Za bombni preplah na meji kriva elektronska naprava za obračanje strani z notami znanega ruskega pianista.

Kot smo poročali, je danes prišlo do zaprtja mejnega prehoda Obrežje. Zaradi bombnega preplaha so ga zaprli za ves promet in v obe smeri. Omejen je bil tudi promet na avtocesti do Obrežja. 

Po prvih podatkih naj bi na Flixbusu, ki je vstopal iz Hrvaške v Slovenijo, policisti odkrili eksplozivno napravo. Kovček z bombo so izolirali, moškega pa vklenili. Novomeški policisti so zapisali, da so na delu intervencijske ekipe, zato več informacij niso mogli posredovali.

V dogodku sicer ni bil nihče poškodovan in v vmesnem času so prehod že odprli za vsa vozila.

Zdaj se je izkazalo, da je šlo za lažen preplah. Zakrivila naj bi ga elektronska naprava za obračanje strani z notami, ki jo je imel v torbi znan ruski pianist Andrej Gugnin. 

Naprava z več deli sumljivo podobna bombi z detonatorji

Rusa, ki je svojo izkušnjo zdaj delil na družbenem omrežju, so policisti zadrževali vklenjenega na meji med Slovenijo in Hrvaško. A pravi, da je razumel njihov položaj, saj bi v podobni situaciji tudi sam sklepal enako.

Kot je zapisal, so mu policisti roke pridržali za hrbet in ga vrgli na tla z obrazom navzdol. Brez pojasnil so ga v lisicah, z rokami za hrbtom držali več kot dve uri. 

Ločeno so zaslišali tudi njegovo dekle, ki ga ni smela videti. Obrnila se je  na rusko veleposlaništvo v Ljubljani, kjer pa so pojasnili, da ne morejo storiti ničesar, saj policija ne daje pojasnil. 

Naprava za pregledovanje na varnostni kontrolni točki je v njegovi torbi, kot kaže, zaznala nekaj, kar je bilo videti kot bomba, vključno z detonatorji. Ker policija prtljage ni smela odpreti, je strahove o bombi lahko razblinil šele strokovnjak, ki so ga poklicali iz Ljubljane. Ta je ugotovil, da gre za napravo Airturn 105, ki jo pianist uporablja pri svojem delu za obračanje listov z notami. Gre za napravo, podobno pedalu, ki ob pritisku na zaslonu obrne list z notnim zapisom.

Pianistu opravičilo, kava in pojasnilo

Gugnin je ob tem opozoril svoje kolege glasbenike, naj tovrstne pedale nosijo samo v torbah in se tako izognejo podobnim neljubim incidentom.

Dodal pa je tudi, da so se mu policisti ob koncu opravičili, mu prinesli kavo in bili zelo prijazni. Na osnovi fotografije iz rentgenskega aparata pa so mu tudi pojasnili, zakaj je prišlo do pomote oziroma v čem se je sploh skrivala podobnost.

Komentarji (29)

čarni vrag (ni preverjeno)

Vsaka čast butalskim policajem, ki ne ločijo pianista od terorista. Pa še po nepotrebnem so z njim grobo in nečloveško ravnali. Še dobro, da ga niso ustrelili. Mogoče so preveč gledali filme o ameriških policajih, ki so recimo ustrelili 12 letnega otroka, ki se je v parku igral s plastično pištolo.

Gost... (ni preverjeno)

In tij ga loces, ker njemi na celi pijse sto je, bravo, saka ti cast. Najbokse ka bi ga lepo prosile ka se doj leze pa ka se san vklene z lisicame...cistak prav so napravile, bravo...je pa bil en podoben primer v nemcije, malo presti na fb strani od toga rusa, keri mimo grede ne pluvle po nasi policije....aja mogoce pa ne razmis angleske.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem zakoj bi on pluvo po naši policiji, če pa oni sami pluvajo po sebi.

In reply to by Gost... (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Ja, tebe de trbelo tan zaposliti. Ker si očitno pameten kak vsi strokovnjaki toga sveta... Ampak seveda te, kda so ti vsi podatki znani. Po vojni je pač lejko sakšen general. Ti si pa še posebej rad...

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

1122334455 (ni preverjeno)

marš nazaj v Ormož

In reply to by Hmmmmmm (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Vutro. Rikverc v Ormož je preci duga pot. Zaj iden rajši spat... Lejko noč, pa čim menje nočnih mor - torej rdečih zastav ;D

In reply to by 1122334455 (ni preverjeno)

EMIL S. (ni preverjeno)

Spet duševna hrana za nas plebejce. Cel jebeni dan, od ranega jutra do 24ur Zvečer, Odmevov, itd... nas bodo futral s preverjenim FAKE BREAKING NEWS "izrednim stanjem za en dan"!
Klasični Deep-State spin, da na prvi delovni dan po praznikih ni treba režimskim medijem poročat o Štromajerjevih umazanih živalih oz. da MSM družbenopolitične ustvarjalce zaposlijo z obrabljeno in debilno BOMBA stično zgodbo (ker, če ni bomba je pa beli prah v kuvertah) s katero bodo preusmerili pozornost raje stran od nesramnega, privilegiranega debelinkota, ki hkrati predstavlja esenco te leve salonske navlake.

In ob koncu dneva....je Šarec and Company nedotaknjen kot regratova lučka po viharju! Deep-State sit, raja nafutrana!

blekota (ni preverjeno)

Zdaj pa lepou še ednouk po slovensko napiši, brez ka bi se vö meto s temi angleškimi preseratorskimi izrazi.

