Možje v modrem pojasnjujejo ozadje fotografije, ki je včeraj zaokrožila na družbenih omrežjih in sprožila val vprašanj.

Na interventno telefonsko številko 113 so možje v modrem včeraj, ob 13.05, prejeli nujni interventni klic in zaprosilo za intervencijo v prodajalni v Cirkulanah, kjer naj bi do tedaj neznana ženska vpila na prodajalko in se do nje nedostojno vedla

Operativno komunikacijski center je na kraj kršitve napotil najbližjo policijsko patruljo.

Ob vstopu policistov v prodajalno je starejša ženska po besedah policije še vedno močno vpila na prodajalko in jo žalila. Zaradi tega sta policista starejšo žensko najprej opozorila na vpitje in jo povabila iz prodajalne, do službenega vozila, kjer sta z njo opravila razgovor. 

Starejša ženska je v razgovoru trdila, da ji prodajalka ni vrnila dovolj denarja ob nakupu, zaradi česar se je razburila, v nadaljevanju pa je prišlo do kršitve javnega reda in miru.

Znesek v blagajni se je ujemal

Policista sta opravila razgovor tudi s prodajalko in s poslovodkinjo ter ugotovila, da so ženski vrnili točen znesek denarja. Koliko, je bilo razvidno tudi iz računa. Zaključili so tudi blagajno in ugotovili, da se v blagajni vse ujema.

Kot pojasnjuje policija, sta o vseh ugotovitvah policista starejšo žensko seznanila in ji obenem predočila prekršek, zaradi katerega so policisti intervenirali. Ker je s svojim ravnanjem pri prodajalki povzročila občutek ponižanosti in prizadetosti, pa sta ji policista bila dolžna izdati plačilni nalog

»Gospa se s tem ni strinjala in je začela vpiti še na oba policista in ju žaliti, češ, da se policisti spravljajo na uboge ljudi, da živi sama, ker ji je umrl bližnji sorodnik, da sedaj pa se bodo še policisti izživljali nad njo, da ni dovolj, da so jo ogoljufali v prodajalni in podobno,« opisuje Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor.

'A zdaj boste pa še rekli, da sem dementna.'

Policistka jo je želela pomiriti in jo je pozvala, naj pogleda, če je morebiti večji bankovec denarja, za katerega meni, da ga je izročila prodajalki, kam založila, saj vsi kdaj kaj pozabimo. 

»To pa je gospo še bolj razburilo in je na policistko še bolj vpila z besedami: 'A zdaj boste pa še rekli, da sem dementna.' Policistka ji je pojasnila, da ji nihče ni rekel, da je dementna in jo je še naprej skušala pomiriti, a je gospa še kar naprej vpila in ponavljala, da ji nihče, pa tudi policisti ne, ne bodo govorili, da je dementna. Vse to so slišali tudi ljudje v okolici,« pojasnjuje Šadl. 

Ker je ženska po besedah policije svoje vpitje stopnjevala in policistom očitala, naj se spravljajo in izživljajo nad kom drugim, sta ji polista ukazala, naj s kršitvijo preneha, sicer jo bosta morala tudi pridržati. Ukaz je upoštevala in se pomirila.

Policista sta ji nato vročila plačilni nalog za kršitev, zaradi katere sta intervenirala, za nedostojno vedenje in žaljenje policistov, pa sta ji prekršek spregledala in jo zanj zgolj opozorila

Na Policijski upravi Maribor še pojasnjujejo, da je obravnavana ženska ves čas uporabljala zaščitno masko in ni bila v postopku zaradi nje. 

»Iz opisanega je jasno razvidno, da sta policista ves postopek izvedla korektno in v skladu z zakoni ter ob upoštevanju človekovih pravic. Policistka, ki je vodila postopek je bila do gospe še posebej spoštljiva in je gospe na koncu postopka, čeprav bi jo lahko oglobila, oprostila njeno vpitje in žaljenje policistov ter ji izrekla opozorilo. Tako ji je prihranila več kot 400 evrov, kar je mnogo, mnogo več, kot je znesek, zaradi katerega se je gospa razburila,« še dodaja Šadl.

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

ENJAJTE OBJAVLJATI BLEDARIJE. ENJAJTE PROVOCIRATI ZA PRIDOBIVANJE KLIKOV

gost2020 (nepreverjen)

