Fotografija je simbolična
Policija preiskuje grožnje s smrtjo Janši in Toninu.

Policija je začela zbiranje obvestil o pošiljkah z grožnjami s smrtjo, ki sta jih prejela premier Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin, in odkrivanje možnih storilcev, so pojasnili na policiji.

Pošiljke z grožnjami in priloženim nabojem sta sicer dobili še dve poslanski skupini in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Policija preiskuje zavržna dejanja

Kot je v izjavi za medije pojasnil vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Stojan Belšak, policija obravnava dogodek po 135. členu kazenskega zakonika. V skladu s tem so na posamezne naslove že poslali kriminaliste, s ciljem, da bi ta »zavržna dejanja preiskali in zagotovili varnost tako najvišjim predstavnikom kot tudi vsem drugim državljanom Republike Slovenije«, je dejal Belšak.

Več oseb prijelo pošiljke z grožnjami

Pregon za takšno kaznivo dejanje se po njegovih besedah začne na predlog, policija pa je za zdaj še v fazi pridobivanja teh predlogov. Nekatere predloge je policija že pridobila, ker pa je bilo takšnih pošiljk več, bodo z osebami, ki so bile ogrožene, opravili razgovor in poskušali pridobiti njihove predloge za pregon, je še pojasnil Belšak.

Zaporna kazen dveh let

Takšno kaznivo dejanje se lahko sicer kaznuje tudi z zaporno kaznijo dveh let. A kot je opozoril Belšak, je odkrivanje teh dejanj kompleksno.

»Običajno so to anonimne prijave, pri katerih je treba zbrati zelo veliko obvestil in izvesti dodatnih kriminalistično-tehničnih opravil za odkritje teh storilcev,« je pojasnil.

Po njegovih besedah je policija za zdaj še v začetni fazi zbiranja obvestil, zbirajo določena dejstva, ki bi jih lahko pripeljala do možnih osumljencev. Ali gre v vseh primerih za istega osumljenca, za zdaj še ugotavljajo.

Pošiljke poslane na domači naslov

Janša in Tonin sta v petek prejela pošiljki z grožnjami s smrtjo, pismom pa sta bila priložena strelna naboja. Janši so poslali tudi fotografiji, na katerih so bile na njegovem obrazu in obrazih ožjih družinskih članov narisane tarče. Pošiljki sta bili naslovljeni na njun domači naslov. Po poročanju spletne Demokracije pa je pošto z enako vsebino prejel tudi Jelinčič.

Pred tednom dni pa sta po poročanju medijev k Toninu prišla neznanca, ki sta se izdajala za delavca telekomunikacijskega podjetja. Njegova soproga je zaradi sumov reagirala, ob tem pa se je izkazalo, da je ta dva človeka policija na enem od sredinih protestov pridržala zaradi napada na policiste.

A kot je danes dejal Belšak, so v danem primeru ugotovili, da življenje družine oziroma varovane osebe ni bilo ogroženo in naj bi šlo za naključni dogodek.

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Pošiljke so prejeli le in zgolj "desnosredinski voditelji". Torej , razlagi sta dve : da desni pošiljajo pisma desnim in sredinskim (j...... samega sebe), ali pa da so to poslali levi. Zelo zanimivo pa je da so podporo desnim v bran stopile sosednje države-voditelji in obsodili tako ravnanje. Pričakuje se pa, da bodo v levi opciji to svojo podporo izražali v EU kot pritisk na "ljudstvo" in Sofija bo vsa hapy.

nihil (nepreverjen)

90% ka je false flag op, do volitev de še pestro, je pa to zadenj pv mandat JJ, zoomeri/milenijci ga nedo volile ker jih ne nagovarja, sds retorika pa vrednote njim smrdijo, njegova volilna baza pa pomale mujra. Mislo je ka de to s svojimi trobili obrno pa je je v bistve sam sebe v koleno strelo s tem..... e moj janez...saj nej ka je nesposoben ale ka či se z vsejmi grdo gleda, te pa je kak je.

In reply to by tuncika

jashajasha (nepreverjen)

Jaz lahko z dopusta tudi sam sebi napišem razglednico!!

In reply to by tuncika

Talibanski Islamisti (nepreverjen)

Dali zna slovenska Politika da zatvori u zatvor po kazenskem zakoniku sve "muslo-islamiste" i matirati Muslimane
alo/vesti/politika/548964/seselj-u-svom-stilu-muslimani-prave-crne-liste-ali-srbija-jednim-potezom-moze-matirati-sarajevo

In reply to by tuncika

www (nepreverjen)

Kak prozorna poteza. Tau je veliko vodja kar razposlau san z namenon preusmerjanja pozornosti od celoga kupa afer prejšnjega tedna. Afere se kopičijo, vlado pa podpirajo samo še najbole zagriženi sekraši.

someone1 (nepreverjen)

Afere se kopčijo edino na zablojeni levi politični opciji. A tisto z odstopom Šarca ni afera, pa laganje v obraz vsem s 14 let starim posnetkom, ki je pozneje še nespretno zmontiran. Levičarji bedaki ste, ker ne vidite, kam vas vodijo vaši ljubljeni političari. To ka vidite desne politike je samo znak, ka ti delajo, vaših ne levičarjev ne vidi nihče niti vi najbolj zagriženi komunistični socialisti.

