Neznani storilki pod pretvezo obiska zaradi nagradne igre okradli 83-letnico.

Včeraj, okoli 10. ure, sta neznani storilki obiskali 83-letno žensko na Gosposvetski cesti v Mariboru. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, sta storilki starostnici natvezili, da je kot izžrebanka v nagradni igri prejela nagrado v zdravilišču v Radencih. Gospa je ženski povabila v stanovanje, kjer sta jo ti prepričali, da ji morata izmeriti krvni tlak.

»Med merjenjem sta neznanki postavili stol tako, da je bila oškodovanka obrnjena proti kuhinjskim elementom. Tak položaj sta izkoristili tako, da je medtem, ko je prva merila krvni tlak, druga iz denarnice, odložene v košari na klopi jedilnega kota, odtujila nekaj 100 evrov gotovine,« pojasnjujejo v PUMB.

Neznani storilki sta po podatkih policije, ki ju še išče, govorili hrvaški jezik. Prva, s kratkimi temnimi lasmi, naj bi štela okoli 60 let in v višino merila okoli 165 centimetrov, druga pa je bila stara okoli 20 let in je na glavi nosila svetlo kapo. 

Bodite previdni, ne gre za osamljen primer

Kot dodajajo policisti, so podobno dejanje pretekli teden izvršili 'maserki' podobnega opisa. Zato ponovno opozarjajo vse, predvsem starejše, naj bodo še posebej previdni ob obiskih in naj v stanovanje ne spuščajo neznanih oseb. 

Če že postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo. Vse, ki bi o storilkah in dejanju karkoli vedeli, pa prosijo, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.
 

Starejše novice