realnooo,
Dobro zapisano in mislim, da bi bilo treba vzpodbuditi odgovorne v oddaji Tarča ali Preverjeno, Svet.... da naredijo prispevek in pokažejo na slabe prakse takšnih objav, ki z svojimi dejanji vplivajo na še bolj negativno klimo med državljani.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Težko se bo to doseglo. Precej gledam televizijo in nisem zasledil, da bi si nacionalka, PopTV, pa v oddaji Svet (to troje se po mojem v Sloveniji glede informativnih oddaj največ gleda) kaj prida prizadevale, da bi pojasnile tisti dogodek glede dostavljalca hrane, pa tudi nekaj izpadov v trgovinah in še kje. Nekaj že povejo, tu pa vse zastane in potem veselo vrtijo v povezavi s tem dogajanja v parlamentu, kjer se "večji gimnazijec" Mesec ukvarja s premierom glede tega vprašanja. Kot, da ni nikjer uspel prebrati, da je dostavljalec kršil zakon! Marsikateri dogodek se enostavno povedano zrežira, nekdo preži izza vogala s telefonom, vse posname in potem je kriva Policija, pa vlada, pa ta in ta minister... vse z namenom, da se očrnijo omenjeni. Pa nam to kaj pomaga v boju proti epidemiji? Verjetno nič, je pa namen dosežen.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Samo tak mimogrede. Ti je že povedal kdo je zmagal v Ameriki?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tam uradno še ni zmagal nihče, če ti to ni jasno. Nekaj ne veš: zadeve bodo romale za Vrhovno sodišče Združenih držav in šele to bo odločilo. Ja, drži, skoraj zanesljivo sem stavil na napačnega, ampak to so storili mnogi. Tudi skoraj sedemdeset milijonov Američanov po sedanji verziji, dokončna štetja pa še niti niso zaključena oz. niso potrjeni rezultati, kolikor vem. Tako, da se zaradi tega ni potrebno delati pametnega, kar ti počneš!

In reply to by Karčči (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Nisem pristaš Mesca, sploh ne, kvečjemu ravno kontra, ampak roko na srce kar je povedal glede razdelitve naroda pa drži kot pribito! SDS je uspel z svojimi parimi specialci tako razdeliti narod kot še nihče doslej! In včeraj zopet oni mali z okroglim obrazom o standardih za EU prebivalce... popolnoma nedopustno!!!! Lahko si mislimo različne stvari o različnih ljudeh ampak tudi na kraj pameti ti ne more priti, da bi vse komentiral... za takšne so včasih rekli, da najprej trikrat vdihni in šele nato izpljuni!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Narod je razdeljen in to že nekaj desetletij. Če ga kdo deli, so to levičarji, kateri non stop štopajo demokracijo. Ne smeš drezniti v televizijo, ne v medije, ne v fakultete... pa imajo vse pod velikim nadzorom. Kje je tu demokracija? Kar je bilo včeraj poslano v Bruselj, pa drži kot pribito. Unija se ni zganila pred leti, ko so bile tiste kolobocije s sodišči, sedaj pa bi disciplinirali dve državi po merilih "pravne države", pa niti sami nimajo nekih kriterijev, kaj bi naj to bilo oz. velja to za vse? Naj si določene države pometejo pred lastnim pragom in šele nato solijo pamet drugim.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Vedno sem govoril, da so najhuši spreobrnjeni komunisti.

In reply to by Truplo

fonzekk (nepreverjen)

Janša je opozicijo povabil k sodelovanju, pa ne morejo preklopiti programa (anti janša), ki so jim ga čipirali že ob Depali vasi. Lahko bi sodelovali pri pripravi ukrepov pa rajši čakajo, da vlada nekaj naredi, potem pa vlagajo amandmaje. In se čudijo, da niso sprejeti. So bili v prejšnjih vladah kdaj sprejeti amandmaji opozicije? Malo morgen! Poslušaš sovraštvo, ki bruha iz ust poslancev levice ali recimo Pavšiča? Potem se pa čudijo, ko jim Janša vrne. Takoj so vsi pokonci, vsi mediji pa to še potencirajo. Kljub tej gonji ima vlada še vedo 36,3% podporo

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Se strinjan. Fčera pa tü na sobotainfo cejla paleta šank strokovnjakof že doktorate delalo na podlagi "baba čula baba rekla" izjav. In še Janša je nekak pri fsen ton mel poulek vlogo. Nika nouvoga v dolini šenflorjanski.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

MurekIN (nepreverjen)

Kama smo prišli, ka vsak lejko zahteva neka pojasnila, policija pa odgovarja,...Kazen si trbej zaslužiti, če se pa ne strinjaš so pa za to pravna sredstva! Kama smo prišli, odkar so kliki biznis!

gost2020 (nepreverjen)

Kot sem že včeraj zapisal pod to temo... zdaj bo za vsako stvar v državi kriva Policija... bo treba tudi te provokatorje, ki nimajo drugega dela malo oglobiti, saj povzročajo dodaten nemir med že tako nestrpnimi državljani!
In pa seveda sobotinfo... ja kdo pa drug sodeluje v takšnih sranjih... malo se zamislite nad sabo in svojim poslanstvom, če sploh veste kaj to pomeni!!!

ne vem kam to pelje (nepreverjen)

Kakor koli če prav je starejša gospa kriva ni pravica .Za kaj nišče ni klical policije ,ko je Krek hodil brei maske in še kdo ? Banda

navadni občan (nepreverjen)

A lahko pričakujemo opravičilo Policiji s strani Sobotainfo. Včeraj ste objavili nepreverjene novice in obtožili Policijo neprimernega vedenja! Objavili ste laž, da je gospa dementna in na tako osebo se je spravila Policija. Kaj nato poreče Društvo novinarjev Slovenije?

