V mesecu aprilu beležijo porast tatvin motornih žag in različnega električnega orodja, predvsem z odprtih gospodarskih poslopij.

Tatvine storilci izvršujejo tako v nočnem času kot tudi podnevi. Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta oziroma odklenjena vrata ali priprta okna gospodarskih poslopij, prav tako pa tudi nezavarovana dvorišča. 

"Zato še posebej opozarjamo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženje, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico," so zapisali pri PU Murska Sobota. 

Ob tem bo policiji v veliko pomoč, če si zabeležite vse sumljive okoliščine, sumljiva vozila in osebe ter jih o tem obvestite na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

"V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost. Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja".

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

mi komunisti sedaj krademo motorke
vcasih pa smo bicikline
Za krajo avtomobilov pa smo pre tupi
Nič čudnega da nam desničarji pravijo da smo tupi
ko dedov kurec

Starejše novice