Pomurski policisti med kontrolo prometa zasegli skoraj kilogram droge.

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so minuli ponedeljek, malo pred 15. uro v naselju Radenci zaustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi uporabe mobilni telefona izdali plačilni nalog, sporočajo iz Policijske uprave Murska Sobota

Kot dodajajo, pa se je v vozilu nahajal tudi sopotnik, ki je pri sebi imel večjo darilno vrečko. Ugotovljeno je bilo, da se v tej nahaja večja količina vršičkov rastline zeleno-rjave barve, za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo konopljo. 

Policisti so zasegli približno 800 gramov zaenkrat neznane snovi, ki bo poslana v Nacionalni forenzični laboratorij na analizo. Če se bo izkazalo, da gre resnično za konopljo, bo zoper 25-letnika podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, še dodajajo v soboški policijski upravi. 

Zaradi suma vožnje pod vplivom drog odredili še strokovni pregled

Ker je bilo na podlagi postopka za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih substanc ugotovljeno, da obstaja sum, da je 25-letni voznik vozil pod vplivom prepovedanih substanc, pa mu je bil odrejen tudi strokovni pregled.

V primeru pozitivnega rezultata analize odvzetih telesnih tekočin bo tako zoper voznika podan še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Božo (nepreverjen)

To ni ironija, to je naklučje :)

čarni vrag (nepreverjen)

Verjetno je šlo za starega znanca policije.

Gospod policaj (nepreverjen)

To je absurd. Mi policisti pa lahko kadimo dobro ganjo. Snifamo Pa tudi se kaj be se naslo...

Šalabajzer,... (nepreverjen)

,... sva že dva!

lauraas (nepreverjen)

Vse najdejo, zato pa konoplje ni na trgu in zato tako velika težnja po legalizaciji, ker bi potem zasvojenci imeli celoletno zalogo. Tu sadi se manj trave, ker se enostavno najde in te na lahko v nasadu ujamejo. Tudi albanke ni več, ker Albanija mora izpolnjevati pogoje EU.

lauraas (nepreverjen)

Hi hi, "na obalo priplavalo 43 kg marihuane,...", spet zmanjšana zaloga.

lauraas (nepreverjen)

Policija v hišni preiskavi našla 90 kg marihuane + smolo, torej že kopnijo zlate rezerve.

Miloraddodik (nepreverjen)

Pa BAKOVČAR——

Franc Kangler (nepreverjen)

Nic hudega, kleti zrastej nova roba???‍♂️??‍♂️

Starejše novice