Fotografija je simbolična
Policisti in reševalci so oživljali negibno kolesarko, ki je obležala v jarku, a so bili prepozni. 65-ženska je na kraju umrla.

Mariborski policisti so sporočili, da so bili danes ob 8.37 obveščeni, da v jarku ob kolesarski stezi v Studenicah v občini Poljčane leži negibna kolesarka.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Poljčane, ki so osebo prenesli iz jaška in izvajali temeljne postopke oživljanja.

Na kraj so bili takoj napoteni tudi policisti in reševalci, ki so 65-letno žensko sicer oživljali, vendar pri tem niso bili uspešni, saj je na kraju umrla.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je pokojna danes okoli 7. ure, ko je na tistem območju močno deževalo, kolesarila iz smeri naselja Studenice po javni oziroma kolesarski poti. 

Na rahlem klancu navzdol je izgubila oblast nad kolesom, padla in z glavo udarila ob kamen ter obležala. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je to bil tudi vzrok smrti.

Policisti nesrečo obravnavajo kot prometno nesrečo. Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je letos v 11 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi, v primerljivem obdobju lani pa v desetih nesrečah 11 ljudi.

Komentarji (5)

ZTR (ni preverjeno)

Poljčane v Prekmurju

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Nej v Ormožu.

In reply to by ZTR (ni preverjeno)

budale svetske (ni preverjeno)

Zokoj se vi že imenujete Sobotainfo?

,,,, ,,,,,, (ni preverjeno)

Bog ji dal večni mor in pokoj
Slava Ukrajini

In reply to by budale svetske (ni preverjeno)

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Precej skopo poročilo, da bi kakšen pameten nauk kdo potegnil iz te tragike tudi ni mogoče. Mislim pač na čelado, katere navadno ženske ne nosijo, verjetno je tudi pokojna ni nosila.
Čelada ni garant, da sigurno preživiš, daje ti pa veliko večje možnosti za to. Velikokrat so tudi starši pri malih otrocih neverjetno velik "vzor" ko vidiš, da nimajo čelad, otroci pa pač. Pa še velikokrat imajo čelade na glavah tako, da ob trzljaju lahko hitro padejo dol oz. enostavno lahko otrok ostane brez čelade na glavi, še predno pade z glavo na asfalt.
Čelada gor na glavi samo, da se zadosti predpisom?

Starejše novice