Včerajšnji dan je zaznamovala tragična prometna nesreča, že osma letos na območju Policijske uprave Celje, so sporočili celjski policisti.

V prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli 19. ure, je v Škofji vasi na kraju nesreče umrl motorist. Nesrečo je povzročil 58-letni voznik osebnega vozila, ki se je vključeval v promet z dovozne na prednostno cesto.

Voznik avtomobila je izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal iz smeri Celja. Motorist je poskušal trčenje preprečiti z zaviranjem, vendar mu ni uspelo in  zabil se je v sprednji levi del osebnega vozila. 

V trčenju se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
upokojenec70 (nepreverjen)

Pogledaš levo, desno in še enkrat levo, vidiš, da je prosto in zapelješ na glavno cesto, v tistem trenutku pa BUM. In je "kriv" avtomobilist. Veste, za takšne hitrosti, s katerimi vozi veliko motoristov, bi moralo biti pregledno tri kilometre na vsako stran. Najlažje in najbolj enostavno je krivdo naprtiti avtomobilistu, medtem ko motoristi divjajo in letijo po cestah, kot sneta sekira. Nikjer ga ni, zapelješ na cesto in TRESK. Da ne bo nesporazuma, tudi jaz sem bil motorist in, ko sem z motorjem naletel na radar v naselju z 62km/h, mi je policist samo povedal kako hitro sem peljal, medtem ko so hudi kot rdeče mravlje kadar se peljem z večjim vozilom. Takrat je obvezno pregled tahograma in zapisnik. Pa mi povejte kako se lahko vključi 20 tonski tovornjak v četrtinki sekunde? Nemogoče. Motoristi pa, kot muhe brez glave.

mrki (nepreverjen)

Spet se zadeve obravnavajo nepošteno,to "izsiljeno" prednost bi po navadni kmečki logiki morala zamenjati debata o preveliki hitrosti motorista...ampak ne,pri nas ni logikd.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

LevICA79 (nepreverjen)

V avtojaj se preveč telefonira in se ne gleda na cesto. Lepi primer je po 15 uri industrijska da narod gre iz dela. Vsak drugi na telefoni in čveka, popravla frizuro nohte in nevem kaj še. Policije ni od nikjer da bi to preverjali. Še hujše je zadnji dan v mescu ko so penzije. Vsi penziči navalijo na na banko kerih je večina več nej sposobna voziti ali zaraid nepoznavanja predpisov ali zaradi fizičnih sposobnosti.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

Hotel napisati podoben prispevek. Me veseli da se je začelo razmišljati tudi v tej smeri. Bedake na motorjih, ki divjajo, je potrebno spraviti z cest. Policistu je pa res najlažje, da krivdo prevali na avtomobilista, ker je s tem njegovo delo končano. Zdaj pa dokazuj na sodišču, da si se prepričal in si imel prosto, pa je priletel bedak na motorju v tebe in se ubil.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

🚾 (nepreverjen)

VSI MOTORJI OBVEZNO TAHOGRAF .

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

DG (nepreverjen)

NEkaj si še pozabil, šoferjem avtov, tovornjakov in ostalih 2 slednih vozil, pa blokirat telefone, tak da lahko pokliče le 112/113, v kolikor avtomobil laufa!

In reply to by 🚾 (nepreverjen)

Angell (nepreverjen)

Iskreno sožalje družini in svojcem.Naj počiva v miru 🙏🙏

Neko (nepreverjen)

