Medtem ko Andrej Šiško v policijskem pridržanju čaka na zaslišanje pri preiskovalnem sodniku, je bil domnevni sostorilec in podpredsednik mariborskega SDSovega podmladka Matej Lesjak že včeraj izpuščen.

Pridržanje člana Slovenske demokratske demokracije Mateja Lesjaka ni potekalo pred kamerami, v mariborskem odboru SDS pa o svojem članu danes niso želeli govoriti. Tudi tisti člani mariborskega SDS, ki naj bi Lesjaka sami pripeljali v stranko, so nam danes po telefonu zatrjevali, da Lesjaka zares dobro niti ne poznajo.

Preiskava je trenutno osredotočena predvsem na prvo osumljenega Šiška, zato tožilstvo Lesjakovega domnevnega sostorilstva ne obravnava prednostno. Kljub temu si tožilstvo prizadeva, da bi zoper dvojico izpeljali enotni postopek.

»Bo pa normalno stekel postopek tudi proti njemu. Jaz mislim, da glede na to, da so stvari povezane, bomo upam, če bo to seveda možno, poskušali sprovest enoten postopek,« je danes povedal višji državni tožilec Darko Simonič.

Na posestvu Mariborčana, kjer je potekal shod, našli konopljo

Del istega postopka pa verjetno ne bo lastnik odmaknjene hiše v bližini Janhove nedaleč stran od Apač, kjer je bil postroj tudi organiziran, čeprav naj bi policisti tu našli tudi pol kilograma prepovedane droge konoplja. Po naših informacijah je omenjeno posestvo v lasti Mariborčana.

Domačini mislili, da napis varda vabi na rojstni dan

Prizorišče sobotnega postroja je precej odmaknjeno in bilo v soboto označeno z napisom »varda«. To so opazili tudi domačini, a predvidevali, da gre za priimek nekoga, ki bi tam praznoval svoj rojstni dan.

Gre namreč za priljubljeno prizorišče rojstnodnevnih zabav. Pogosto naj bi ga obiskoval tudi Andrej Šiško.

Komentarji (25)

Burak (ni preverjeno)

Kot vedno SDS.

kuna (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj, ne nabijaj in ne serji po portalu brezveze.
Če gre karkoli narobe je kriv SDS. Vsaj po tvojem. Da se razumemo, ne zagovarjam SDS. Niti malo.
Mi pa gre na jetra, vsesplošno obtoževanje brez osnove!

Če pa dobrovoljni Židan, reče, da bomo spremembe občutili vsi, in med navednicami to pomeni : "da se primite za denarnice", ker vam bodo "legalno pobrali" še tega nekaj malega, kar vam je ostalo, pa je OK?
Zakaj se je to zgodilo ravno v času potrjevanju ministrov? Zgolj naključje?
Jaz bi rekel, da ne.
Naključja ne obstajajo.
Če pa že, so sila, sila, sila redka.
Če želiš vladati brez podpore zaledja, si moraš ustvariti sovražnika.
V tem primeru pa je Šiško "prvi potrjen minister".

In reply to by Burak (ni preverjeno)

DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

Janševec ne bluzi. Tvoj bogec puklasti Kim, kot mu nekateri pravijo, je Slovencem zelo veliko pobral z zakonoma ZUJF in ZPIZ -2, da o ostalem ne pišem. Da je pri tej svinjariji bil zraven visok predstavnik SDS, je dokazano, medtem, ko je tvoje pisanje samo SDS bluzenje. Sem poslušal na tv Branka Grimsa , kako je na veliko lagal, da je Šiško povezan z Zvezo borcev. Kako lahko človek tako na veliko laže??? Za take laži moraš verjetno biti rojen, ker težko verjamem, da se da to naučiti. Dobil bo on za vse svoje laži božjo kazen. Zdaj se je pokazalo, s kom je bil Šiško v resnici povezan. kAJ NIMAŠ NITI TOLIKO PAMETI, DA BI VSAJ EN KOMENTAR NAPISAL S SVOJO PAMETJO IN SVOJIMI BESEDAMI??? Neprestano Janšisti ponavljate besede svojeda vodje, ki jih je kje zapisal ali izrekel. Res nisi sposoben s svojo glavo misliti???

