Prometni policisti za večjo pretočnost prometa v mestu Murska Sobota.

Murskosoboški prometni policisti opažajo, da se pretočnost prometa v okolici mesta in v samem mestu Murska Sobota občasno zmanjšuje. 

To posledično pomeni več nejevolje med udeleženci v cestnem prometu, več kršenja cestnoprometnih predpisov ter s tem posledično ogrožanje drugih udeležencev v prometu, predvsem ranljivejših skupin kot so pešci in kolesarji.

Prometni policisti bodo zato v naslednjih dneh več pozornosti namenili večji pretočnosti prometa v samem mestu Murska Sobota in njegovin okolici.

Nadzirali in po potrebi bodo usmerjali promet v večjih križiščih

Nadzirali in po potrebi usmerjali bodo promet v večjih križiščih, kjer prihaja do zastojev ter ugotavljali kršitve cestnoprometnih predpisov.

Prav tako bodo v bližini križišč izvajali meritve hitrosti, saj je dokazano, da večja hitrost zmanjšuje pretočnost prometa, posledično pa se poveča tudi onesnaženost in izpusti.

Policisti svetujejo, da občani mesta Murska Sobota uporabljajo javni prevoz, ali se v mesto jedro odpravijo peš ali s kolesom. Vozniki iz drugih krajev pa naj uporabljajo obvoznico ali drugo javne ceste na obrobju mesta.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pozorni (nepreverjen)

Nadzerajte vključevanje po principe zadrge v krožišče na Lendavskoj, ker eni pač toga ne obvladajo in ne pistijo vključevanja pa ešče traubijo. Izklopite semafor pri Hofere in urejajte promet , ki je glavne krivec za zamaške v konicaj. Bilau bi pametnejše krožišče tü kak pa na püconskoj ravnice. Kontrolejrajte izsiljevanje prednoste v krožišče iz Rakičanske smerij pri brüjteve., pa tak dale. Pa kaznüjte tüde tiste za prepočasno vožnjo in ustvarjanje nepotrejbne kolon.

abcdf (nepreverjen)

Sakši den bi mogo en v križiščaj po ms stati, vejpa sakši den je več kamikaz za kere znaki, ka o prednostni cesti gučimo sploj ne valajo. Žmigavci pa gledanje ogledal pa je v prekmurji tak že kvantna fizika lekar

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Zvonimek (nepreverjen)

Ce se pripelas po Industrijski pa zavijas desno proti Lidle, se na tiston odcepw pelas "DO KONCA" in sten avtomatsko zaperas pot. 90% soferov pa se scej vkljuciti vcasi po zavoji. Narobe.

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Babin zub (nepreverjen)

Križišče pri Hoferju nima s tem nobene zveze. Če to izklopijo bo 100x huje ... tam bo eno samo izsiljevanje prednosti.

In reply to by pozorni (nepreverjen)

black panter

pozorni
ne motaj,semafor pri hoferi nema nikšne veza z zastoji,najbole se štopa krožišče pri noni pa krožno pri podvozi,ge so praktično trije uvozi v krožno izhod pa samo eden

In reply to by pozorni (nepreverjen)

gost15678 (nepreverjen)

Če bi Jevsek obnavljal ulice po nekem sistemu in ne vse na kredit in pred volitvami , do teh zastojev nebi prihajalo 😭😭😭

Sobočanec123 (nepreverjen)

Ka si nori, policaj je na sliki pri Turopolju, kjer že dolgo več ni tako prometno in ni nobenih problemov s pretočnostjo. Če že kje, je naj pri Hoferju na Lendavski kjer je največji problem v mestu zaradi semafora. Ljudje niso navajeni več na usmerjanje s strani policajev. Dvomim, da se še kdo sploh spomni, kaj kak znak od policaja pomeni. To bo vse še samo zmanjšalo pretočnost.

Gringogringogr… (nepreverjen)

Klahko pridejo za mesec dni na krožišče Industrijska Lendavska smer Lidl OMV in učijo vožnjo v dvo ali več pasivnih rondojih...živi bog nima pojma da se vozi na desnem pasu DO KONCA PASU IN SE NA KONCU VKLUČI KLASASTO OZ. KOT ZADRGA NA LEVI PAS in ne na začetku oz na sredini ker se s tem OVIRA PROMET DELA ZAMAŠKE,....seveda pa vozniki na levem pasu morejo že enkrat razumeti, da niso na prednosti cesti ampak ...... eden z levega eden z desnega pasa.... za Pomurce je to znanstvena fantastika kot da so izpite naredili pred prvo svetovno.

. (nepreverjen)

v sakšon krožišči nejde skozi po sistemu gas pa malo zažmiriš

Starejše novice