Mariborski policisti 39-letnika včeraj prijeli kar trikrat! Storil je roparsko tatvino in nato še dve dodatni tatvini.

39-letni moški je včeraj popoldne v prodajalni v centru Maribora odtujil tri različne artikle, sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za osumljenim in ga kmalu dohitela. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa plača in mu jih želela odvzeti. Osumljenec se je temu uprl, prodajalko prijel za njeno roko, z drugo roko pa jo je prijel za lase. 

Med prerivanjem je prodajalki celo izpulil šop las. Vseeno je prodajalki uspelo zadržati dva ukradena artikla, s tretjim pa je osumljeni peš pobegnil proti Slomškovemu trgu.

Policisti so se nemudoma odzvali na klic in osumljenca na Slomškovem trgu, le nekaj trenutkov po dejanu, prijeli. Pri njemu so našli in zasegli še tretji ukradeni artikel.

Nasilen odziv osumljenca, policija opozarja: Ne tvegajte življenja!

Nerazumno je, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evra.

»Izpostaviti velja pogum in odločnost prodajalke, vseeno pa svetujemo, naj se oškodovanci, če pride do takega nasilnega dejanja, ne izpostavljajo in ne tvegajo poškodbe svojega telesa. Bolje je, da pokličejo policijo, z glasnim vpitjem pa opozorijo okolico na izvrševanje dejanja. Nobena ukradena stvar ni vredna toliko, kot je vredno človeško življenje,« pri tem opozarjajo možje v modrem.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

A to še ni vse ...

Že čez slabi dve uri po opisanem dejanju pa so istega osumljenca varnostniki prijeli pri novi tatvini v drugi prodajalni v Mariboru. Takrat je ukradel za 22,26 evra artiklov

Še dobro uro kasneje pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri artikle v vrednosti 2,82 evra

V slednjih dveh primerih odgovorna oseba ni podala predloga za pregon, zato ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gfhj (nepreverjen)

Zaradi 2 evra ali v drugen primeru 22 evrov se ge nebi cuko

Bad-boy (nepreverjen)

Nej to, ta oseba je ocitno primorana krasti ka si lejko dene kaj v usta ka je jako zalostno.Ali pa je kleptoman, to pa je drugo

tuth. (nepreverjen)

iz cesa to sklepas? ga poznas, si bil zraven? ne nekaj na pamet.

In reply to by Bad-boy (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

jaz mislim da je bil Jure
Na straži stal je Damjan
Zoki pa je vozil

In reply to by tuth. (nepreverjen)

DRR (nepreverjen)

Po mojem si ti bil!

In reply to by tuth. (nepreverjen)

Himmler (nepreverjen)

Kleptomani ne pulijo las.!
Trgovka mi je pa v taki situaciji najbole smešna in naivna. Da san sam prodajalec in dobivlen minimalno plačo in da opažam da je nekdo kaj vkradno, pokličen policijo ali poglednen stran. Nikoli ne veš kakšen je ta človek in za kaj je še pripravljen. Prodajalki bi zato svetoval da za te pare za kaj mora delati naj se ne spušča v take avanture, na konci ona od toga nede nika dobila, lejko pa dosti zgubi in to za tist jeb. minimalac. Resno je glupača!

Letalo??? (nepreverjen)

No , potem je pa vseeno bolje če si plešast🤫🤫🤫

Starejše novice