Pomurski policisti so pred dnevi ustavili romunska državljana, ki so jima zasegli večjo količino ur in nakita. Vrednost teh po nestrokovni oceni znaša približno 200 tisoč evrov.

Policisti PP IU Murska Sobota so 5. aprila 2021 na kontrolni  točki v Dolgi vasi na izstopu iz države zasegli večje število ur in   nakita, za katere državljana Romunije nista posedovala nobene dokumentacije. Z zbiranje obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bilo več kot 600 kosov ročnih ur in več kot 700 kosov nakita odtujeno v Franciji iz zlatarne, in sicer v času od 3. do 5. aprila.

»Po nestrokovni oceni vrednost zaseženih predmetov znaša približno 200 tisoč evrov. Odtujene ure in nakit bodo vrnjeni oškodovancu. Zaradi utemeljenih razlogov  za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, bo zoper 24 in 33-letna državljana Romunije podana kazenska ovadba, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Državljan Romunije, ki je vozil osebno vozilo, ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Izrečena mu je bila globa, vozilo pa je bilo zaseženo,« so sporočili iz PU Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bosanaci (nepreverjen)

kurir rs/crna-hronika/3667343/carina-zaplena-zlato-strezimirovci-krijumcarenje

Starejše novice