Vir: kraji.eu
Boštjan Čeh in Franc Zorec, kot kaže, nista edina, ki se poslavljata od svojih faranov. Odhajal naj bi tudi beltinski župnik.

Pred dnevi smo poročali o večjih spremembah, ki se obetajo soboški škofiji, natančneje župnijama na Tišini in v Bakovcih.

Duhovnik Boštjan Čeh, ki vodi tišinsko župnijo, nam je pojasnil, da obe omenjeni župniji formalno sicer ostajata, vendar pa ne bosta imeli svojih duhovnikov, “kar pomeni, da bodo maše opravljali duhovniki in kaplani iz Murske Sobote.”

Kot smo pisali, naj bi duhovnik Boštjan Čeh bil premeščen na Cankovo, duhovnik Franc Zorec pa v Ljutomer. Slednji bo tam predvidoma zamenjal župnika Zrima, ki je nedavno bil obtožen nadlegovanja otrok.

Po najnovejših neuradnih informacijah pa naj bi tudi Alojz Benkovič zapuščal Župnijo Beltinci.

Prostovoljen izstop?

V zvezi z domnevnim odhodom beltinskega župnika kroži več zgodb, med drugim tudi o možni premestitvi v drugo župnijo. A vse glasnejše so predvsem govorice, da naj bi Benkovič kar prostovoljno izstopil iz duhovništva. 

Natančni razlogi zaenkrat niso znani. Podatek smo želeli preveriti neposredno pri župniku, a je ta za naše klice žal nedosegljiv. Z uradnimi vprašanji smo se medtem obrnili tudi na škofijo, katere odgovor pa še čakamo.

Razloge pretehta sveti sedež

Tovrsten izstop iz katoliških cerkvenih vrst pravzaprav ni povsem preprost. Gre za tako imenovani postopek laizacije oziroma izgube kleriškega stanu, ki pa v nekaterih primerih zahteva tudi odredbo škofa ali celo Vatikana.

Kanonsko pravo, zbirka cerkvenih zakonov, ki urejajo delovanje in odnose znotraj cerkve, namreč opredeljuje tri načine izgube kleriškega stanu in eden od njih se nanaša tudi na svobodno odločitev duhovnika za laizacijo iz osebnih razlogov. Pri tej je potrebna odločitev apostolskega sedeža, ki pretehta predstavljene razloge. (Vir: Zakonik kanonskega prava (http://www.intratext.com/IXT/ENG0017/_PY.HTM )

Ko duhovnik po lastni želji znova postane laik, pa se seveda odreče tudi vsem pravicam in dolžnostim svoje službe – vključno z opravljanjem cerkvenih obredov.

Začeti znova

Sicer pa formalnosti postopka laizacije niso edini izziv, ki ga prinaša odločitev za izstop. Ta je v nekaterih primerih lahko težaven tudi s socialnega vidika, saj se nekdanji duhovniki velikokrat znajdejo v dotlej neznanih okoliščinah.

Prvič so na primer resnično prepuščeni sami sebi, Cerkev kot institucija svojih duhovnikom navsezadnje nudi tudi določeno mero socialne varnosti. 

Komentarji (49)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čika-pajo (nepreverjen)

To je njegova osebna stvar in ne vem zakaj je sploh potrebeno komentiranje, oziroma komu je potrebno. Verjetno nekomu bo potreben, pa počakajmo še trenutek.

emešmidt (nepreverjen)

Ja @čikapajo točno to. wanabe pa sobotainfo de da na vlast glanzkopf pride prek zela tovarišica Brigita Bavčar. Ta je pred kratkin stopila v ultra desno SDS. Kak znamo je SDS z kleron (čeglij soboški püšpek včasi kakšno dobro zastavi reč za jančija) nej glij vštric. In so se odločili ka do lujza prek sds novih obrazov levaki malo štrnckali.
Pri levij mi je jako všeč to ka sikdar najdejo uporabne idiote v nasprotnikovon tabore šteri v sceni dr*k mešajo. Folke pa nej jasno zakoj se ide.