In reply to by kuna (ni preverjeno)

kuna (ni preverjeno)

Burak-debeli fuknjenec,-pijančkar-nenazadnje pleničkar, skratka tisočera osebnost.

Torej pleničkar-čas je, da ti ta stari ali pa skrbniki menjajo plenice, ker si se posral in ti je steklo po jajcih.
Ja, tudi jaz bi bil nervozen na tvojem mestu. Z usrano ritjo.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

kuna (ni preverjeno)

Kak kaj teta shiza?

In reply to by DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Gnes si ga bom opet meria, 22 cm nije malo,,Kuna leiko mi ga prideš držati

In reply to by kuna (ni preverjeno)

kuna (ni preverjeno)

Veš, kaj je tvoj problem?
Separacija. Roke ti preveč letijo.
Namesto ene dvojke vidiš dve. Res je hudo.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

DF (ni preverjeno)

Gnes si ga bom opet meria, 22 cm nije malo,,Kuna leiko mi ga prideš držati

In reply to by kuna (ni preverjeno)

busybee (ni preverjeno)

BELE MIŠI TUDI VIDIŠ??

In reply to by DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

lhlfshdfljkasdhf (ni preverjeno)

To ka pa majmuni iz SDS nabijajo kak za ten imbecilon Šiškojon stoji zveza borcev pa te ne mouti? Kakšen bolezni vse moreš meti v glavi ka takše stvari izjavljaš? Te gda pa okostnjak iz omare spadne, kak skoraj vedno gda je pouleg SDS pa vse tiho. Isto zdaj, isto z ovimi mafijskimi krediti..... Gda SDS obtožuje vse povprek brez osnove in na redno primitiven način pa san te nej zasledil ka bi se gor proso?

Ges edino mislin, ka so Janša pa njegivi maloumni podrepniki čemerni na Šiškoja ka jin je prevzel primat najbole zabitoga kriminalca in propaloga politika. Janša je v tisto svojo paravojsko pred čason glih tak potegno vse bebčke ka so njemi prišli po roko z ovin degenerikon Vojetom na čeli..... pa njemi je iz tistoga nej grato niti medijski bum niti nika drugoga čednoga. Šiško ga je zdaj posro na cejli črti pa so esdeesovci cejlo cisterno žuča na njega zlejali ka jin je idejo fkradno pa jin pokazo ka so nej oni največji luzeri na desnici. Dokazo jin je ka obstajajo še večji luzeri od njih.

Te pa majo muda kvasiti ka prej zveza borcev stoji za Šiškojon. Gda san gnes Grimsa vido kak so ga v faco pokazali gda je buče odavo sam mislo ka je direkten prenos iz kakše umobolnice.

In reply to by kuna (ni preverjeno)

kuna (ni preverjeno)

lhlfshdfljkasdhf-tujec-pleničkar?
Še enkrat, boli me za SDS.
kdorkoli je v ozadju, je menjal način sprtja Slovencev med sabo.
Niso več zanimivi partizani, okupatorji, domobranci, borci, komunisti....
Skoraj 30 let so vladale obstoječe notranje razprtije. Vsi, čisto vsi so imeli hasek iz tega.

Zdaj pa se je pojavilo nekaj čist drugega. Ustvarili so novega "sovražnika".
In to drugo je več kot priročno in najbolj koristno trenutno vladajoči koaliciji-rešiteljem naroda in "zaščiti Ustave". Brez njih "ni mogoče rešiti-odstraniti tega problema". Samo oni in nihče drug. Ampak to stane.
Primite se za denarnice!

In reply to by lhlfshdfljkasdhf (ni preverjeno)

Hmmmmm (ni preverjeno)

Ges bi te pa samo pito, što na ton sveti je začo delati sebi reklamo z blatenjon druge strani? Janša! On je povzročo, ka so vsi desni za vse krivili oz. še zaj krivijo Kučana, vsi levi pa posledično za vse krivijo Janšo. Prvo trbej pod svojo preprogo pospraviti... In ja, če je tou vardo organizejro med drugin član SDSa, je što kriv? Vse je prišlo kak bumerang. Najprlej za vse kriviti leve pa zvezo borcov, na konci pa se izkaže, ka so sami to organizejrali.... Sicer pa san itak nej presenečeni. Nej je nekšen mladi SDSovec kak predsednik odbora za obrambo že lani ščel ustanoviti nekšno vojsko?

