Na sojenju za trojni umor tokrat v ospredju očitki o koristoljubju.

Na ptujskem sodišču se je nadaljevalo ponovljeno sojenje Silvu Drevenšku za trojni umor na božični večer 2020 v Gerečji vasi.

Potem ko je obramba doslej skušala dokazati, da je imel obtoženi hude težave z alkoholom, zaradi česar naj se v času krvave družinske tragedije ne bi zavedal početja, so danes razčiščevali očitke o dejanju iz koristoljubja.

Izvedenska mnenja psihiatra, kliničnega psihologa in strokovnjakinje za sodno medicino na prejšnjem naroku niso pritrjevala Drevenškovim trditvam, da je bilo okrutno dejanje posledica psihičnih težav in alkoholizma ter pretirane opitosti na dan dogodka.

Pričala še nepremičninska agentka

Psihiater Peter Pregelj in klinični psiholog Bojan Zalar sta se strinjala, da gre pri njem za mejno osebnostno motnjo, kar pa ni vplivalo na njegovo sposobnost razumevanja posledic strojenih dejanj v času dogodka.

Na današnji narok je bila vabljena še zadnja priča, nepremičninska agentka, ki jo je Drevenšek v času pred dogodkom prosil za cenitev in prodajo hiše in ostalega nepremičnega premoženja, ki je bilo delno v njegovi lasti, delno pa v lasti umorjene partnerice.

Ker se je opravičila zaradi odsotnosti, so prebrali njeno izpoved v preiskavi, oškodovanec, sicer brat in sin umorjenih, pa je nato umaknil predlog za njeno neposredno zaslišanje.

Prodaja zaradi razhoda

Njegov pooblaščenec Daniel Planinšec, pa tudi tožilka Tea Kukovec Belšak, sta prepričana, da je iz izpovedbe nepremičninske agentke nesporno dokazano, da je Drevenšek tri kazniva dejanja umora storil iz koristoljubja.

To naj bi dokazovali tudi trije klici nekaj tednov po dejanju, obtoženega iz pripora, njegove matere in sestre, ki jih je prejela in s katerimi so se pri njej zanimali glede prodaje nepremičnin.

Kot je v preiskavi povedala priča, je bila nad temi klici šokirana. Že nekaj dni pred tragičnim dogodkom se je po več njegovih klicih oglasila pri Drevenšku in mu pojasnila, da je tako zanj kot za partnerko najboljše, da premoženje prodata v celoti, ker bo tako za oba najbolj ugodno in najmanj težav, vendar se morata o tem dogovoriti.

Ko je bila dva dni pred umori pri njemu, se jima partnerka ni pridružila, iz njegovih besed, pa je razbrala, da gre za prodajo zaradi razhoda.

Ali je bil pijan, ni mogla oceniti, je pa dejala, da je bil videti precej jezen, tudi krilil je z rokami in ker sta govorila glasno, je prepričana, da so ju slišali tudi sosedje.

Čeprav je tožilka temu nasprotovala, je sodni senat pod vodstvom Katje Kolarič dovolil, da obtoženi prebere SMS sporočila, ki si jih je s svojo partnerko pisal v drugi polovici decembra.

Z njimi je za razliko od tožilstva skušal zamajati očitke o koristoljubju, saj je partnerko večkrat pozval, da se dogovorita in da pride na srečanje z nepremičninsko agentko, kar je ta zavračala.

Sorodniki le dan po pogrebu umorjenih iz hiše odpeljali vse, kar je bilo vrednega

Zavrnil je tudi očitke, da so njegovi sorodniki le dan po pogrebu umorjenih iz hiše odpeljali vse, kar je bilo vrednega, saj da so zgolj zaščitili premoženje, ki pripada takrat štiriletnemu sinu, v pričo katerega je Drevenšek umoril njegova dedka in babico.

Prav tako je zatrdil, da on in njegova družina nikoli niso želeli priti do nepremičnin, saj da te v celoti pripadajo mladoletnemu sinu.

Kljub temu da so dokazni predlogi v celoti izčrpani, za zdaj še ni jasno, ali bodo morda že na naslednjem naroku, ki je razpisan za 8. julij, izvajali zaključne besede.

Tožilka je nekoliko presenetila z napovedjo možnosti modifikacije obtožnice, potem ko bo dobila prepis današnjega novega zagovora obtoženega v zvezi s SMS sporočili, odvetnik Kac pa je napovedal možnost dodatnega predloga v zvezi z izvedenskimi mnenji, potem ko bo prejel prepis njihovih pričanj.

Komentarji (7)

ena pač (ni preverjeno)

čuza do konca življenja in garaško delo...ta psihič si ne tasluži, da bi sonce niti posjalo na njega ne pa sijalo

.... ..... (ni preverjeno)

To za tebe tudi vala debeli fuknjenec.

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

po sebi sklepaš?

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

pištekov lujzek (ni preverjeno)

V arabskih državah bi že zdavnaj rešili ta "problem". Tu pa se vleče kot kurja čreva.

Joit (ni preverjeno)

Nazadnje de še oproščenii..... eeee teee pa mij sami idemo do njega pa mo ga tak pomali narahiii prst po prst kost po kost... če sodišče nemre določiti kazen, hitro rešimo ....

čarni vrag (ni preverjeno)

Zavrnil je tudi očitke, da so njegovi sorodniki le dan po pogrebu umorjenih iz hiše odpeljali vse, kar je bilo vrednega, saj da so zgolj zaščitili premoženje, ki pripada takrat štiriletnemu sinu, v pričo katerega je Drevenšek umoril njegova dedka in babico.

Ka so Policaji nej zapečatili hišo, kjer se je zgodil umor? To je šalabajzerstvo brez primere. Sorodniki morilca so plenili premoženje žrtev. Mi smo Butalci.

administrator (ni preverjeno)

Meni se Silvo vedno bolj dopade

Starejše novice