Glupi novinari (nepreverjen)

Ne pravi se Policijska uprava.... ampak Uprava moz v modrem

tanja flaškon (nepreverjen)

Pa lepo smo se zmenili
da bodo vlado provocirali
fakini tam do 30 let
ne pa starke
Po mojem je hotela stara gospa publiciteto
da se piše v vseh slovenačkih cajtung o njej
in to publiciteto je tudi dobila
Sgurno bo lahko kandidirala za župana
toliko publicitete in priljubljenosti si je ustvarila

Karl Marx (nepreverjen)

izdajalka
vse moraš izdati

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

gost2 (nepreverjen)

policija laže ka vse smrdij

serpi.tinek (nepreverjen)

Včasih smo imeli politike, ki so upali nastopati le na vaških veselicah, niso pa upali nastopiti v EU parlamentu. Hvala Bogu se je to spremenilo.

afta he (nepreverjen)

Če bi bil policist in me dotična žali bi dobila plačilni nalog tudi za to. Samo to zamerim policiji. Če ve kaj govori potem naj za svoje besede in dejanja tudi odgovarja.

Azazel (nepreverjen)

Tiste kere ne dela in nema nobenoga stika z starejsime raje naj sploj ne komentejra. Nate ne obstajajo samo babice pa dedke oz. svojce. Sploj se van ne senja kelko zlobe pa hinavstva je lejko starec zmozen.

gost2020 (nepreverjen)

Najbolj se vidi stanje duha v komentarjih raznih flaškonov, marxov... njim se zdi da so duhoviti, ne ločijo plev od zrnja in ne vedo, kdaj si lahko sarkastičen in kdaj situacija tudi slučajno ni več smešna!

Karl Marx (nepreverjen)

a je bil striček iz Čakovca na obiski
in te je nategnil ko prase
zato pa pišeš take neumnosti

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

* (nepreverjen)

Je rekel stric...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Keramichar (nepreverjen)

Malo se zamislite keri ste včeraj slabo od policije pisali. Že lejpi čas lejvi medij pa lejvi politiki manipulejrajo z vami. Vüpan ka te opazile

bmkk (nepreverjen)

Ne vrvlen policiji vec nika.. Dokejc do branili lopove tecas ne vrvlen nista!!!

jahhh (nepreverjen)

Na hrvaškon mislin ka majo vsi policaji na sebi kamero in fajn vse posname in je tak te fejst menjša verjetnost, ka bi policaji mutili, pa bili neprofesionalni. Fajn bi bilo če bi naši tudi meli kamere. Zdaj pa je tak ka moremo policajon vrvati na besedo.

afta he (nepreverjen)

Če bi pa snemali pa bi nekateri rekli da so jim kršene človekove pravice in njihovo dostojanstvo ka so jih nika nej pitali. Pa da smo policijska država itd. Zdaj pa bodi pameten.

In reply to by jahhh (nepreverjen)

Bravo policija (nepreverjen)

Jahh, bmkk ahahaha

Pol28 (nepreverjen)

Seveda Policija je in vedno bo mela prav.Tud če je resnica bojo naredli neresnico tak da bw kom

Strpnež (nepreverjen)

Popolnoma prav sta ravnala policista vsepovprek se pa tudi nesme žaliti ...to bi potem ženska lahko ponovila se kdaj če ji uspe...

njiva

Lepo san van včeraj napiso,ne pišite se fele neresnic in blesavih komentarov,počakajte na izjavo Policije.
Zaj znate se ka je bilo.Puno je teh avtorjev prispevkov,ki s ten,ka mij gor klikamo in komenteramo,samo služijo ,polovica toga pa je laž ali pa zrežerano.Zadnjič sam bil na reviji Ekipa in san prešto na naslovnoj strani Ronaldova žena naga ali nekaj takega in me je res zanimalo,ajde da vidim in kliknem;ženska kot ženska v kopalkah,neverjetno,kaj delajo ti avtorji člankov samo,da nekaj prodajo.
Še nekaj,glede teh demonstracij v Ljubljani,Policija imela čisto prav in na nekatere bi morala ukrepati še hujše kot so.To se pri nas ne sme dogajati.

Pero mrvica (nepreverjen)

Tako treba k se folk kurci

Beast (nepreverjen)

Tou je tak napisano kak je rekel Hojs, Nej kak je bila isti na.

Karl Marx (nepreverjen)

sem mislil prdnuti
pa sem se usral
smrdi smrdi smrdi

čarni vrag (nepreverjen)

Policistka jo je želela pomiriti in jo je pozvala, naj pogleda, če je morebiti večji bankovec denarja, za katerega meni, da ga je izročila prodajalki, kam založila, saj vsi kdaj kaj pozabimo.

večji bankovec denarja pa za božjo volo, v kakšnon jeziki je to napisano? V slovenščini že nej

Karl Marx (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnul
jebeš slovenščino
čuvaj zdravje

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

👮🏻 (nepreverjen)

Staro bi morala plačati kompletno globo!
Zakon je enak za vse.
Policistko pa zaradi nevestnega dela, na disciplinsko.
Me prav zanima, če bi jaz hrulil na njo, ali bi mi spregledala kazen.
Dvojna merila😩

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice