*Fotografija je simbolična
Gorenjski policisti so na avtocesti pri Vrbi ujeli voznika, ki je pri omejitvi 110 km/h vozil s hitrostjo kar 289 km/h. Policisti so ga ustavili in proti vozniku vodijo prekrškovni postopek.

Policija sporoča: Avtoceste niso namenjene napenjanju mišic

Pri hitrosti 110 km/h, kolikor je omejitev na zgornjem delu gorenjske avtoceste, vozilo namreč v sekundi prevozi okoli 30 metrov, pri hitrosti 200 km/h je vsaka sekunda "dolga" že 55 metrov, pri absolutnem pretiravanju z 289 km/h, ko je voznikov zorni kot že tako ali tako močno zožen, pa vozilo v sekundi prevozi kar 80 metrov. To je "izstrelek", ki ob nesreči lahko poleti kamorkoli in na katero koli stran ter povzroči tragedijo, sporočajo s policije in vse udeležence v prometu pozivajo, naj spoštujejo omejitve hitrosti in s svojimi dejanji prispevajo k varnosti v prometu.

V tem vikendu so gorenjski policisti na avtocesti obravnavali 31 prekoračitev hitrosti nad 165 km/h. Dva primera višjih hitrosti sta bila še 197 in 207 km/h, obakrat pri omejitvi 110 km/h.

Komentarji (2)

tanja flaškon (ni preverjeno)

oh kako bi rada spoznala tega voznika
Ta dečko pa ima jajca
kot bik

Goričanec13 (ni preverjeno)

Po naslovnoj fotografiji sodeč, je biu 100% BMW, eh kak pa nej....kak zgleda samo bmwjaši delajo prekrške, pa parkerajo na invalidaj, ali? Drugo ne vidiš, kak narod fajn po vrsti slika poprečki ali po dugon napačno parkerane bmwje, pa še besedni zaklad majo redno pester poleg toga. Kda je bmw vpleteni, se naslov sikdar začne z imenom znamke avtoja: Voznik bmwja je trčil v....bmw zletel s ceste zaradi neprilagojene hitrosti itd. itd. Pri drugih znamkaj, se ime večinoma ne omenja.
Tu more biti neka spornoga, ali je narod rejsan tak favš avtoji (sploj keri si ga nemrejo privoščiti), ali pa se rejsan večina voznikov bmwjov tak v meče, pa prekrške dela, pa so glih novinarji sikdar slučajno polek...

Starejše novice