In reply to by www (nepreverjen)

jashajasha (nepreverjen)

No, someone1, naštej mi vsaj tri dosežke ministra Vizjaka,
pa potem se jemlji za njega gor!

In reply to by someone1 (nepreverjen)

MunicijA (nepreverjen)

Tou je ove metke razposijlo ka so njemi iz 92 leta gor ostali? 😂😂😂

Bolnik (nepreverjen)

Veliki vodja bo tudi v Rakičanu ko njegova stranka in SMC slavijo praznik.

realnoo (nepreverjen)

GLAVNO, DA MAJO MEDIJI O CEM PISATI:)

someone1 (nepreverjen)

Levičaron se je totoalno zmejšalo od Janše. Z vsako afero, z vsakim spodkopavanjon samo nakazujejo na to kaj nas čaka, če levičarji s partizanskimi metodami pridejo na oblast. Bo bistveno huje kot v Severni Koreji. Zato bi priporočal simatizerjem leve politike, da nehajo s svojim slepim podpiranjem take politike. Pa dajmo hitro minuse talat levičarji. Samo toliko da veste minus in minus je veliki plus.

jashajasha (nepreverjen)

someone,
Zato bi priporočal simatizerjem janšistične politike, da nehajo s svojim slepim podpiranjem take politike. Pa dajmo hitro minuse talat desnuharji.

Zumbli zdi , (nepreverjen)

Dozdajšnji P.M. in njegova stranka bo dobila na prihodnjih volitvah čez 40%glasov , narod ma poln kurac komunistov in njihovega mračnjaštva.

Represija... (nepreverjen)

Igra vlogo žrtve, a rad bi bil diktator! Burleska v režiji psihopata se nadaljuje 😃

Ma tako i Mohamud (nepreverjen)

Vjeruj u Alaha

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Zumbli zdi , (nepreverjen)

Jashajasha , ok., dokazal si , da si tele , verjamemo ti , da si motena oseba.

jashajasha (nepreverjen)

- ges san momtena oseba?- najbrž zato, ka hodin na avstrijsko Koroško k psihiatri, a ne?
Na LJ Polje nemren, ka me tan vsi poznajo, a ne?

In reply to by Zumbli zdi , (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

Piše se 27.2.1933, Berlin Nemčija - Nemški parlament Reichstag je v plamenih - Hitler krivdo pripiše komunistom in po tom dogodki prevzema absulutno oblast v Nemčiji. Po vojni seveda ugotovijo ka so požar povzročili nacisti sami z namenom prevzema absolutne oblasti. ---- včasih je potrebo pogledniti v zgodovino in hitro ugotovimo ge so vzporednice in te grozilna pisma me ful spominjajo na zgornji dogodek.

jashajasha (nepreverjen)

ja, zgodovina se rada ponavlja! Tudi Neron je zakuro Rim!!
In mi smo na podobni poti, zaenkrat še samo naboji!

In reply to by helmut (nepreverjen)

Pa, (nepreverjen)

Ka si tij rejsan helmut ali si samo helmut.

aloapp (nepreverjen)

Kaksen dober slepilni manever. Zelo dobro. Ste opazili, kako nemudoma je zmontirani posnetek Vizjak-Petan izginil iz MSM?
Ne verjemite jim nič več.

Komunist še izda (nepreverjen)

Pa so nas napizdili in nas majo za somare. Nika več ne verveln medijem.

Represija-vodka (nepreverjen)

z Lendavske 25 - meni se že mejša od J. J.

www (nepreverjen)

San žifciami na kraji, dol me žene, neman apetita, nemren več s ....i, fse noči ne spin, zgüjbo san vamp ....,
život mi je vničo prokletni J.

Miki mali (nepreverjen)

Bil bi zelo presenečen če Jelinčič nebi "dobil" pošto,on že ima iskušnje,bombe pod avtom,...fasada hiše,..in ,in.
Volitve so tu Joras je na Hrvaškem ,na hiši ima šahovnico, Podobnik hrani piščance v Srbiji,ribiči ne ribarijo v Piranskem zalivu,zdaj morajo poiskat nove afere in "žrtve" da bise smilili volilcima ,ampak.....?

.joj (nepreverjen)

v nemčiji je zelo pestro dogajanje na potročju forovoltaike, zakaj slovenci ne bi mogli več delati na tem področju in postati dobavitelji in izvajalec. s tem ko delamo skoraj nič na tem, nas bo vlak povozil in bomo mi kupovali od njih.
Oni že imajo zeleni preboj, naši pa samo sanjajo in se grejo politične igrice. zaradi tega smo drugorazredni, ker ne vlagamo v razvoj, bone ponucamo za pojedino, ostalo bo pa samo kup blata, za katerega ne bomo vedli kam in ga bomo dali zvoziti na lastno dvorišče za nizke pare.

Mrko (nepreverjen)

Ti Jashajasha , kak si smotani, tou san ži redno prakticeraš, ka nekomu napijšeš s telefouna dopustniški
pozdraf, kao da si na dopusti v resnici pa doma jahaš Sobotainfo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice