V včerajšnjih hišnih preiskavah zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter dobrih 28 kilogramov posušene konoplje. Odkrili tudi 60 tisočakov gotovine.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo včeraj zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, v okviru katere bodo kazensko ovadili dvanajst oseb, starih od 27 do 47 let, so sporočili s celjske policijske uprave.

Devet je slovenskih državljanov, dva sta državljana Srbije in eden državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za dvanajst kaznivih dejanj.

Preko spleta prodajali opremo za gojenje konoplje

V preiskavi je sodelovalo kar 85 policistov in kriminalistom, med njimi tudi pripadniki posebne policijske enote. Opravili so sedem hišnih preiskav in sedmim osumljencem odvzeli prostost.

S preiskavo so začeli že decembra 2018. Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sežem na območju Celja prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola, še sporočajo s Policijske uprave Celje.

Na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje so si osumljenci opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so kriminalisti odkrili 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Skupno s v hišnih preiskavah v sedmih prostorih našli in zasegli:

 - okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja

 - okoli 28 kilogramov posušenih cvetov konoplje, pripravljenih za nadaljnjo prodajo

 - več kot 60.000 evrov gotovine

 - več opreme za gojenje konoplje in

 - več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakuumsko pakiranje in podobno.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joško Dolgouško (nepreverjen)

Kelko ljudi bi lejko ozdravili s to robo :):):) Ide za čisto navaden kriminal.

DF (nepreverjen)

Ovi so sigurno dobili subvenciju od države za vzorno kmetovanje

Ha? (nepreverjen)

Škoda...

fuj (nepreverjen)

gamat dilerska naj crkne v mukaj. za taksne dosmrten zapor

Arum mura (nepreverjen)

Ko sodijo malim ribam so velike zmeraj zraven

lauraas (nepreverjen)

Joško, tale laboratorijska konoplja ni niti malo zdravilna, prej strupena, ker jo futrajo z pospeševalci, ojačevalci, škropivi, težkimi kovinami,..., zato pa so zastrupitve z njo. Že zunaj zraste 30%+ THC-ja, v laboratoriju so pa še dosti močnejše.

mumu (nepreverjen)

hahah ja najbole, kda bos vne spovo travo z 30% THCja mi javi

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Mu mu, lahko kupiš seme, ki omogoča več kot 30% THC-ja - GVERILLA ji je ime!

lauraas (nepreverjen)

Policija je zdaj povzročila drugi problem, zdaj bo močno pomanjkanje konoplje, saj itak vsi kadijo laboratorijsko, ker je zunanja že preslaba in zato take težnje po legalizaciji, ker bi potem vsak imel doma laboratorij in bi si pridelal celoletno zalogo, pa še kaj za prodat.

kefir (nepreverjen)

mrš v pm. ges pa blegen pa nega ganđe.. malo heca.

lauraas (nepreverjen)

Kefir, saj je res ni, policija vse najde! Zato pa takšno jokanje in stokanje po legalizaciji, da bi bilo dovolj trave vse leto.

kefir (nepreverjen)

legalizacija je zaradi toga, še bole pa za turizem in stem povezane prihodke državi. Trenutno na črnn trgi milijarde idejo samo za travo, ves tej pejnez bi lejko državi šou. Ali...

In reply to by lauraas (nepreverjen)

koren (nepreverjen)

Te iz Celja v Soboti tüdi majo izpostavo na Lendavskoj.

lauraas (nepreverjen)

Heh prihodki državi, evre od viška trave trave bi vsak pospravil vsvoj žep.

trollbusta (nepreverjen)

28 kil je fejst impresivna številka. tu so pojđe rejsan zmagali. samo ešče bole so pa zmagali, ka so kak slamnato podjetje za touf operacijof odprli grow shop! jebovasbog, pojđe, nešče je na vujaj sedo v mali šoli šverceraja. za pranje keša se more kafič odprejti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice