Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek v večernih urah s civilnim policijskim službenim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida 2000, opravljali nadzor prometa na avtocesti A5 med Pernico in Dragučovo.

Na odseku avtoceste med Pernico in Dragučovo je hitrosti omejena na 130 kilometrov na uro.

Med nadzorom hitrosti so policisti Postaje prometne policije Maribor ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, ki ga je vozil 29-letni voznik iz okolice Šentilja, izven naselja Pernica na razdalji 1028 metrov vozil s povprečno hitrostjo 199 kilometrov na uro, kar je za 69 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Policist je vozniku na kraju ugotovljenega prekrška, za katerega je predpisana sankcija 1200 evrov in devet kazenskih točk, izdal plačilni nalog.

Vir: Postaja prometne policije Maribor

Policisti voznike znova opozarjajo, da hitrost vožnje prilagodijo omejitvam hitrosti, izraženim s postavljeno prometno signalizacijo, pri tem pa velja opozoriti tudi na prilagajanje hitrosti vožnje vozil glede na trenutne vremenske in prometne razmere in stanje cest, ki so v tem jesenskem času pogosto mokre in spolzke. 

Neprilagojena hitrost vožnje je dejavnik in vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, opozarjajo možje v modrem, zato velja nasvet, da vozimo previdno, defenzivno in med vožnjo z vozili upoštevamo cestno prometne predpise.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čikapajo (nepreverjen)

In so doživeli orgazem, ker so lahko ustavili Mercedesa in mu izdali položnico. On tedensko utaji toliko dvaka, da mimogrede plača položnico.

Starejše novice