Slika je simbolična.
OPOZORILO: Čez dan bo pihal zelo močan jugozahodnik. Ta je ponoči že povzročal preglavice, ena oseba je umrla zaradi drevesa, ki se je prevrnilo na avtomobil.

Jugozahodni veter bo najmočnejši čez dan, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje. Najmočnejši sunki bodo v vzhodni in severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah pa tudi nad 100 kilometrov na uro. Drugod po državi bo na izpostavljenih mestih ter v višjih legah veter dosegal hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro.

Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti, opozarjajo državni meteorologi.

Močan veter po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje preglavice že povzroča vso noč. Na cesti Dravograd Maribor, pri Podvelki, je drevo padlo na vozilo voznika, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik je na kraju nesreče umrl.  

Sinoči, ob 22.13, se je zaradi močnega vetra na cesto Stranice - Vitanje v Zaborku v občini Zreče podrlo drevo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Stranice so podrto drevo razžagali in odstranili.

Tudi v Pomurju ni mirno, saj Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o številnih nevšečnostih zaradi vetra.

 

Ob 2.52 je v RTP Lendava na izvodu VOD GABERJE prišlo do izpada s skupaj 274 prizadetimi odjemalci.

Ob 7.15 je na relaciji Ljutomer - Cezanjevci padlo drevo čez cesto obveščene so bile pristojne službe.

Ob 7.18 je veter delno odkril streho v naselju Beltinci na kraj so bili napoteni gasilci PGD Beltinci, ki so si ogledali kraj dogodka.

Ob 6.22 je v kraju Boreci, občina Križevci pri Ljutomeru močan veter podrl drevo na cesto. O dogodku so bili obveščeni upravljalci cestnega omrežja.

Ob 8.30 je v kraju Sveti Tomaž, občina Sveti Tomaž, viseče drevo ogrožalo objekt. Gasilci PGD Koračice so drevo razžagali in počistili območje.

Ponekod brez električne energije ...

V RTP Slovenske Konjice je ob 0.07 na izvodu VOD Zreče 3 prišlo do izpada električne energije. Brez električne energije je ostalo 134 odjemalcev. Delavci pristojnega elektro podjetja so napako odpravili. V RTP Radenci pa je ob 1.13 na izvodu VOD APAČE prišlo do izpada s skupaj 863 prizadetimi odjemalci.

Težave imajo med drugim še v občinah Vitanje, Slovenske Konjice, VidemSlovenska Bistrica, Ormož in Sveti Andraž v Goricah.

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer, na jugu države pa v torek zjutraj.

Kako je v vaših koncih? 

Fotografije, posnetke ali informacije nam lahko pošljete na [email protected].

Komentarji (4)

prekmurc (ni preverjeno)

Ne vem z ken tou na ARSO mejrijo sobota v sunkaj 52 takši veter je nula...

Laci (ni preverjeno)

Sami paniko med lidami delate nega nekšij gluj nevarnij sunkov prek 100 km./h

fsffx (ni preverjeno)

Zakaj niso šole in vrtci zaprti?Ali želi naša pametna država,da pride do raznih tragedij?So naša življenja manj vredna kot Nemška?

Kageste (ni preverjeno)

Prekmurc, malo bole pogledni. Sunki so prek 80 km/h.

Starejše novice