FOTO: nationalgeographic.com/Kristijan Jesenović
Mistična fotografija Pomurca bralcem National Geographica predstavlja lepote Slovenije.

Svetovno znana poljudnoznanstvena revija National Geographic je v svoji spletni izdaji včeraj objavila fotografijo Pomurca Kristijana Jesenovića

Fotograf iz Čentibe se je objave svojega dela kot naslovne fotografije v članku, ki opisuje našo državo v dvajsetih osupljivih fotografijah, seveda močno razveselil.

V galeriji, posvečeni 'najbolj trajnostni državi v Evropi', si na nationalgeographic.com lahko ogledamo njegov čaroben utrinek Svetega Tomaža s cerkvijo na hribu, v meglicah oziroma nizki oblačnosti. Kot pojasnjuje Jesenović, sicer tudi član Foto-video kluba Lendava z vrsto priznanj s področja fotografije, mora vsak avtor na prošnjo National Geographica tudi potrditi izvor fotografije.

Čentibčan se za fotografijo sicer zanima že od nekdaj, pred približno desetimi leti pa se ji je začel resneje posvečati. Še posebej se navdušuje nad krajinsko fotografijo, a mu tudi druge veje fotografske umetnosti niso tuje.

Je eden izmed ustanovnih članov Foto-video kluba Lendava in prejemnik številnih fotografskih nagrad. Njegova dela so že bila objavljena v mednarodnih publikacijah, prejel pa je tudi naziv AFIAP (Artist FIAP), odlikovanje, ki ga podeljuje Mednarodna zveza za fotografsko umetnost. 

FOTO: nationalgeographic.com/Kristijan Jesenović

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Bravo.

planet endor (nepreverjen)

Čestitke!

Pred kratkim je imel tudi otvoritev skupinske razstave še z dvema fotografoma v lendavskem parku:
http://lendavainfo.com/foto-odprli-novo-fotografsko-razstavo/

Nikaa (nepreverjen)

Je imel res, toda link je žal napačen. Tale bo pravi: http://lendavainfo.com/foto-odprtje-razstave-nagrajenih-fotografij/?fbc…

In reply to by planet endor (nepreverjen)

qwerty123 (nepreverjen)

bravo rejsan fenomenalna slika

12 (nepreverjen)

Upam da se mu tudi kaj v zepu pozna
Cestitke

Putin (nepreverjen)

Danes so ze vsi postali kvazi fotografi

Starejše novice