Fotografija je simbolična
Trojica osumljenih za siljenje v prostitucijo je izpuščena iz pripora, poroča Večer.

Trojica osumljenih za trgovino z ljudmi in siljenje v prostitucijo, ki naj bi se dogajala v nočnem lokalu v bližini Maribora, je že izpuščena iz pripora, piše Večer.

Navaja, da so bili 53-letna ženska, 71-letni moški, oba državljana Slovenije, in 56-letna srbska državljanka spuščeni na prostost, ker sodišče ni ugotovilo utemeljenega suma za očitke.

Po informacijah današnjega Večera je do racije prišlo prejšnji petek v nočnem klubu v Pernici, kjer naj bi policisti pridržali lastnico lokala, njenega poslovnega partnerja in v nočnem klubu zaposleno natakarico.

Za akcijo so se kriminalisti odločili v začetku prejšnjega tedna, potem ko naj bi jim dogajanje naznanil nekdo iz lokala, trojica osumljenih pa naj bi bila do žrtev celo nasilna, še dodaja časnik.

Na mariborskem sodišču so za časnik pojasnili, da je dežurna preiskovalna sodnica zahtevi tožilstva za odreditev pripora zaradi ponovitvene nevarnosti ugodila, vendar so zagovorniki vseh treh vložili pritožbo, izvenrazpravni senat pa jim je pritrdil in osumljene spustil na prostost.

Razlogov za to odločitev na sodišču niso navedli, po neuradnih informacijah Večera pa je senat pritrdil obrambi, da iz ovadbe ne izhaja, da bi bil zoper trojico podan sum storitve očitanega kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

Čeprav naj bi bili osumljeni na prostost izpuščeni že v sredo, so iz mariborske policijske uprave šele v četrtek javnost obvestili o njihovem prijetju in pri tem zapisali, da so z zbiranjem obvestil uspeli utemeljiti razloge za sum omenjenega kaznivega dejanja, zato so na specializirano državno tožilstvo tudi vložili pobudo, da preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča predlaga izdajo odredbe za osebne in hišne preiskave pri omenjeni trojici.

S hišnimi preiskavami in zbiranjem obvestil naj bi ugotovili, da so osumljeni organizirali prostitucijo tako, da so izkoristili socialno stisko vsaj treh državljank Venezuele in Kolumbije ter jih s preslepitvijo, da bodo delale kot plesalke, zvabili in organizirali njihov prevoz v Slovenijo.

Potem ko so jih v nočnem lokalu nastanili, so jim povedali, da njihovo delo ne zajema le plesa, pač pa tudi prostitucijo.

Kot so še zapisali, je trojica na ta način zlorabila odvisnost in podrejen položaj žrtev ter jih nadzirala, s siljenjem v prostitucijo pa si hkrati pridobivala protipravno premoženjsko korist.

Vse žrtve so po opravljeni hišni preiskavi naselili v krizno namestitev.

Komentarji (5)

NAŠ ATI JE PRAVO (ni preverjeno)

legalizacije prostitucije tou napraviti pa nede več nikšij problemof !

Marko_10 (ni preverjeno)

... se strinjam. Tako kot v tujini, kjer se od tega plačujejo davki in so dekleta socialno zavarovana in pregledana. Ne pa pri nas ko vodi posel mafija in dekleta delajo pod prisilo za kikiriki.

In reply to by NAŠ ATI JE PRAVO (ni preverjeno)

Gadafii (ni preverjeno)

Policisti v civilu so tukaj fukali zastonj, zato so jih pustili pri miru, dokleč eden od policistov nej faso hudo obliko gonoreje in tu se je potem fse začelo...

In reply to by NAŠ ATI JE PRAVO (ni preverjeno)

čista resnica (ni preverjeno)

če bojo meli dobre odvetnike jim ne morejo nič !
Tu so se izvajali prikriti prisluhi kar pa ni dovoljeno poglejte samo Kanglera na desetine tožb na konci pa toži državo ...

Ajdi (ni preverjeno)

Ge je pa te to v blizini sobote Sobotašinfo?

Starejše novice