Tak so se wanabe pa sds doubili pa sklenoli ke de tršica Bavčarova glij pravšni ultra desen material. (Imra od vestnika se je tak malo da nej v r*t vgela prejšnjič kak prej to možno, ka je njena antifa sotršica zdaj k glanzkopfe spadnola?)

Ali idemo dale, popa Benkoviča vse fele žuli, med drugin je mi je eden levak je mi je obečo ka de paro dobo od države (kulturnoga ministra prek našoga Milana od beograda seveda). Se je pa zezno kar je nesposobnin dal napisati vlogo, pa pozabili so ka na v lj na ministrstve dela par antifa mladin deklin od meseca kameradk štere so vsakšo piko gledale v vlogi in so papere v koš vrgle.
Dragi Lujz tak se to ne dela, levaki so nej tvoji kolegi. Kak ste se nej to nikaj navčili od rusije pa od boljševikov?

O levij krtaj med kleron v Sloveniji bi lejko litanije matere božje eti ali nemo,... dokeč se to ne spuca mo pač EU venezuela.

Ovači pa je eti na morđe pri hrčekaj lepo, vsi sodniki, fiškali pa tužilci so tu pa kaj vö ovadijo da jih z čunon okrog vozimo.
(njet satira)

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Živi bog te ne razmi-razloži Wanabe, glanzkopf-pa če že pišeš v Prekmurščini se bar bole potudi.

In reply to by emešmidt (nepreverjen)

nered (nepreverjen)

Nekak bi se dalo razmite ka do se te novine čez čas odavale kak desne (orbanove) urednica pa de ga. Brigita Bavčar ali pa bar pri Sobčkih novinah. Ostali novinari pa do šli pod ptuj ali maribor. Tak de tihi lastnik od orbana doube prek fusbala neka penezg nazaj.

In reply to by 11111111111111… (nepreverjen)

?!?! (nepreverjen)

Tou, ka Jančija pušpek v rit fuda, maš praf! Zaj pa od tu dale razmišlaj..

In reply to by emešmidt (nepreverjen)

nered (nepreverjen)

torej ima NSi rada SDS? :)

In reply to by ?!?! (nepreverjen)

Gost6 (nepreverjen)

Zdaj kda je napravo gradbišče iz cerkve pa nega pejnez ka bi nazaj v prvotno stanje spravili de spijzdo. Kaj je bilo treba uničiti prav dobro cerkev.

mamanedajme (nepreverjen)

Se bo malo lažje posvetil učenju petja in lovini ...

Oj-oj (nepreverjen)

Pejneze si je nagrabo ljubico si je najšo zdaj pa ideta po svoji poti nej več po jezusovi

celibat (nepreverjen)

tak je tau... kda nesmiš... pa bi rad...raje izstopiš =)

traktor lak luc (nepreverjen)

Eh vejpa to nika nej pač zapušča vej pa če tu v Pomurju vse trgovine pa cerkve zapuščajo zato ka se tu nika neda kupiti pa naj malo red delajo.

lovec69 (nepreverjen)

Pomali do se stvari, štere kuhate v župnije, domu starejših in glasbeni šoli, razvedele. Župnik, pelaj si sebof še direktorico domu pa zapitega ravnatelja glasbene šole. Mogoče do te deca rajši odli v šolo, zaposleni so pa tak ali tak pod rednim mobingom z strani ravnatelja, šteri je zadnja leta zgujbo kompas!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

naloga ravnatelja je da poravna učiteljice po posteljah ,,,zato pa je ravnatelj učiteljice pa so kao kokoši ki vsakemu počepneju

In reply to by lovec69 (nepreverjen)

jebac67 (nepreverjen)

Toga ravnatela bi že davno trebelo v rit brcnoti!!

SandokanMujcek (nepreverjen)

In zdaj bo konec sveta , ali ?

Zafec (nepreverjen)

Zaveči je eden največjih hujskačov v tej regiji, zdaj se intenzivno fči vogrski, ka rihtajo nov Orbanov sprejem.