In reply to by kuna (ni preverjeno)

lauraas (ni preverjeno)

Evo, marihuana je vsestransko nevarna!

Jezek teka teka (ni preverjeno)

Pomladek sds na travci njihov vodja veliki osamosvojitelj,resitelj slovencev kim jansa un pa na koki kot 90% parlamenta saj si clovek nemore drugace razlozit potez ki jiv pocnejo vse vlade v 20 letih.

Ograček (ni preverjeno)

Vsi so tam v parlamenti isti in to že od osamosvojitve države. Vsi so isti lopovi,lažofi,kradljivci in vsi gledajo samo za svojo rit in tako bo ostalo,dokler bo Slovenija...

Janez Komunist (ni preverjeno)

Če naslednja vest o Šiškovem kalifatu ne bo govorila o tem, da so Šiška in njegove privržence priprli, bom smatrala, da se je v državi zgodil puč: med pisanjem je prišla novica, da je Šiško priprt. Pred dvema tednoma so nas prepričevali, da ima policist pravico, da samostojno oceni, ali so kubanski plesalci nevarni za državo, zdaj pa nas spet prepričujejo, da policija nima vzvodov, da bi prijela te teroriste vajence. Poleg tega televizija, ki jo morate gledati, če vam je kaj do resnice in domovine, vodji omogoči izjavo, da je paravojaške sile pravzaprav organiziralo – Združenje borcev. Po že ustaljeni metodi obtoževanja trenutnega sovražnika za vse tisto, o čemer vodja in njegovi fantazirajo, da bi lahko storili, vendar si ne upajo, kot tudi za tisto, kar si upajo početi, so spominska partizanska zborovanja razglašena za nezakonita, vsa druga zborovanja v uniformah in z zastavami pa ne. Po tem izpadu bi lahko pomislili, da šiškovci samo preusmerjajo pozornost za ceno majic, ki so jim jih kupili. Po zaslugi "fotošopovske" glamurizacije in nekaj več okrasnih obrob druge paravojaške organizacije že leta ne skrbijo več ne policije ne drugih državnih organov. Da je danes vse to videti drugače, je rezultat dveletnega delovanja medijev SDS, ki so nekaznovano uvedli najhujši sovražni govor, kar ga je bilo mogoče slišati po vojni v Evropi, in ki uporablja osnovni goebbelsovski propagandni model, vendar začinjen z domačo vulgarnostjo, z dodatkom trumpizma – neumne, neprikrite in predrzne laži. Morda res ne obstaja zakonska podlaga, da bi država prepovedala delovanje tega aparata za proizvodnjo nasilja: če je tako, bi bil referendum z jasno formuliranim in preprostim vprašanjem morda dobra rešitev.

Medtem je nekaj kapitalistov v pravem trenutku sprožilo histerijo in doseglo zahtevo po izrednem zasedanju parlamenta. To se doslej ni zgodilo niti zaradi naše menda največje težave – beguncev. Jasno je, kaj njim ustreza: pokorna država z globokim žepom pa v nebo vpijoča laž, da tedaj, ko so oni zadovoljni, zaposlujejo. Z drugimi besedami rečeno, briga njih za druge državne instrumente, socialno državo in splošno dobrobit. Nova 24TV, Janša in kapitalisti imajo enako navado obtoževanja najmanj verjetnega krivca: parlamentarna levica torej škodi delavcem s tem, ko zanje zahteva pravice in plače, skratka spodobno življenje.

Za mnoge še misleče je ta trenutek prezasičen z lažmi, nelogičnostmi, norim sovraštvom in pljuvanjem, in to lahko vpliva tudi na nekatere od tistih, ki sicer niso vajeni razmišljati. Ta kanček upanja ni zanesljiv in ni nujno učinkovit proti državnemu udaru, ki se že nakazuje. Pa vendarle ne bi smeli zamuditi niti ene možnosti, da pokažemo na popolno absurdnost besed in dejanj, ki izhajajo iz njih. Nevarnost trenutka je prav v tem, da besede postajajo realnost.
Pred dvema tednoma so nas prepričevali, da ima policist pravico, da samostojno oceni, ali so kubanski plesalci nevarni za državo, zdaj pa nas spet prepričujejo, da policija nima vzvodov, da bi prijela te teroriste vajence

