Po nedeljskem neprijavljenem shodu v Mariboru, ki se ga je udeležilo okoli 100 ljudi, so policisti izdali več odločb o prekršku, opozoril in plačilnih nalogov.

Na Trgu svobode se je v nedeljo, s pričetkom ob 16. uri, odvil neprijavljen javni shod oziroma protest, organiziran proti vladnim ukrepom za omejevanje virusa covid-19. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev, trajal pa je do okoli 17.40 ure.

Policisti so na shodu, tako kot dan prej, opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in miru ter ves čas udeležence opozarjali na nošenje mask. 

Policisti identificirali 28 protestnikov

Policisti so na kraju izvedli 28 postopkov ugotavljanje identitete, uvedli bodo štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo pet plačilnih nalogov, izrekli so dve opozorili in podali bodo en predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Vse bodo, zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem Zakona o nalezljivih boleznih, ustrezno obravnavali ter jim morebiti po pošti poslali plačilne naloge.

Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper organizatorja.

»Žal tudi včeraj nekaj udeležencev protesta pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske, se ne družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem shodu, ni upoštevalo,« so sporočili iz Policijske postaje Maribor. »Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok,« so navedli.

Ob tem so izpostavili, da s svojim delom nikakor ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh, zato jih je potrebno upoštevati.

Komentarji (4)

Bučkoe (ni preverjeno)

Bravo, pa delat naj lenuhe pošljejo!!!

Goričanec 2 (ni preverjeno)

Tij se lenuh, če podpiraš Janšo! Normalni delavni ljudje ga ne!

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

muco (ni preverjeno)

Hlapci fašista Hojsa !

Mrko (ni preverjeno)

Ti pa ritoliznik levičarskih idiotov.

Starejše novice