V dveh hišnih preiskavah zasegli prepovedano drogo.

Na podlagi odredb sodišča so policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota minuli torek opravili hišno preiskavo pri 45-letnem občanu iz območja Policijske postaje Murska Sobota in v sredo, pri 32-letnem občanu iz območja Policijske postaje Ljutomer.

Na območju Policijske postaje Murska Sobota so našli in zasegli 17 rastlin zelene barve v višini od 40 do 170 cm ter posušene rastlinske delce shranjene v kozarcih.

Na območju Policijske postaje Ljutomer pa je bilo najdeno in zaseženo približno 600 gramov posušenih delcev rastline zelene barve, neznane tablete z logotipi, manjša količina neznanega belega prahu, teleskopska palica in dva PVC bokserja z električnimi vodniki - paralizatorjem.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi, s strani Nacionalnega forenzičnega laboratorija, bo zoper oba osumljena podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju od enega do deset let.

Zoper 32-letnika bo podan ustrezen ukrep tudi po zakonu o orožju.

Komentarji (3)

Zdravstveni delavci (ni preverjeno)

Ka nišče nede pijso ge je tau bilau pa što se je z ten bavo?? Smo radovedni.....

Rikiiiii (ni preverjeno)

Kda je cigan gor vuzgo neka celi svet znao tocno sto eti pa stroga tajnost

Tejjja (ni preverjeno)

Evo, spet laboratoriji, strup !

Starejše novice