Zagovarjanje obsceno rasistične naslovnice Demokracije kot svobode izražanja je en tak izziv za tiste, ki še ne razmišljajo. Statistike so neizprosne: v daljšem obdobju so bila na nekaj čez tristo posilstev zabeležena le štiri taka, pri katerih so bili storilci tujci (pa ne begunci). Po vodebovski algebri pomeni to več kot 20 odstotkov, in če se pri tem niste nasmejali, vam ni več pomoči. Begunci posiljevalci so tu preprosto izmišljeni. Celo če stvari ne bi bile tako očitne, obstaja zelo preprost način, da odkrijemo resnico: Slovenci, nehajte posiljevati Slovenke in druge državljanke! Tako bo statistika končno tako poenostavljena, da bo povsem jasno, kdo pravzaprav (ne) posiljuje. Če so slovenski moški nagnjeni k uspehu, služenju denarja, političnemu boju, elitnemu kuhanju, vzklikanju priseg, vihtenju sekir in drugim ekstremnim športom, zakaj ne bi na kakšni jasi v en glas izgovorili prisego, da nikoli ne bodo fizično napadli, nadlegovali in trpinčili, zlasti pa da ne bodo nikoli posilili ne ženske ne otroka? Za to je potrebnega neprimerno manj napora, konkurence pa ni nobene. Zakaj tisti, ki so prisegli, potem ne bi nosili kakšnega znaka, pentlje, gumba, značke, da bi vsi videli, da pripadajo junaškemu rodu moških, ki so se odrekli nasilju? V ZDA, Kanadi in Avstraliji tisti moški, ki pripadajo temu gibanju, nosijo belo pentljico. In potem bo mogoče razpravljati tudi o ženskem (in tudi o otroškem) nasilju nad moškimi, ob vsej možnosti, da se razprava konča enako bedno kot demonizacija beguncev. Do takrat pa ni nobenega dvoma, da je posiljevanje privilegij in posebna pravica domoljubnega moškega, ki samega sebe že ne bo omejeval pri nobenem ogabnem dejanju – laganju, pljuvanju, žaljenju, nasilju vseh oblik. In vse dokler končno ne bo izvedena smiselna akcija, ki bi dokazala dobre lastnosti, ki jih je mogoče povezati z domoljubjem, slednje za nas ne obstaja. Pa tega ne bi bilo težko izvesti: predstavljajte si denimo skupine žensk, ki moške pred parlamentom, vojašnicami, stadioni, gospodarskimi zbornicami, bankami pričakajo s transparenti proti nasilju, ki jih, ko odhajajo z dela, prosijo, naj se v njih predrami razum, ki z letaki v rokah zvonijo pri vratih ... Ničelna toleranca do nasilja in zlasti posilstva, ne glede na to, kakšnega porekla je storilec, ruši to ogabno zgradbo, zlepljeno z izpljunki in slino, ki jo že dve leti gradi medijski imperij SDS. In da se jo porušiti z mezincem!
Nevarnost trenutka je prav v tem, da besede postajajo realnost

Če bi se kaj takega zgodilo, bi res rada videla, koliko klenih moških bi si upalo tabu nasilja in posilstva razglasiti za akcijo frustriranih militantnih feministk. Koliko bi si jih upalo trditi, da je nošenje orožja človekova pravica, ali človekove pravice neenako deliti na pravice beguncev (veliko manjše) in domačinov (veliko večje)? Samo ta en ukrep bi ozdravil bolne ume od še več norih idej, zlasti pa od tiste najbolj nore – da domoljubi ščitijo "naše" ženske in otroke pred begunci, medtem ko jih sami mlatijo in posiljujejo, kot sem jim zljubi. Ne nazadnje, mar ni Cerkev tista, ki bi morala nastopiti prva in se truditi čim širši krog ljudi prepričati, da je posilstvo grozljiv zločin in da je nasilje človeka nedostojno dejanje?

V tem smislu je obscena in rasistična naslovnica še bolj nora od šiškovcev, saj še hitreje vodi bodisi v popolno brezumje ali pa nas vzpodbudi, da se zaustavimo na robu prepada, sami izberite!