.... (nepreverjen)

tej čas je za novinarje zlati zdaj do meli pune roke dela ka so v župnijah pač menjave samo vseeno bi mogli za to kaj napišejo tudi nekako odgovarjati nej samo pijsati navajam, iz naših neuradnih virov smo izvedeli itd. ampak napišite od koga ste izvedeli naj so stvari jasne nej ka se potom izkaže da so stvari netočne ker mislim da nihče ni ravno veseli če o njem krožijo netočne novice ali celo laži pa to velja za vse dogodke, politiko, cerkev, #port itd.
Če te to malo poriktali neboste sejali telko nestrpnosti med narodom ka smo itak preveč skrejgani in razdvojeni med sebof in k temi pripomorete večinski delež prav vij dragi novinari.

Alojz Benkovič (nepreverjen)

Spoštovani pisec članka.
Nekateri farani so me opozorili na vaše pisanje, saj so jih vsebina in komentarji prizadeli.
Večina vsebine članka je izmišljena in so čista laž.
Mene ni nihče kontaktiral, ne po telefonu, ne po mailu.
Prosim, da ne širite laži in posledično vzbujate v nekaterih komentatorjih tisto najslabše. Od tega nihče nima nič dobrega, portal pa postaja vedno bolj neverodostojen.
O tem ali ostajam ali grem pa bodo vsi pravočasno izvedeli, tudi o vseh vzrokih za takšne onsinuacije in govorice.
Lep pozdrav

goostt (nepreverjen)

Spoštovani, popolnoma se strinjam z vami.
Lep dan še naprej!

In reply to by Alojz Benkovič (nepreverjen)

krobikar1

Pravilno, na kogar koli se nanaša članek, pisati pa tudi komentirati se ne more in ne sme na tak način! Nekatere bo potrebno kazensko ovaditi, da se streznijo in zavejo, da ne morejo klanfati vse počez,...enih še ni streznilo! Vsak ima ime, čast, dostojanstvo! Portal pa itak že gre nižje od rumenega,...!

In reply to by Alojz Benkovič (nepreverjen)

Zafec (nepreverjen)

Benkovič, je zafec zvau?

In reply to by Alojz Benkovič (nepreverjen)

maček muri8796 (nepreverjen)

Mura je večna!

marko skače 66 (nepreverjen)

Smrdi. O, kako smrdi! Zadeve na relaciji župnija, dom in glasbena šoula. To je fse skuper povejzano, ščitite rijti eden drujgomi! Stvari skrivlete kok kačun nogej. Ka pa dolgovi do zaposlenih v glasbeni šoli?

starš-učenke-a (nepreverjen)

Očitno te zaj fsi skuper na glasbeni šoli vred z domom pa župnijo meli fejs dobro pojedino. Geli te pečenoga Zafca! Zafči, ka si isko, to boš zaj ženjo. Lejko te je sram, v cerkvi čitaš pridige, baje pa delaš čisto inači, kontra. Delaš greh!!

SandokanMujcek (nepreverjen)

Eh ja , prestopni rok za pope je v teku .

severina (nepreverjen)

Že včeraj bi bilo prepozno, pa naj vrne tudi bogastvo, ki ga je "pridobil¨ v svojem dosedanjem poslu, ker duhovništvo to ni bilo, ampak le biznis za svoj žep in užitek.

Lekooh (nepreverjen)

Ma boli me..imam jos ma ajde od prilike 10 let da zivim na toj pokvarjeni zemlji,a potem grem u njo,upam da u prahu..
Tako da se mi naraji jeb..e za zupnijo pa za papeza..
A imam voljo do rada,tu use stima..ali gledat neke posrance ki laze okoli mene..da jih vlak podvozi..
Se pred nekoliko dana sem bil cist ok..ali sedaj me halozan podvozo..da mu jebem majku..

Pinki2 (nepreverjen)

Severina, kelko si pa tij prispejvala? Kdor je brez greha naj prvi vrže kamen vanj. A ne gre tako nekako. Pa se podpijšite ka tak vse znate.

od blizu (nepreverjen)

Prosim vas, ne vmešavajte ravnatelja glasbene šole. Mobing? Dolgovi? A ste zmešani, nevoščljivi, nesposobni? Tako usklajenega kolektiva ni daleč naokoli, takega vodstva tudi ne. Učitelji včasih garajo vikende, praznike, in vsi so v odličnih odnosih, ravnatelj jih spoštuje in prva skrb je, da se učenci dobro počutijo in ne hodijo z driskami v glasbeno šolo, ko so izpiti, ko so testi, ocenjevanja.. a veste koliko to šteje?? Da otrok ne doživi travm, ampak z nasmehom na obrazu hodi v glasbeno in če že joka, so to debele solze smeha in sreče!!
Našega nečaka so naučili živeti z glasbo, jo čutiti, deliti v okolje in med ljudi, kapo dol!! Lenuhe pa pač odslovijo, ampak jih ne obsojajo - bodo pač našli veselje drugje, v športu, drugih dejavnostih. Otroke je treba razumet, vsak zakaj ima svoj zato, tudi za nasilne učence. In treba jim je pomagat. Glasbena šola Beltinci ima odličen kompas, neandertalsko primitivno komentiranje (po vsej verjetnosti ljudi, ki niso dosegli svojih ciljev v življenju), pa je tudi razumljivo, vsem takim želim, da boste v življenju nekoč zadovoljni. Takrat enostavno ni več potrebe po širjenju lažnih komentarjev, sedaj to delate samo zaradi tega, ker imate nizko samopodobo, čutite se manj vredne, kompenzirate jezo navzven, ker ste v resnici jezni sami nase. Nikogar ne žalim, ampak dajmo se spoštovat, predvsem pa navajat RESNICO. Vsak bo dobil svoje v življenju nazaj, brez skrbi, to ni naše delo, tu so višje sile (pa ne mislim na Katoliško cerkev), sile, ki se vračajo. Zato samo prosim - pustite Glasbeno šolo v teh povezavah, pojma nimam kako se moli Oče naš, v cerkvi sem enkrat na leto ko nesem šunko in vseeno je naš nečak bil enakovredno sprejet in v tej glasbeni užival, z veseljem hodil, cerkve se pa na daleč izogibamo.

Čarni vrag (nepreverjen)

Nas sobočance te papinske zgodbe iz sela Beltinci niti malo ne zanimajo.

Jo (nepreverjen)

Moje mnenje:za g.Benkoviča je ,res se je govorilo marsikaj o njegovem privatnem življenju in če obstaja Bog in je naredil kaj kar ne bi smel bo zato odgovarjal?.mene ne moti ,dragi farani se spomnite prejšnjega g.župnika in njegove zadnje maše,če ne vas bom jaz spomnil .VSE bom pustil nič ne bom nesel s sabo niti žlice je rekel res ni nesel niti žlice je pa vse uničil kaj se je uničiti dalo tudi kržnike in vse ostalo.Se vprašate kje je denar za časa g.Hozijana .Zaj pa poglejte delo in rezultat g.Benkoviča ,pa ne zdaj pisati z našim denarjem to dela.Jaz še nisem slišal da je koga prisilil da more dati denar.Kdor dela tudi greši.Vendar bodimo ponosni na našega župnika-jagra in škoda da mu ni uspelo uredit kot je želel ali uredit okolico cerkve za kar se pa lahko zahvalimo takratni politiki in ađiću so pač beltinčani bili naivni .Sedaj imamo kermana ali štiri letno dobo Kremenčkovih. Še nekaj o g.Zavcu.Je pravi đek in ko se boste zavedali kaj je naredil za našo deco se mu lahko samo poklonite tudi tisti g.kateri ste ga napadali na vseh mogočih omrežjih.UPAM ,DA G.BENKOVIČ OSTANE ,če pa se odloči drugače pa to spoštujemo in se vprašajmo kaj smo naredili narobe da je pamet in vizija odšla .

tine-beltinci (nepreverjen)

