Predavanje: Vesna V. Godina- Potrošništvo ter brezposelnost mladih

Temperamentna in kritična predavateljica – Vesna Vuk Godina, ki odkrito in neposredno deli svoje mnenje, se bo v petek v Mikku dotaknila aktualnih tem.

V mesecu decembru je to nedvomno tema potrošništva. Nobena skrivnost ni, da se v tem mesecu začne prava nakupovalna božična mrzlica tako pri starejših kot pri mladostnikih. Na drugi strani pa imamo težave z brezposelnostjo mladih in beg možganov - mladih intelektualcev v tujino.

Njena predavanja sprožijo veliko zanimanja in udeležencev nikoli ne pustijo ravnodušnih, tako bo nedvomno tudi tokrat zanimivo povezala ti dve temi v eno celoto.

Petek, 16. december, v MIKKovem klubskem prostoru ob 18. uri.

Vstop prost

Antopologinja z veliko kilometrine

Vesna Vuk Godina je socialna in kulturna antropologinja, izredna profesorica na mariborski Filozofski fakulteti in na FDV v Ljubljani. Vodi tudi Center za antropološke raziskave.

 

Leta 2003 je raziskovala in poučevala na havajski pacifiški univerzi. Med drugim je članica Mednarodne zveze za antro­pološko in etnološko znanost, v okviru katere je leta 1995 ustanovila komisijo za teoretsko antropologijo, ki ji je dolga leta tudi predsedova­la, ter soustanoviteljica komisije za etične odnose. Je ena najbolj branih slovenskih družbenih kritičark, kolumnistka slovenskih revij in časopisov.

 

Njeno prvo delo, ki je izšlo v knjižni obliki, so Havaji na papirju. Pred dvema letoma je izdala drugo knjižno delo z naslovom Zablode postsocializma.

Komentarji (1)

Gost (ni preverjeno)

Special guest bo pa Luka Mesečnik ;)

Starejše novice