In reply to by EMIL S. (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Ja, za Janšo je glavna novica toga časa ka je eden s SDja objavo citat iz enoga najbole znanih filmov vseh časov. Pa še ozadje na sliki je bilo filmsko... Super. Pa san nej niti SDjevec, niti SDSovec, pa kda san čul stavek, san včasik znal o kon se ide... Tak kak sakšen, šteri ma IQ višji od sobne temperature. Za Janšiste pa je to top afera... Sigurno bole važno kak ka je en mejni prehod bil pol dneva zaprejti... Vas ovc pa rejsan nemre nišče resno zeti.,..

In reply to by EMIL S. (ni preverjeno)

1122334455 (ni preverjeno)

A so ti tablete popustile
predlagam ti da vzameš trojno dozo

In reply to by Hmmmmmm (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Nemo trojne doze gemo - to je več kak ti gemleš...

In reply to by 1122334455 (ni preverjeno)

nihče (ni preverjeno)

V bolani deželi SLOVENIJI je to vse možno nič novega.

Gost... (ni preverjeno)

Te pa odje*i v nekso drujgo derzavo...cist prav so napravile, se rus se s ten strinja, ali nej, vij bedako pa samo modrujete. Ce policaji kaj delajo je nej vredi, ce jih nige ne vijdes je nej vrede, ka bi te tij rad?! Samo ainfate znas, bi te rad vido kak sposoben si tij.

In reply to by nihče (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Saj ne moreš verjeti kakšne policaje imamo na tej naši meji. Grobo so aretirali in vrgli na tla koncertnega pianista Andreya Gugnina. Ta ima svojo spletno stran https://gugnin.com/ , kjer bi se lahko gospodje policaji prepričali o tem s kom imajo opravka in da je neverjetno, da bi znani koncertni pianist hodil okoli z bombami. Gotovo bi jim tudi povedal za spletno stran kjer lahko takšno bombo kupiš. Če bi si malo ogledali njegovo spletno stran, bi videli da gre za umetnika, ki nastopa po celem svetu, med drugim v Švici, Izraelu in V. Britaniji. Ne vem, če se kdo zadeva kakšno škodo so ti policaji napravili mednarodnemu ugledu naše države. Na drugem koncu države neki norci postavljajo nekakšno iz lesa zbito strašilo, ki bi naj sramotilo predsednika ZDA Trumpha. Izgleda da bi radi postali druga S. Koreja.

Dostojevski (ni preverjeno)

Ker svetovno znani pianisti se ponavadi z Flixbuson vozijo

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

komunist lojz (ni preverjeno)

takšno napravo je naša udba zmontirala na avion
ki je potem padel z neba in kjer je ostala živa edino stevardesa Vesna

1122334455 (ni preverjeno)

točno tako
Živa je ostala točno zaradi te naprave

In reply to by komunist lojz (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Ka zna policaj ka je klavir.

Markod (ni preverjeno)

Vsaka čast, rajši xkrat lažni preplah, kak enkrat resni. Tudi rusi in podobni se morejo naučiti

Markod (ni preverjeno)

Vsaka čast, rajši xkrat lažni preplah, kak enkrat resni. Tudi rusi in podobni se morejo naučiti

gasilec lojz (ni preverjeno)

če bi eksplodirala ta naprava bi mi potem odklopili akumulator

1122334455 (ni preverjeno)

Seveda DF glavo na pen pa vkraj vsečti.

čarni vrag (ni preverjeno)

Če bi policaji vezali in po tlej metali kašne migrante iz Alžirije, bi se včasi oglasile nevladne organizacije in zahtevale ukrepanje proti policajon. Zdaj ka so policaji zaradi nestrokovnosti napravili škandal, pa se nihče ne oglasi. Očitno je šikaniranje belcev dovoljeno.. Pa še dve uri mu niso povedali zakaj so ga zvezali. Tu gre za hudo kršitev človekovih pravic, saj bi mu morali povedati zakaj so mu odvzeli prostost. Da o strokovnon znanji policajev ne izgubljamo besed. Sicer pa se v Sloveniji dogajajo stvari, ki jih ne more razumeti človek pri zdravi pameti. Preko izredno slabo čuvane meje k nam prihajajo migranti, med njimi tudi teroristi. Večina brez dokumentov. A jih policija sprejema kot najdražje goste in jih vozi v azilne domove, kjer se lahko prosto gibljejo. Medtem pa na mejnih prehodih šikanirajo ljudi, ki imajo dokumente in legalno vstopajo v državo.

1122334455 (ni preverjeno)

a so ti tablete popustile
Marš v apoteko da jih dvigneš
Danes delajo samo do 12 h

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

BRAVO čarni vrag (ni preverjeno)

Eden redkih na ton portali ka pametno in normalno razmišlja, vse ostalo ali je bolano ali pa tak noro.
Živela komumistično - levičarska vzgoja v Sloveniji, s katero ste dejansko pripelali v RIT ali RIP

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Čuj ti bimbo! Če ne veš napisati kaj pametnega, ne smeti po forumu!

1122334455 (ni preverjeno)

sem ti rekel da gnes dela apoteka samo do 12h
tak boš pa brez tablet do ponedeljka

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Vinarium (ni preverjeno)

In srečno novo leto zamazane živali.....

dr (ni preverjeno)

Najlažje bi bilo ga vprašati kaj to ima, po tem pa fala lepa lahko greste naprej.
Samo sela horda policajev je bila pametna, in maltretirala ljudi brez veze.

Starejše novice