Kakšni rezultat? Cerkev je gradbišče, vse razkopano, ljudje prispevkov več ne dajo, ker ne zaupajo. Župnijski svet, ki običajno aktivno sodeluje pri gradnjah, in nadzoruje tudi porabo denarja, gospodarnost, se že nekaj let sploh ni več sestal. Gospod Grabar je na novi maši Aljaža Baše v pridigi povedal resnico o g. Benkoviču.. DUHOVNIK MORA ŽIVETI SKUPAJ S SVOJIMI VERNIKI, NE PA V SVOJEM NEKEM DOMU... Župnišče je prazno, tudi zdaj ta večer. NI ŽUPNIKA, KER ŽIVI DRUGJE. Zaenkrat še imajo katoliški duhovniki celibat in živijo v župnišču, v župniji skupaj s svojimi verniki. Ko je zapustil Beltince gospod Hozjan je vse počasi počasi, a vztrajno propadalo.. Prostore, kjer je glasbena šola, so zgradili župljani skupaj z pokojnim župnikom Škrabanom. Za verouk in potrebe župnije, saj ni največji problem, da je zdaj tam glasbena šola. Problem je, da Beltinčani več ne želimo sedanjega župnika, saj tudi k mašam hodijo v druge cerkve. Župnija, k ije bila nekoč zgled in ponos!
Beltinski verniki si srčno želimo novega in drugega župnika, g. Benkoviču želimo vse dobro. A preveč je hudega in propadlega v beltinski župniji, če je še kaj dobrega v njem, naj presodi in razume: da si v molitvi in v cerkvi želimo drugega duhovnika. v kakšni drugi župniji pa morda tudi čakajo naj.

goostt (nepreverjen)

Res je bila pridiga na novi maši dolga (JAZ SEM JO RAZUMEL PO SVOJE) in na koncu maše še kritizirana s strani tovariša škofa, ki je pozabil, da je BOG DAL ČLOVEKU SVOBODNO VOLJO !?

In reply to by tine-beltinci (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Gnes si ga budem opet merio

trebam jednog školnika ili medicinskog brateca ili gasileca da mi ga pridrži

Bralka (nepreverjen)

Pustite že tega župnika pri miru.

mmmm (nepreverjen)

Tudi nam je bilo na uho dano da ne živi kot duhovnik v celibatu in da ima ljubico.Tudi govori se da je sestri kupil hišo takoj ko je izgubila službo v Muri.
Ni nadzora nad sredstvi ki jih je dobival in prav je da se to obelodani.

priključek P (nepreverjen)

ali pozna kdo kakšnega direktorja kakšne velike gradbene firme, ki jo je ta direktor zapufal, uničil sam pa je sedaj tako betežen , da ne more na sodišče,
podatke potrebujem za izdelavo študije z naslovom
.Primerjava ;.Kako se krade v sloveniji in kako v južni Tanguziji,,
Po podatkih ki jih že imam so Južni Tanguzijci pravi vajenci nasproti našim direktorjem gradbenih firm
za vsak podatek častim nasmeh pijane štefke

In reply to by mmmm (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tudi jaz sem slišal da je dotični pravi jebač erste kase,, baje ti je nategnil mamo,, pa učiteljico slovenšine,, pa tajnico v šoli,,, pa teto po maminim strani,,Še škof se je zgražal ko je slišal kaj je dečko vse nategnil

In reply to by mmmm (nepreverjen)

klošar (nepreverjen)

SVOBODA GOVORA--je na Sobota info umrla!!!!Resnice se brišejo in tako je vedno ko se napiše neka tema in jo hočeš podpreti z govoricami.
Varuh človekovih pravic je o tem že obveščen in upam da se bo na tem portalu lahko govorilo in pustilo brez brisanja vse kar je napisano.
Resnica ki si jo nekateri občani Beltince ne skrivajo povedati in jo tudi iznašajo je resnica ki boli zato se dela na tem da bo v tej župniji vse kot treba tudi z odstavitvijo Benkoviča ki ima preveč samosvojih odločitev in svobodnega delovanja kot to zahtevajo cerkveni zakoni.
Zapomnite si to da nekateri dosti kaj vejo in tudi vidijo in to se ne da prikriti tudi njegovega premožnega življenja.
Lp.

