Foto: Bobo (Simbolična)
S Policijske uprave Celje poročajo o nekoliko nenavadnem dogodku.

V Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 240 telefonskih klicev. Od tega je bilo 60 interventnih.

Še posebej nenavaden pa je bil eden od njih. Celjske policiste je včeraj, 17. novembra 2020, občan obvestil o neljubem dogodku.

Občan je na družbenih omrežjih objavil fotografijo stavnega lističa, ki mu je prinesel dobitek. Za zdaj še neznanec je to izkoristil in opravil dvig s stavnega listka.

Na celjski policijski upravi so povedali: »V omenjenem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja goljufije. Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse občane, naj bodo pri objavah na družbenih omrežjih izjemno previdni.«

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jojhnk (nepreverjen)

Ja pa ja de.kr brez potrdila.

xyz123 (nepreverjen)

Saj če nekdo objavi celoten listič z vsemi pripadajočimi številkami, potem ta listič ni tak problem ponarediti.

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

xyz123 Daj ne bluzi kak pa ponarediš ta listič haloooooo?

In reply to by xyz123 (nepreverjen)

lol lol lol (nepreverjen)

Alo? Vej pa če je objavo tisto identifikacijsko kod listka kero moreš vnesti na spleti za prevzem donička je itak zadeva rešena.

In reply to by ..... (nepreverjen)

J.P. Morgan (nepreverjen)

Na stavnom listki je črtna koda, če se ne motim. Enostavno shraniš od budale objavljeno sliko na telefon, hitro ideš na izplačilno mesto in odčitajo kodo s telefona. Uslužbenec vidi, ka je dobiten listek in izplača nagrado. Simpl.

Podobno delajo debili, keri se hvalijo na facebooki s koncertno karto ali karto za kakšo večjo tekmo, na keri se lepo vidi črtna koda. Isto. Preneseš sliko na telefon, ideš med prvimi pred stadion/dvorano not, kjer ti varnostnik v gužvi poskenira kodo in uživaš v predstavi. Debil s Facebooka pa ostane vöni, ker je nešče že koristo njegovo karto.

Eni nedonošenčki objavljajo tudi letalske karte z vsemi podatki od potnika in o letu. Takšnim se je že zgodilo, ka jim je kakšen troll skenslo let prek telefonskoga pogovora z letalsko družbo. Seveda je vse pravilne podatke pobro z objavljene slike.

Svašta Zemlja rodi.

sandor (nepreverjen)

g. mladi, to nejde samo takak tij pravis, srecnez nuca ob dvigi dobitka priloziti original dobitni listek, ce je pa spilo prek spletnoga kontoja, je pa to druga stvar, samo dvomin ka je tej gospod z kontoja objavlo gor, nvn no... je pa dejstvo, da vsak normalen clovek tega nega nede objavlo sploj pa nej na taksi nacin ka se vse mozne stvari vidijo. je pa prekrsek naredo ze zaposlen bodisi na posti, petroli, ki je izplaco dobitek brez original listka, lp

In reply to by J.P. Morgan (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

J.P. Morgan Malo si pogledni pravila, fajn pijše ka za izplačilo moreš meti plačilni listek

In reply to by J.P. Morgan (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Objavo je dobitni listič keroga je trufo tistih 100 lističov kere je pa nej trufo pa je nej objavo.

Starejše novice