Policisti Policijske postaje Murska Sobota so z zbiranjem obvestil na terenu prišli do informacije, da se v neposredni bližini ene izmed Osnovnih šol vrši prodaja in uporaba pirotehničnih izdelkov.

Podana je bila pobuda za hišno preiskavo, ki je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena včeraj.  Zaseženih je bilo 211 komadov pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok in so prepovedane. Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kjer je zagrožena globa od 400 do 1200 eurov. 

"Pomurski policisti smo v zadnjih petih dneh obravnavali enajst prijav kršitev javnega  reda  in miru, ki so bile povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju, predvsem metanjem petard. Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je  fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od  26. decembra do vključno 1. januarja," so sporočili iz PU Murska Sobota.

Zato policisti ponovno pozivajo, da nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto lahko vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov. Starše in skrbnike pa opozarjajo, da so pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
od kvarta do kvarta (nepreverjen)

na trznici pri ciganaj ma saki drugi petarde samo moreš pitate če vso pa ti pokaže ker skrivajo not naj malo policija racijo narede na trznici !!!

Nevarno? (nepreverjen)

Mislim ka je alkohol dosti večji problem kot petarde in bo naredil veliko gorja in problemov pa se ga sploh ne omenja in to verjetno zato ker psi in mačke ne pijejo ker tu je problem ne ljudje.

askjldfhlasjd (nepreverjen)

Polno je problemov, kateri je večji od drugega, je pa relativno. Sicer se mi pa zdi nesmiselno primerjati odvisnost, kar alkoholizem je, z bedastim pokanjem petard, ki bi se ga dalo veliko lažje odpraviti.

In reply to by Nevarno? (nepreverjen)

hehahi (nepreverjen)

Torej so vsi ka se zdaj za praznike doj naločejo odvisniki od alkohola, če glij celo leto ne spijejo kaj dosta, in tisti ka petarde mečejo so pa grdi grdi in bedasti, če glij vačik cejlo leto ne mečejo petard. Tak kak je pri nas v navadi in pod mus, ka se čez praznike stoči enormna količina alkohola, tak je tudi v navadi ka se mečejo petarde. Eno nevarno stvar kritizejrati pa prepovedovati, drugo pa tolerejrati pa opravičevati, je fejst nej lepou.

In reply to by askjldfhlasjd (nepreverjen)

Hmmmmmmm (nepreverjen)

Se definitivno strinjan s ten, ka se prinas alkohol preveč tolerejra. Je pa očitno to enin vedno priročen izgovor. Kda se guči o travi, se kak kontraargument davle alkohol. Kda se guči o petardaj, se kontraargument davle alkohol. Torej samo zato, ker mamo prevelko toleranco do alkohola, se nesmi več z nikon nevarnin ukvarjati?

In reply to by hehahi (nepreverjen)

askjldfhlasjd (nepreverjen)

Kdor se naloče za praznike, je lokal že prej, če je pa odvisnik ali ne, pa ne vem in me ne zanima. Moti me pokanje in toleranca do tega sranja in nič drugega. In če je nekaj v navadi, še ne pomeni, da je dobro.

In reply to by hehahi (nepreverjen)

dfg (nepreverjen)

211??????? se hecate ali ste se zmotli???? to je tak kot da bi šal od hiše do hiše pa vprašal če majo 10 jajc doma pa jih kazensko ovadil :) kdo dela iz koga butla?????

lublancan (nepreverjen)

isto kot se otrokom prodajajo petarde, tako pandurija prodaja tudi mamila...

Starejše novice