Klasično komentiranje antimotoristov, ki so po vsaki nesreči sodni izvedenci. Izgleda poznate več okoliščin vseh prometnih nesreč, kot sami udeleženci in službe, ki to obravnavajo.
Velika večina motoristov vozi zelo previdno, preventivno in defenzivno, ker se dosti bolj od drugih udeležencev prometa zavedajo nevarnosti, ki jim pretijo na cesti. To previdnost iz motorja prenašajo tudi v avtomobil, kolo, itn. To jih naredi izjemno zanesljive udeležence prometa.
Zdaj če vi vidite nekaj divjakov, ki izstopajo, ker so bolj glasni, še ne pomeni, da so vsi motoristi divjaki. Ne! To je le vaš omejen um, ki zaradi pomanjkljive razgledanosti dela take zaključke.
Jaz vsakodnevno vidim ogromno več divjakov v avtomobilih. Mislijo, da je cesta dirkališče, vozijo se iz ene bankine na drugo medtem ko sekajo ovinke in trosijo vso nesnago iz bankin po cesti. Po AC se vozijo med 150 do +200km/h, večino časa preživijo na telefonu, ker jih pač bolj zanimajo družbena omrežja, kot dogajanje na cesti. So pa na štirih kolesih, imajo krajšo zavorno pot, dosti večjo stabilnost vozila pri naglih manevrih, pa še izjemno dobro so zaščiteni v teh sodobnih super varnih vozilih. Pomeni, da imajo neprimerno večje šanse preživetja, če jim kdo izsili. Da ne pozabim, najdejo se tudi taki, ki vozijo pijani. Take pa vidim vsak dan, pa se mi to zdi bolj družbeno sprejemljivo, kot biti motorist. Je pa zanimivo, da ko se eden teh ponesreči, ni jokanja po spletu, da naj vse avtomobile spravimo iz ceste, ker divjajo. Zakaj? Kot sem že napisal. Omejen um zaradi pomanjkljive razgledanosti dela take neutemeljene zaključke.

Gost55 (nepreverjen)

Omejen um imajo večino osebki, ki sedejo na motor. Večina motoristov, ki jih poznam, ne izstopa ravno po umskih sposobnosti.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Gringogringogr… (nepreverjen)

Po kateri statistiki? Na pamet? Ker ti gremo na živce? Si kdaj vozil motor ( v zadnjih letih ne pred 30-timi leti ) Imam 7 st. izobrazbe in vozim motor, kaj bi rad povedal s tvojim postom? Nič, razen tvojo fobijo o motoristih in tvoj iq od št. čevlja.........Vsakič ko sedem na motor naletim na objestne, nevestne,........avtomobiliste, sploh ne pogleda samo izsili, ker tam nekje se mu zdi da vidi eno luč,..... torej moped, kolo,.....gremo.......pa ne mi flancat o hitrosti večina 80% ali še več jih vozi čisto normalno in veliko bolj korektno kot avtomobilisti.

In reply to by Gost55 (nepreverjen)

..,,.. (nepreverjen)

Eh, danes pa res ne rabiš bit kaj veliko pameten, da prideš do 7. stopnje izobrazbe.
Je enkrat en psiholog govoril o tem, kako je, ko se kdo hvali s stopnjo izobrazbe.
Tudi doktorji znanosti se najdejo, ki so vse drugo samo človek ne.
Tak, da izobrazba še ne pomeni, da je nekdo človek in da je človeški.
Vseeno pa mi ni jasno zakaj se najdejo ljudje, ki ne spoštujejo prometnih predpisov in omejitev?

In reply to by Gringogringogr… (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Žal se zaman trudiš, te budale ne vejo nika drugoga kak podjebavati pa žaliti ostale. Dvomin ka so sploj sposobni dva stavka prešteti. Konstuktivnoga pogovora na ton portali nikoli nede.

Drugače pa komentar na mesti. 👍🏻

In reply to by Neko (nepreverjen)

..,,.. (nepreverjen)

Veš kaj? Ne rabiš biti izvedenec in ne neka služba, da ti je jasno, da se je potrebno držati prometnih predpisov.

Dvomim, da bi se nesreča sploh zgodila, če bi se motorist držal omejitve hitrosti.
HITROST UBIJA !!!

In reply to by Neko (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Opet komentari dovoljeni, samo ka se bedaki lejko pumpajo, sobotainfo vi ste resno idioti.

DG (nepreverjen)

Mene zanima kjer je moj prvi post?!? Ka resno nemrete pistite kakšne normalne komentarje, te glupane pa podpirate in njihovih komentarjev ne brišete?!?

To se pa za takšnimi kretene, kere komentirajo samo negativno vozeš z AVTOM, ker nisem motorist, pa vidiš da pelje 70kmh V NASELJU, kot tudi IZVEN! tukaj bo pa pametoval...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice