V hudi nesreči na avstrijskem Štajerskem sta ugasnili življenji dveh mater samohranilk.

Ni malo Pomurk in Pomurcev, ki se v želji po boljšem življenju vsak dan vozijo čez mejo, na delo k našim severnim sosedom. Velikokrat delajo ponoči in se v jutranjih urah, utrujeni in nenaspani v avtomobilih vračajo domov k bližnjim. Prav utrujenost naj bi botrovala tudi nedavni prometni nesreči s smrtnim izidom, v kateri so bili udeleženi prekmurski delavci v avstrijski tovarni usnja Wollsdorf

Spomnimo, v torek, v jutranjih urah je na zelo prometni cesti med krajema Bad Gleichenberg in Merkendorf osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak z voznikom in tremi potniki čelno trčil v vozilo avstrijskih registrskih tablic, v katerem je bila ena oseba.

Nesrečo naj bi povzročil 23-letni Slovenec, ki je med vožnjo predvidoma zaspal za volanom, zavil na nasprotni pas in čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil. Kot smo poročali, so poleg voznika v avtomobilu s slovenskimi tablicami bile še tri Slovenke iz Pomurja, stare 32, 43 in 46 let. Četverica se je vračala iz nočne izmene službe. 

V trčenju sta umrli 43- in 46-letnica. Slednja je preminila že na kraju nesreče, medtem ko je prva življenje izgubila na poti v bolnišnico v Feldbachu. Mladi voznik, tretja sodelavka in 39-letni Avstrijec za volanom drugega avtomobila so preživeli, a s hujšimi poškodbami. Izven življenjske nevarnosti se trenutno zdravijo v bolnišnici. 

32-letna potnica iz Murske Sobote bo, če le ne bo prišlo do zapletov, kmalu zapustila bolnišnico. 23-letni voznik iz Rankovcev, ki si je avtomobil za prevoz v službo izposodil, naj bi medtem bil močno pretresen in si v šoku očita grozljive posledice nesreče.

Tragedija je pretresla celotno Pomurje, o boleči izgubi pa so zdaj spregovorili svojci in prijatelji preminulih sodelavk, 46-letne M.R. iz Sodišincev ter 42-letne A.K.

Materi izgubila dva osnovnošolca

Po neuradnih informacijah naj bi obe pokojni bili materi samohranilki s po enim otrokom. A.K. je za seboj pustila dvanajstletnega, M.R. pa osemletnega otroka. Kot pojasnjuje brat preminule 42-letnice iz Zenkovcev, se je deček, ki še obiskuje osnovno šolo, po nesreči začasno preselil k očetu:

»Posebej hudo je bilo, ko so nas v torek zjutraj obvestili o tragediji. Žal še sedaj ne moremo dojeti, da se je takšna nesreča zgodila.«

Kot dodaja, je njegova sestra v omenjeni tovarni bila zaposlena že približno devet let. Ljudje so jo izjemno cenili in spoštovali, saj je bila dobre volje in vedno pripravljena priskočiti na pomoč.

Za las ušla nesreči

V avtomobilu, udeleženem v trčenju, bi sicer morala sedeti še ena Slovenka iz okolice Murske Sobote. Delavka, ki je v omenjeni avstrijski tovarni usnja zaposlena že več kot pet let, a je tokrat zaradi bolniškega staleža ostala doma ter se tako za las izognila usodnemu trčenju.

Tudi ona je šokirana in brez besed. Ne more namreč dojeti, da se je kaj takega zgodilo njenim kolegicam in mlademu sodelavcu. Po eni strani je zelo žalostna, da se je pripetila takšna tragedija, a hkrati hvaležna, da je po spletu okoliščin ostala živa in nepoškodovana.

Na tragično nesrečo v Avstriji se je nedavno odzval tudi Sindikat delavcev migrantov Slovenije (SDMS). Več o tem preberite v povezani novici:

S spleta

Komentarji (1)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
picek

Naj bo to zalostni opomnik za vse nas(vas) steri smo soferji in smo "malo" utrujeni. Ustavi. Spij kavo ali pa samo pretegni noge. Trenutek je dovolj, ka si lejko cejlo zivljenje zaznamovani, nesce pa ostane brez njega. Decko se mi smili. Neje bil pijan ali objesten. Samo nepremisljen in evo stotinka, stera de ga spremljala do konca zivljenja.

Starejše novice