klošar (nepreverjen)

Alojz Benkovič:

https://www.mladina.si/146427/med-evangelijem-in-audijem/

Alojz Benkovič živi v župnišču v Beltincih, vozi audi A6 in je lastnik hiše z bazenom tik ob madžarski meji.
Slovenski duhovniki zaslužijo okoli šesto evrov na mesec. Vzamejo si 17 evrov iz dnevne nabirke in nekaj deset evrov za poroke in pogrebe. Škofija jim zagotovi namestitev, če jo potrebujejo, tudi po upokojitvi.

Čeprav imajo nižje stroške kot povprečni državljani, imajo redki duhovniki veliko denarja za zapravljanje, kaj šele svoje premoženje. Eden izmed njih je Alojz Benkovič.

Dvorišče hiše beltinskega župnika, ki jo je kupil za 40.000 evrov prek lizinga, jo obnovil in ob njej postavil bazen.

Dvorišče hiše beltinskega župnika, ki jo je kupil za 40.000 evrov prek lizinga, jo obnovil in ob njej postavil bazen.
© Z.V.

Živi v župnišču v Beltincih in vozi nekaj let staro limuzino audi A6. Pred leti si je v naselju Trdkova, povsem na severu Slovenije, tik ob madžarski meji, za 40.000 evrov prek lizinga kupil hišo, jo obnovil in ob njej postavil bazen. Že izza ograje je videti zelo lepa in nekatere sosede moti, da je njen lastnik župnik.

»Ta hiša je stara okoli osemdeset let. Kupil sem jo leta 2007 in še vedno odplačujem lizing … Ali imam, ker sem duhovnik, kaj manj pravic kot ostali?« sprašuje Benkovič.

Benkovič si hiše s plačo ne bi mogel privoščiti. »Podedoval sem, kar je stari oče privarčeval po 47 letih dela v Franciji. Ni me sram priznati, da sem verjetno videl več denarja kot marsikdo drug,« je iskren.

7500 evrov tega denarja je Benkovič porabil, da je kupil podjetje, ki izdeluje plastično embalažo. V podjetju je zaposlen le Mihael Šafarič, ki mu je prejšnje podjetje propadlo v začetku gospodarske krize, ker se je pred njo preveč zadolžil.

»Gre za pomoč mladi družini, ki ji je ta plača edini dohodek,« pojasnjuje Benkovič, ki je Šafariču dal tudi kredit. Župnik pravi, da od podjetja nima nič razen očitkov ljudi, ki ga ne poznajo dobro, zato zanj išče drugega lastnika. »Ne želim se več izpostavljati,« pravi.

Prednostna naloga duhovnikov je skrb za pastoralno in duhovno delo, ne pa vodenje podjetij, pravijo v slovenski škofovski konferenci. Duhovnikom mora lastništvo v podjetju izrecno dovoliti njihov škof, Benkoviču torej dr. Peter Štumpf, škof v Murski Soboti, kjer je Benkovič ekonom.

V odgovoru nam je Štumpf napisal, da bo o Benkovičevem premoženju govoril, ko bomo mediji pisali »o cerkvenih in državnih uslužbencih, ki imajo sedaj lepo hišo in avto, čeprav je nemogoče, da bi si to pridobili iz plače oziroma iz honorarja, ki so jih te osebe dobivale v cerkvenih ali pa državnih službah. Jaz kot škof ne morem izvedeti, kako so te osebe prišle do takšnega premoženja«. Več nam ni želel povedati.

Benkovič je znan po svojem liberalnem pristopu ter privrženosti krščanskosocialni miselnosti, kar naj ne bi bilo po volji nekaterim v soboški škofiji. Do vodenja beltinške župnije je prišel po ovinku v majhni župniji Stranice, kar naj ne bi bilo naključje. Danes naj bi dobro vodil škofijsko in župnijsko gospodarstvo in tudi verniki o njem kljub njegovemu premoženju večinoma nimajo slabih besed.