Seveda obstajajo razlike v kulturi in vedenju, vendar te pomenijo privlačnejšo stran življenja na našem planetu. V srečnejši prihodnosti bi lahko beguncem ob sprejemu pri vstopu v Slovenijo ali prehodu skozi njo dali pisna in ustna navodila, med katerimi bi bilo tudi obvestilo, da morajo tukaj vsi moški priseči, da do žensk in otrok ne bodo izvajali nasilja in da ne bodo posiljevali. Vse drugo, kar prinašajo in bi radi dali, je dragoceno. V laični državi je število ver nepomembno, ker je vera osebna stvar – kar je idealno za sodelovanje med cerkvami. Toda veliko bolj pomembno je, da bi tak tabu omogočil svoboščine, o katerih zdaj ne moremo niti sanjati, ker bi izostril občutek za državljansko vedenje in etiko, ker bi osvobodil ljubezen, ker bi zmanjšal strah. In spremenil bi posameznike, kar je morda najbolj pomembno. Vrnil bi pomen besedam, načinom prepričevanja, dvorjenja, logike, taktike mirnega urejanja medčloveških odnosov. Če ste se sposobni z nekom sporazumeti in se zavedate svoje moči, da se vzdržite, zakaj hudiča potem potrebujete sekiro, kapuco in vreščanje na nekem travniku? Odporni na neumnost in samozavestni boste imperialno medijsko laž zavrgli kot cigaretni ogorek ... Vendar boste ogorek, enega najhujših onesnaževalcev, previdno pobrali in ga odvrgli v temu namenjen koš za smeti.

Svetlana Slapšak

Tujčić (ni preverjeno)

Na hitro sem preletel; je kaj omenila Janšo? Slapšak v Većeru in Jež v Delu ne moreta napisati članek, če ni Janša omenjen.

In reply to by Janez Komunist (ni preverjeno)

DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

Se vidi iz tvojega zapisanega, da si prava Janševa ovca. Nimaš tako velike možganske zmogljivosti, da bi prebral celoten komentar. Da bi ga pa razumel je FATA MORGANA. Tvojo " veliko možgansko zmogljivost " dokazuje tudi tvoj komentar, kjer si v dveh vrsticah zapisanega napravil veliko slovničnih napak. Sami " geniji " ste pri Janši.

In reply to by Tujčić (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

DF gnes te trebam da mi ga pridržiš,
i nemoj da se ti tako ruke tresu kao prošli put
Merio ga budem ob 17 sati kad vručine mine

In reply to by DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

Zgvv (ni preverjeno)

Jansa in sds je top groznja sloveniji.
Jaz osebno sem po dusi demokrat, ampak se na veliko izogibam stranke sds in janse.

Na portalu 24ur je vecino komentarjev za janeza in proti ostalim, pisejo posamezniki eni in isti, ki so sds klan.

Sds in jansa je najvecja mafija slovenije.

DEBELI FUKJENEC (ni preverjeno)

To so plačani komentatorji! Na več portalih. Tudi na tem jih je nekaj.

In reply to by Zgvv (ni preverjeno)

maček (ni preverjeno)

ŠIŠKARIJADO JE PODPIRALA ZVEZA NORCEV za tekovine NOB,, Sigurno so tam tudi dobili oružje

revival (ni preverjeno)

Tožilec: bomo upam, če bo možno, bomo poskušali..... Ka ma osnovno šoulo končano?????

Stop za srbosl… (ni preverjeno)

Bravo stisko,bravo Janša,smrt komunizmu,živela Slovenija živeli izvorni Slovenci,stop srboslovenija,gremo naprej

Slovenijo slovencem (ni preverjeno)

Bravo-komentator stop za srboslovenijo-tukaj je Slovenija in tukaj Slovenci živimo z našo dolgoletno tradicijo-sporočilo vsem izdajalcem in njihovim pomagacem-konec je Jugoslavije, morilec Tito je hvalabogu crknil-spokajte iz naše Slovenije nazaj na jug-nikoli niste bili in ne boste Slovenci, vašo bratstvo in jedinstvo si z vašim podganjo-izdajalski morilcem Josipom brozom Titom enostavno vtaknite v rit in raus-marsieren nazaj v beograd-vašo novo meko.....slovenija-slovenci-slovenski jezik-slovensko-nikoli ne pozabimo svoje izvorne zgodovine-s skupnimi močmi naprej -veliko nas je in dovolj nas je-pozdrav iz marburg ad drau.

Starejše novice