FOTO: PUMS
Včeraj, okrog 21. ure so policisti PP Gornja Radgona med kontrolo cestnega prometa v naselju Segovci ustavljali voznika osebnega avtomobila, znamke Fiat, ki pa si je privoščil svojevrsten pobeg.

Voznik osebnega vozila Fiat se na znake policistov ni zaustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri naselja. Policijska patrulja je osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali, vendar voznik vozila ni zaustavil in je pri tem kršil več cestno prometnih predpisov, so sporočili iz soboške policijske uprave.

Vztrajal pri pobegu

Voznik je v naselju Plitvica zapeljal na makedamsko cesto, po kateri je vozil približno 100 metrov. Zaradi hitrosti in načina vožnje je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča na njivo in s sprednjim kolesom trčil v del odžaganega debla, si poškodoval pnevmatiko, ki se je izpraznila. Po njivi se je vozil še približno 100 metrov. Ko je zapeljal nazaj na makedamsko cesto se mu je med vožnjo snela sprednja desna pnevmatika. 

Na relaciji Plitvica – Lešane je z vožnjo ponovno kršil več cestno prometnih predpisov in se mu je izpraznila ter snela še zadnja desna pnevmatka. Voznika to ni zaustavilo in je nadaljeval vožnjo po lokalni cesti v smeri naselja Apače, kjer se je zaustavil.

FOTO: PUMS

Prisilno obvladan, a nesposoben za pridržanje

Voznik večkratnih ukazov policista, da izstopi iz vozila ni upošteval in se je še naprej zadrževal v vozilu. Ker voznik ukazov policistov ni upošteval in se je pasivno upiral, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in je bil obvladan. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik izvršuje veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Ker je voznik kazal očitne znake vinjenosti mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo nevozno in so mu bile odvzete registrske tablice.

Zoper 49-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog. Zaradi nenadne slabosti voznika je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo. Zdravnica je ocenila, da voznik ni bil sposoben za pridržanje.

V luči navedenega primera pa soboški policisti ponovno pozivajo k trezni vožnji in dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Varnost nuja (nepreverjen)

Bom kratek! Pohvala policistom!!

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Sem opazoval dogajanje. Ta pijanček je motal policijo dobre pol ure. Policist za volanom je bil total nesposoben! Ni bil vešč vzratne vožnje itd.. Nočem zagovarjati pijančka ali blatiti policije, samo ta akcija bi se lahko končala v eni minuti z strokovnim posredovanjem policije. Zaradi njihove nesposobnosti so bila ogrožena življenja drugih udeležencev v prometu. Jaz vedno zagovarjam da bi moral vsak, ki želi postati policist imeti končano vsaj peto stopnjo izobrazbe, ne pa samo kakšno mesarsko šolo. Brez zamere, takšno je moje mnenje!

stric feri (nepreverjen)

Kar praviš je več ali manj res. Že koliko je napisanega pomeni, da je kar trajalo. Najbolj so še hecnni tisti tipični policijski stavki, da je še naprej kršil več cestno prometnih predpisov.

In tip z eno zarjavelo staro škatlo brez dveh pnevmatik en lep čas zeza policaje.

Dve gumi se mu snameta in pelje dalje po felnah in ga še vedno nimajo.

Kaj bi še bilo, da je bil trezen in je imel en dober stroj v rokah?

Pol ga tak ne bi dobli.

Komaj sem to napisal tak sem se smejal zraven.

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Ta pijanček je 100 % član SDS.

Janez Komunist (nepreverjen)

To si je Šiškov vardist spet ogledoval teren za zbor vampistov,pa je pač malo dal na zob.

Bodoči Vardist (nepreverjen)

J.bo ti Šiško mater!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Starejše novice