Čarni vrag (nepreverjen)

Že izza ograje je videti zelo lepa in nekatere sosede moti, da je njen lastnik župnik.

Ne vem kaj ima sosede motiti, če je njihov sosed župnik. To so primitivci in naj se brigajo zase.

In reply to by klošar (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

bolje župnik za soseda kot pa kak smrdljiv nagnusen komunajzer

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

klošar (nepreverjen)

Alojz BENKOVIČ, župnik župnije Beltinci, se je odpovedal župniji in bil imenovan za župnika župnije Dokležovje – 1.8.

http://www.skofija-sobota.si/?id_novice=3624

goostt (nepreverjen)

Zanimivo, vsi so se odpovedali, le eden pravi da so ga brcnili v RIT !

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

župnik ti je nategnil mamo in babo pa si sedaj u kurcu,, Kaj s sekiraš,, saj se tista luknja v 100 letih znuca za manj kot lipov list,, če se pa zmenimo imamo vsi dosta

beltinčar (nepreverjen)

Itak zaj dale pela cerkveno sodišče... čista praf ka DEB*LNOMI škofi nešče da po pi***

Lipovčar (nepreverjen)

Dragi ljudje,verniki.Sam sem župljan,enako blizu oltarju...bil,nebom kritiziral,nebom hujskal,bom a rekel tako,Bog nam je zares dal svobodno voljo odločanja,kaj nomo dobrega storili v svojih teh letih živlenja za vprid sebe,skunosti,župnije,družine.VEM kritizira se vse povrek,pa ni pošteno.BOG le je tisti sodnik ki bo sodil med dobrim in slabim. IN temu nišče ne Pobegne...nikoli.

vidocq (nepreverjen)

človeška kilomerina je izražena v letih in z leti postane človek zrelejši in modrejši v odločanjih in vlečenju pravih potez , ki pa bi naj bile naravnane vsaj malo za dobro do sočloveka in okolice v kateri prebivamo. Nekatere starejše drevesa , pa je v mladosti ošfrknil vihar ali morda tudi nepričakovani potres in sedaj delajo cunamije iz sebičnosti , ki je niti sami pri sebi neprepoznajo.Ali ni to ravno prepoznavnost slovenstva , da v mladosti se delajo napake in kot ta mlada škofija , ki je že ob rojstvu začela z neprestanim javkanjem in smudanjem .Tudi sami verniki , nekateri po izkazovanju svojega ega in hlastanju po slovesu z čečami zakuhajo nepotrebno stabilnost neke ustanove .V globoki veri upam , da v to panonsko nižino bo spet zavel vetrič modrosti , ki bo le ohladil razgrete glave , ki kvečjemu za sabo puščajo bolečino na večih segmentih .

RES (nepreverjen)

"NAJVEČJA VERNIKA", RAVNATELJ GLASBENE ŠOLE IN DIREKTORICA DOMA, STA Z ZELO NEKOREKTNIM RAVNANJEM DO DELAVCEV, OŠKODOVALA ŽUPNIJO ZA VEČ KOT 100.OOO EUROV!!! NAMREČ ŠOLA OZ. ZAVOD OZ. ŽUPNIJA KOT LASTNICA ZAVODA, IMA DOLG ZA VEČ KOT 100.000 EUROV, ZAHVALJUJOČ RAVNATELJU IN DIREKTORICI, KATERA STA NAREDILA HUDE NAPAKE PRI SVOJEM DELU! MALO STA SE ZAŠPILALA! MAR JU, ČE ŽE IMATA ŽUPNIJO, DA PLAČA NJUNE NAPAKE! O VSEM TEM STA ZELO TIHO, AMPAK NAROD NI NOR! VSE, PREJ ALI SLEJ PRIDE NA POVRŠJE! VEČ KOT ŠKODLJIVA STA ZA TO PRELEPO OKOLJE IN PREČUDOVITE LJUDI!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice