni preverjeno)

Ka pri nas rejsan nega nika pomembnejšoga za pijsati, ka že en mesec izpostavlate toga "influensera" na prvoj strani vaših cajting? Izpostavlate enoga čista nepomembnoga froca brez sakšnoga pametnoga rezultata v njegovon življejnje. Če je tou njegov najbole pomemben dosežek, je tou že samo po sebi žalostno, vij pa še tou izpostavlate pa deco napelavlete v podobne "dosežke"? Deca so si nej sposobna krüja vrezati (tou mislin dobesedno!) pa si vüj spucati, a senjajo o čohanje po đaj... pa slüženji milijonov.

Prszt (ni preverjeno)

Naj rajši deca probajo pa jin uspe. Kak pa ka delajo 40 let za enoga dosadnoga šefa ka jih v glavo jebe 8 vr na den za minimalca. En život maš taka če ne probaš kaj ustvariti ali narediti.... Si resno živo življenje?. Ka meni živeti 40 let na minimalci neje življenje ka se komaj preživljaš... pa po 20 letah dobiti napredovanje za 100€ več... tau ze ene neje život...

In reply to by umberto (ni preverjeno)

Gambijon (ni preverjeno)

Umberto če je tau takšen nepomemben dosežek pa ti to doseži? Ker je edini v zgodovini Slovenije to dosegno? Pa ajde ka te vidimo kak je to lejko... Vsi sanjajo o ton pa si toga želijo a dečkoji to uspeva. Če de znau ka dela pa de se potrudo de lejko v naslednjih letah med Superzvezdami... Pa de Slovenijo postavo na zemljevid med temi američani kak je to Uspelo Davidi Dobriki pri Slovaški...

In reply to by umberto (ni preverjeno)

vaškotele (ni preverjeno)

enkrat je te gospod pisal 12 letnici za razmerje ali nekaj takega, on je pa bil 17 :)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice